Korg Ax1500g

A

alibaba

slm turk rock uyeleri KORG AX1500G effect processor
size bu efekt prosesor hakkinda bir soru sormak istemistim. pedalde 48preset+48 user efekt diye yaziyor ama ben birturlu 48 user efektin nasil programlanabilecegini anlayamiyorum. ne kadar denedimse ancak fabrika presetlerinin uzerine efekt kaydedebiliyorum.
ondan mada bu pedali kullanan arkadaslardan bi istegim daha var!.
guzel clean sound ve yumusak dolgun bir distortion soundu nasil elde edebilirim......ilginize tesekkurler..........
 
pedalda banklar, 0 dan 9 a kadar,a dan f ye kadar ilerler.bunun 0-9 arası fabrika sesleridir.a-f arası user seslerdir.hepsini değiştirip kaydedebilirsin.
0-9 arası 10 set,a-f arası 6 set vardır.toplam 16 set eder.bir sette 3 bank vardır ve her bank ta 2 kanal.yani 16*6=96 ses vardır alette.user olan bölüm(a-f arası) kaydetmiyorsa aleti geri ver.
kullanma kılavuzunu biraz kurcala çok yararlı bilgiler var.

sana şu siteleri tavsiye ederim.

http://www.geocities.com/t_jauhari/
http://www.dominocs.com/ToneWorks/

bunun dışında
temiz clean tone için drive'ı kısık tut veya tamamen kapat.
cabin'de de volume'ü ve presence'i 50 yi pek geçirme.air ise 20 -40 arası güzel oluyor.eq zevkine göre değişir.
clean için ac30 tweed 4*12 classic ve 4*12 vintage yi öneririm.
dist için brit stack i seç .50 ila 70 arası drive,50 volume,eq da trb 60 mid 30 bass 20 cabin ise 2*12 classic ,4*12 classic ,tweed ve 4*12 vintage seç.air 20,volume 50,presence 40 tut, bank volume 100 ,noise gate 40,efect de plate secip reverb'ünü biraz kıs.

chorus için classic chorusu iyidir.
her bank a efeckt vermen gerekmez.sade kullanmaya çalış.
ambience larda da reverb veya delay e fazla yüklenme.

amfiye giriyorsan,amfinin reverbü varsa pedalın kini kapatıp amfininkini kullan .

ax 1500 çok iyi pedaldır biraz uğraşırsan çok iyi tonlar yakalarsın.
uzun süredir kullanıyorum,sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olmak isterim
kolay gele
 
Selam
Digital göstergelerin altında sağa-sola-yukarı ve aşağı oklar var.Bu oklardan sağa ve yukarı oklara (ikisini birbirine bağyan bir çizgi var üzerinde user yaziyor) aynı anda basarsan user ' a geçersin. Ve rakamları gösteren küçük digital göstegede rakamın yanında bir noktacık çıkar.Tekrar basarsan fabrikanın kaydettiği tonlara geri dönersin. Ve noktacık kaybolur ( yanında USER yazıyor.)Başlangıç için fena bir pedal değildir, iyice kurcalamalısın.
 
jedaynayt demiş ki:
hayır çıkışı 20 bit.sitesinde görmüştüm.
ayrıca zoomun 24 bit oldu da ne oldu?önemli olan modelling kalitesi bence.

Şimdi zoom'un bahsi geçmiş burada ama bence haksızlık edilmiş. Ben şu an Zoom g2.1u kullanıyorum ve KORG AX1500G de kullandım. Denildiği gibi yeni zoom'ların analog/dijital/analog sinyal dönüştürücüleri 24 bit oldu ama modelleme için 32bit işlemci kullanılıyor ve örnekleme çözünürlüğü 96khz'ye yükseltildi. Yeni zoom serisi her bakımdan korg ax1500'den üstün. Hem kağıt üstünde hem de neticede... Ax1500'ün yeni zoomlardan üstün tarafı ise kasası. Zoom hala oyuncak gibi kalıyor ama artık sadece görüntüde.
 
baya bi süredir ( 2 sene kadar) ax1500 g kullanıyorum ve performansından şu ana kadar oldukça memnunum.
Başlarda evde çaldığım(kulaklıkla) tonla stüdyodaki ton birbirini tutmuyordu fakat sonraları pedala alıştıkça stüdyo ayarları da tam oturdu pedalın. Ev kayıtlarında kulaklık çıkışından bilgisayarın line in ine giriyorum ve çok iyi performans sağlıyor...
Ama yinede analog pedallar herzaman için daha iyi bence ses kalitesi açısından. kafamdaki analog pedal setini kurabilirsem bile pu prosesör ü satmam çünkü evde süper oluyo ama canlı kullanmak için mükemmel bi pedal değil , ama yeterli...Lafın kısası parasını hakediyor ama daha fazlasını beklemeyin :)
 
forumlarda falan pek adı yok doğru ama bence çok güzel alet gittikçe seslerin ayarlarını tam yapmaya başladım çok güzel tonlar çıkıyor ortaya bi ürünün piyasası olmakla kaliteli olmasının arasında dağlar fark var :) gelelim iron maiden tonuna :D:D
 
nightbird demiş ki:
Kullanan arkadaşlar gerçekten tavsiye eder mi?

bu üründen kullandım.hatta ilk prosesörümdü.performans/fiyat oranın en yüksek olduğu pedallardna biridir.forumlarda ben kimsenin elinde patladığını görmedim ayrıca ax1500ün.arkadaşım için bikaç defa kovaladım çoktan satılmışlardı hatta :)
bir artısı da kullanması inanılmaz kolay bir alet.ilk defa bi prosesör kullanıyosanız bile rahatlıkla anında öğrenceksiniz olayını :)

ben gerçekten tavsiye ederim :)
 
iron maiden için stp tonunu kullanıyorum ben fender stratocaster gitarım köprüde hortails var gayet iyi oluyor bence.. slipknot için bişe diyemiycem ama..
 
pedalın kendi ayarlarında var zaten stp die bir ton kendi gitarın ve amfine göre eq drive vs. ayarlarıyla biraz oynarsan kullanabilirsin... eğer sildiysen ayarları ben yazarım tek tek şuan pedalımdan ayrıyım ondan yazamıyorum...
 
Geri
Üst