Celemony Melodyne

Celemony melodyne tarzı başka programlar arıyorum.Temel amacım kaydı yapılmış bir pattern'deki ritm ve zamanlama problemlerini çözmek.Saygılar..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ben gibi yeteneksiz ve imkanları kısıtlı müzisyenlerin kayıtta yaptıkları hataları kapatmalarına yarayan bir program."bu program, tek sesli bir audio dosyasını notalarına ayırıyor ve bu notaları aynen MIDI sequencer’lardaki piano roll editor’lere benzeyen bir matriks üzerine yerleştiriyor. Ondan sonra aynen piano roll’larda oldugu gibi, bir notayı mouse ile yukari-aşagi oynatıp frekansını, veya sağa-sola oynatıp zamanlamasını değiştirebiliyorsunuz." bu alıntı domokun'dan. Ben de bu programa alternatif bir program var mı, varsa onu kullanayım diyorum.
 
yalan olmasın ben müziğimde senfonik öğeler yada ekstra sample ve enstrumanlar kullanmadığım için cubase'yi bile fazla sevmem roland mini studyomla öyle kendimce şeyler yaparım bilenler örnek verir sana akşamı bekle ;)
 
pyramind'de sohbete daldı unuttu konuyu ;) haberleri yokken konu nerelere geldi?
neyse amaan biraz'da action gerekli hep ciddiyet kasar adamı :p normal bunlar
zaten gerçekten zamanında herşey yanıtlanmış
millet ya acemilikten yada can sıkıntısından başlık açıyor
;)
 
Manipüle etmek istediğin sese göre değişir kullanacağın program. Melodyne bildiğim kadarıyla sesi ritmik öğelerine ayırdığı gibi, bir vokal sesini de notalarına ayırıyor ve manipüle etmeye izin veriyor. Sanırım yapılmasının en büyük sebebi de nota veren enstrumanlardaki problemleri halleetmek(yanlış nota, entonasyon vs.).

Bir davul ritmini slicelara ayırıp onları kullanmak istiyorum dersen Propellerheads Recycle işini görecektir. Her hit öncesini belirleyeceğin bir sensitivitye göre kestirip, her hitin başının işaretlenmiş hali bulunan bir dosyayı kendi formatında kaydeder.(misal .rex dosyası)

Daha sonra bu dosyayı uygun bir programda açıp(mesela reasonun Dr. Rex arabirimi) Midi klavyesi yardımıyla, her vuruşu ayrı tuşlarla tetikleyebilirsin.
 
Melodyne'ın asıl amacı ( en azından benim elimdeki amacı :) ) Pitch correction. Bu amaca yakın olarak kullanabileceğin Antares Auto-Tune var. Protools için wave mechanics'in çok daha dehşet aletleri var :) :p Onlara bakmak lazım...
 
Melodyn sarkicilarin hatalarini duzeltiyor. Autotune'dan daha kullanisli cunku istedigin oranda duzeltebiliyosdun detone sesleri, uzunluklarini ve sesin siddetini de degistirebilyorsun. Malesef bugun Amerika'daki hemen hemen her pop sarkisi Melodyne ile duzeltiliyor :(
 
Geri
Üst