Si akord için tel seçeneği ne olmalı?

Merhaba. Yeni bir proje için si akord kullanmam gerek. Daha önce çalmadığım için sorularım olacak.

Tel olarak 7 telli setin en ince telini iptal edip mi kullanmalıyım yoksa 12 lik tel mi kullansam daha mantıklı olur.

Ayrıca gitarım neck thru bağlantılı. Bu teller için sap ayarı yaptırmalı mıyım?

Teşekkürler şimdiden
 
Sap ayarı şart o kesin de, 7 telli gitar kullanman daha faydalı olur böyle bir proje için, ya da alabildiğin en kalın teli almalısın. O salıklıkta nasıl bir ton alacaksın bilmiyorum ev-stüdyo ortamında, düzgün tonlama ve düzgün ekipman olmazsa ne çaldığını anlayamama ihtimalin de var, bu sebeple 7 telli mantıklı geldi bana.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkürler yanıtınız için. Ancak maalesef şu an için ikinci bir gitar düşünmüyorum. 7 telli takımı kullanmak daha mantıklı gibi geldi bana da. Gerçi 12 lik tel takımı da tamamen aynı tel ölçülerine sahip :)
 
0.12 0.56 gayet yerinde olacaktır B E A D G B olarak kullanabilirsiniz (ince mi si iptal edilmiş 7 telli) yada drop B olacak şekilde
 
yanlış bilmiyorsam si akordda alttan 2. tel G değil de F# olacak arkadaşlar. 7 telli gitarın en alt telini iptal etmek gibi bişey değil normal 6 telli gitarları droplamak, yani her teli 5 perde geri attığınız için B teli F# notasına kayıyo G değil. he, ben farklı bişey deniycem derseniz o kişisel birşey olur tabiki, ama Am D gibi "akor"ları basarken arızalı ses alırsınız ya da akor kalıplarını değiştirmeniz gerekebilir.
 
BEADF#B oluyor 6 tellide, kendimden biliyorum.

Ben sahsen 13-56lik tel seti kullaniyorum, Dean Markley Blue Steel ya da Jim Dunlop'lardan kullaniyorum artik hangisi stoklarda bulunuyorsa o sirada.
Hic bir entonasyon ya da fret buzz gibi sikintiyla da karsilasmadim su ana kadar, cayir cayir caliniyor vallahi.

Tabi mutlaka bir lutiyenin sap ayarini yapmasi gerekiyor yeniden, obur turlu rezalet bir fret cizlamasiyla karsi karsiya kalirsin.
 
Geri
Üst