(schecter) hellraiser c-1 vs blackjack atx c-1

bende hellraiser c-1 var, blackjack'in farkı da bildiğim kadarıyla klavyesinin gül değil abanoz olması, manyetiklerinin de emg 81tw/89 değil seymour duncan blackout olması. blackjack'i denemedim, ama c-1 güzel gitar.
 
Hellraiserın kalvyesi biraz kalın etli. Tabi bunu soruyorsan. Ama rahattı yani bana göre Bende almak istiyorum yakın zamanda hellraiser c-1. Taş gibi gitar. Klavyeye gelirsek Aşırı bir kalınlığı yok ama eli dolduruyor alışılmayacak gibi değil. Tonları deli bu gitarın :D Gümbür gümbür. Ama atx i denemedim.
 
klavye kaymak gibi, sap ibanez/cortlara göre birazcık daha kalın (gibson kadar değil). birkaç saat içinde alışırsın (hatta bana daha rahat geliyor artık), ancak denemeden alma derim.

gitarları mutlaka dene derim. denedikten sonra, senin de içine siniyorsa rahatlıkla tavsiye edebilirim bu gitarları.

araştırman gereken iki şey var: abanoz/gül olayı. abanoz klavyeli gitar çalmadım hiç, daha rahat olduğunu söyleyenler var, sevmeyenler de var.

ikinci olay ise blackout/emg olayı. blackout'u da denemedim, ancak emg'lere göre daha pasifimsi, daha organik bir ton verdiğini söylüyorlar. emg'nin avantajı da coil tap olması her ikisinde de. yani biraz daha strat'ımsı tonlar elde edebilirsin emg ile. blackout'larda bu yok.

benim gitarın telleri baya bi yüksekti saptan. .11 tel takıp standart (veya eb) akort yaptıktan sonra telleri bir miktar indirdim. şu an standart akort düzeni kullanıyorum, teller gayet yakın ve cızırdama şikayetim yok. 11'lik telde sapın yamulmaması da kalın sapın avantajı :)

kolay gelsin :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
blackjack klavyesini çok merak ediyorum gerçekten :) Elimde EMG takılı gitarım var o yüzden değişiklik manasında blackjack modelini daha sıcak buldum ama denemeden olmaz tabi :)
Yorumlarınız için teşekkür ederim
Kolay gelsin..
 
Bir süre Hellraiser C-1 FR modelini kullandım, siyah EMG81-85 aktif olan. Klavyeye ısınamadım bir türlü, Gibson tarzı etli bir klavyesi var ancak nedendir bilmiyorum bir türlü ısınamadım. Klavyede binding olmaması yüzünden olabilir :) Aslında fretler bu modellerde x-jumbo, yani Dunlop 6100'lere denk geliyor ama yine de sap / klavye bana yavaş geliyordu. Uzun süre Ibanez kullananlara biraz kütükümsü gelebilecek bir sap var bence. Ama Artist serisi kesinlikle daha iyi bir klavyeye sahip. 4 gündür C-1 Artist Three sahibiyim, klavyesi Hellraiser serisine göre çok daha hoş. Ayrıca sapta ve headstockta tıpkı gövdedeki gibi abalone binding var.
 
Yıllarca Jackson ve ardından uzun süre İbanez RGT42DX kullandıktan sonra uzun zamandır peşinde olduğum bir Schecter C-1 plus sahibi oldum, tonlarının ibanez RGT 42 dx kadar parlak olmadığını ve çalınabilirliğinin daha iyi olmadığını söyleyebilirim. Yukardaki gitarlar ile alakası ne derseniz, fiyat ve satış yelpazesi olarak çok yakın tercihler olduğu için belirtmek istedim.
 
Geri
Üst