Teoman Müziği Bıraktığını Açıkladı

dinle dinle sonra bok at.. Adam müziği bırakıyor evde atletle oturup ahkam kesiyosunuz bırakmış işte adam sonrası ne ? Çok mu biliyorsunuz siz, kenan doğulu olayına bittim zaten..
Birader anlamamışsın olayı, gereğinden fazla uykusuzsun herhalde... Müzik sektörü içindeyiz.. Performansları, müzisyenliği karşılaştırmam kişisel zevklerden değil, Teoman'ı dinlediğimden hiç değil; aynı zamanda aynı mekanlarda bulunmamızdan kaynaklanıyor.. Kenan Doğulu'yu da dinleyen birisi değilim, yalnızca gözümle defalarca gördüğüm, her ikisi arasındaki farkı çok iyi bildiğim için yazdım.

Kim çok biliyor kim kime bok atıyor yazdıklarından anlaşılıyor, herkesi atletli Emrah yapmışsın, ama birşeyden çakmadığın ortada.

Sözün özü, bırakmış iyi yapmış.. Teoman'ı sonuna dek destekliyorum bu güzel kararında.
 
Sevgili Atletli,
Ben ortaokuldan beridir bu adamı dinlerim seni hiç duymadım..1996'da nerdeydin sen?
Sen müzik sektörünün içindeyim diyorsun, bu ülkede bunca yıl bu müziğe kafa yormuş iş çıkarmış adamların arkasından böyle konuşabilenler bence dinleyici bile değiller, konuşacaksan konuşacağın adamın tırnağı olacaksın.
Bir daha Teoman'la aynı mekanlarda bulunduğunda bir imzalı fotosunu al duvarına as.
Sanki müzik otoritesiymiş gibi kimin neyden çaktığı hakkında yorumlarda yapma.
Bırakmış iyi olmuşmuş sanki ikramiye alıyolar. Dinlemiyosanız dinlemeyin zaten dinlemeyin siz..
 
1996'dan beri dinlediğine göre fanatiksin işte fazla konuşma bence, konuştukça batıyorsun. '96 da sen ortaokuldayken ben gitarist olarak Anadolu'yu turluyordum. Bazı müzisyen vardır, kendini geliştirir, orjinal birşeyler çıkarmaya çalışır; gerekirse aç kalır ama orjinallikten müzikten taviz vermez. Bazı "sözde" müzisyen vardır, karı çarpmak, hayatını yaşamak için müzik adı altında saçmalıklar yapmaya çalışır, ordan buradan çırpar, ama yine de olmaz, yaptıkları yanına kar kalır, sonra da bu işi mecburen bırakır.

Adamın tırnağı olacaksın demişsin de Teoman'ı kastetmiyorsun herhalde. Eğer öyleyse harbiden de kerkenezmişsin.

Ayrıca Teoman sana imza atmış bence.. her halinden belli :)

Herkes gibi ben de kendimce bir müzik otoritesiyim.. İşine gelirse... Yersen yani..
 
Taviz versen ne olur sen ya..
Özgeçmişini küçük bi kağıda yaz katla cebine koy.
Teoman'dan imzada alırım dinlerimde sen git kenan doğulunun kliplerinde oyna..
 
Esasen ben t-shirtle oturuyordum.

Şimdi, aklıma gelen bir-iki gerçeği ortaya dökeyim önce. A) "Rock müziğin ünlü ismi" değil. "Türkiye'de rock müziğin ünlü ismi." bu bir.

B) Teoman popçudur. Bu kadar basit. Rock tanımınız hatalı olduğu gibi, pop tanımınız da yeterince geniş değil. Eline gitarı alan herkes rock yapıyor diye bir şey yok kesinlikle.

C) Eğer cidden neye dayanarak bu gibi beyanları verebildiğimi ve/ya bilgimi vs.'yi sorgulamak istiyorsan, önce bu forumlarda bakın, yetmezse bloguma bir göz at, yetmezse doommantia.com'daki yazılarımı oku. Hala daha bir problemin olursa gel.

D) Grupsundur, paran yoktur ve albüm vs. yapamazsın, dağılırsın, tamam. Yaparsın, tutmaz ya da kimse yüzüne bakmaz, kardan çok zarar girersin, tamam. Bir şekilde hobi olarak yapıyorsundur, iş güçten vaktin kalmadığından vazgelirsin, tamam. Fakat her şey yolundayken cart diye "ben müziği bırakıyorum" çok reklam kokan hareketler listesinde. Gerçek rock'ı İNŞA EDEN adamlardan sayılacak Ronnie James Dio, 67 yaşında öldüğünde hala turnedeydi. Eğer müziğe gerçekten gönül verdiysen, bir şekilde müziği icra edersin. Bu kadar. Müzik, öyle canı sıkılınca bırakılacak bir şey değil - hobi olarak yapmıyorsan tabi. Demek ki neymiş, Teoman'ın derdi üzüm yemek değil, bağcıya üzümlerini yiyebildiğini kanıtlamakmış.
 
Bak yukarıda senin gibi öz geçmişini veren bir arkadaş daha vardı ona söylediklerim senin içinde geçerli.. Kim olduğunuz umurumda değil haber başlığında da Kount kim Mastodon kim demiyor...?
-Teoman Müziği Bırakmış- konumuz bu. Seversin sevmezsin bilmem ne halt yersin o ayrı mesele, gelipte buraya adam bıraktım dedikten sonra sanki sizin sırtınızdan para kazanan biriymiş gibi iyi ki bıraktı gibi saçma yorumlarınızla derdim var. Seçmecemisiniz siz ya..
Biraz saygılı olun insanlara yapmayın böyle.. Ha illaki felsefe yapacaz diyorsanız açarsın bir forum başlığı sen ve senin gibi hımbılar tartışırsınız hangisi rock hangisi pop dünyayı baştan keşfedersiniz.
Sözümü tekrarlıyorum şurda bir taneniz onun tırnağıysa demo linki atsında gülelim..
 
Eh, bizim nereden geldiğimizi, bilgi dağarcığımızı, vesaireyi "özgeçmişlerimizi" okumadığından dolayı bilmediğin belli, dolayısıyla aslında iddiamızdaki ("Teoman iyi ki bırakmış zaten" ve, benim iddiam olan "Teoman popçudur") desteğin farkında olmaman da çok doğal. Senden farklı olarak, ben seninkine göz attım ve görebildiğim isimler Gripin, Duman, Redd, Nazan Öncel ve bu başlık. Bu da ya rock bilginin sıfır olduğunu, ya da diğer başlıklara gidip görüş bildirmek yerine üç kuruşluk bilgin ve açık net terbiyesizliğinle seni cebinden rahatça çıkartacak adamlarla dalaşmaktan başka işi olmayacak bir "ekran karşısında oturan atletli" olduğunu gösteriyor.

Büyü de gel evladım. Cehaletinle rock ve popu ayıramadıktan sonra sana ne desek az. Git rock, pop, pop rock, rock sosu yedirilmiş pop falan bunlar ne güzelce öğren, ondan sonra doom, occult rock, alternatif rock, indie rock, shoegazer rock, akustik rock, progresif rock ne bunları bir kap, hard rock, jazz rock, glam rock, deathrock, e'ndüstriyel rock, oriyental rock, folk rock, elektronik rock ne bunları da öğren, gotik rock, new wave rock, shock/horror rock öğren. Bunların hepsini hallettikten sonra, post-rock, krautrock, psychedelic rock, country rock bunları hatmet. Sonra gelecekler stoner rock, riff rock, heavy rock, deneysel rock, math rock, teknik rock, İngiliz geleneğinde progresif rock, modern progresif rock, J-Rock, K-Rock, visual kei ve sludge rock. Synth rock, psychobilly, Amerikan ve İngiliz rock. Bunları da hatmettin mi karşıma gelebilirsin ancak, bilmem anlatabildim mi? Haricinde beş para edecek ve mastodon ya da bana laf edecek durumun yok.

Mastodon, bu arada efsane bir alternatif sludge grubudur ve Leviathan albümü, Teoman'ın ömrü boyunca beş kilometre yakınından geçemeyeceği bir başarıdır (bilhassa modern/alternatif sludge akımını belirleyen albümlerden olduğu düşünülürse, yanında Kylesa'nın Static Tensions'ı ve Baroness'in Blue Record'ı ile birlikte....) ama senin bünyen kaldırmayabilir tabii. Gripin ve Redd'den sonra o müziği algılayacak kulağın henüz gelişmiş olmayacaktır tabi ama işte.... (Gripin'in Staind özentisi bir rock olmaya çalışan pop grubu olduğunu tabii ki gözardı ediyoruz burada.)

Bunları yaptıktan sonra da pop, indie pop, akustik pop, atmosferik pop, elektronik pop, electropop (farklı şeyler ikisi), futurepop, J-pop, pop varyasyonu olarak trip-hop ve jazz-pop nedir bir çalış. Sonra Japonya'daki idoru hareketini ve gravure ve pop ikonlarını araştır. Bunu hallettin mi? Klasik dönem popu al (70'ler ve 80'ler, Donna Summer, Kylie Minogue falan) ve oradan sonra nereye doğru gittiğini bir gözlemledikten sonra, pop rock çalışacaksın ve pop rock nedir, nereye gider, hangi yan-türleri kapsar, bunları soracağız sana.

Benden bu kadar hacı. Haber başlığında söylenen şey "rock müziğin büyük ismi" ve bu bir yanlış ifade. Teoman rock değildir, ve bunun ayırdına varamıyorsan, zaten rock ne bilmediğin ortadadır. Haydi hayatta başarılar, bilgi sahibi olmadan herkese dil uzatarak bolca yol kat deceğin son derece bariz.
 
O başlıklara yazı yazdığımda sene 2004'tü; 2011-2004= 7 yıl önce yazdıklarımla kavga edersin ancak.. ayrıca burada yazdıklarım yetmedimi beni araştırma gereği duydun? Yemedi mi ?
ben seni araştırma gereği duymuyorum..
sen mastadon ve diğer sizin gibi bu haberin altına yorum diye dışkılayan insanlara vakit bile ayırmam.
konu kavramlar değil burda laga luga yapmanın anlamı yok yazdığın müzik türlerini taksimde ağzında ciklet tüm liseliler senden iyi sıralar.
yapmanız gereken biraz saygılı olup müziği bırakmış bir adam arkasından havlamamak.
2 gündür şuraya girip yazmak zorunda bırakıyorsunuz beni vitaminsiz herifler.
 
Kount, gerçekten bravo, sanırım daha iyi bir yanıt verilemezdi.. Yazdığın 10 cümleden bir tanesini anlasa olayı çözer fanatik uykusuz arkadaş.. Fanatikliğin her dozu kötü kardeşim, bunu bilir bunu söylerim.. Höt kadar açıyla bakan adamlarla tartışmak zaman kaybı aslında.. Bu bol yoğurtlu arkadaşta sidik yarışı mantığı var, bu yüzden bence sen burada bırak genci, takılsın.
2 gündür şuraya girip yazmak zorunda bırakıyorsunuz beni vitaminsiz herifler.
.. buna çok güldüm işte... :LOL:
 
Yahu dostlar, NoSLeeP, öncelikle eleştiri ile bok atmayı birbirine karıştırmak ve eleştiriye tahammülsüzlük hastalıklarından arınalım. Bu ülkede "Teoman'ı beğenme zorunluluğu kanunu" mu var? Beğenen beğenir ona göre yorum yapar, beğenmeyen de ona göre. Ne yani, Teoman dinleyen "baba rak metılcı" mı oluyor ille de bu memlekette? Kaldı ki Teoman'ın gerçekten müzik yaptığı zamanları hatırlayacak yaştayım. Haydi bir açıdan hakkını verelim, evet bir zamanlar sıkı çocuktu gerçekten ama en basitinden yahu, "Harbe Giden Sarı Saçlı Çocuk" şarkısı ne kadar tutuldu, kaç kişi hatırlıyor o güzel şarkıyı bu ülkede? Onu kimse hatırlamaz ama popüler döneminin alıntılarla dolu şarkıları hep dillerde maşallah! Bu ülkede gerçek anlamda rock ve metal gruplarının doğru dürüst albümleri satılmıyor işte, bu kadar basit! Teoman da emeklerinin az çok karşılığını alabilmek tarzından taviz verip bestelerde de alıntı üzerinden basitliğe kaçınca adını duyabildi ama bir şeyler yolunda gitmemiş adam mutlu olamamış ki yolun sonuna gelmiş şimdilik. Adam bir erdem, tevazu gösterip hatalar yaptığını, bittiğini, tükendiğini, kendi ağzı ile itiraf etmiş. Madem hayranısın adamın biraz bu erdemden ibret al bari.
 
Konu teoman tabide şu kenan meselesini gözünde büyütme gitarla yaptığı bir halt yoktur ama medya ve piyasa pop la ilgilendiği için talep görmektedir.Helal olsun derim. gitara gelince dünyadan haberimiz var dostum bir berklee veya paris london muzil akdm de biliyoruz vedeee mys pace ve you tubeyide biliyoruz takip ediyoruz iki akor atıp yalınla düet yapyığınımı sanıyor.Kimi kandırıyorlar işte türkiye muzik piyasası bu kasar sığ ve bukasar rezil ve bu rezil insanların elinde. Teomanın bir muzik soundu var diğer kepazelerin neyi var vur patlasın çal oynasın kimin eli kimin cebinde belli değil rezil sefil insancıklar
 
yani teomandan cok fazla hazetmem de bu kadar acimasiz olmaya gerek var mi bilemiyorum ,bence adam samimiyetle duygularini belirtmis,o kadar yani ,hic yoktan bir kariyer yapmis biri ,ben afedersiniz gotumu yirttim ama olmadi,yani bence bu acidan saygiyi hak ediyor,arak olayi bunu gercekten bilmiyorum fazlaca (neredeyse hic)dinlemedigim icin,ama derdini bence guzel anlatmis
ugurlar ola
 
bazıları hala kıt akıllı. sapla samanı birbirine karıştırıtor. Teoman bir rock muzik sanatçısıdır. oysa diğerleri buna kenanda dahil pop sanatçısıdır. aradaki fark bu. Biz rock müzisyenleri pop muziğe taviz vermeyiz.zira bu muzik şakkıdı şakkıdı olmadı şakkısı kensini tekrar eden ne idiğibelirsiz bir rtim.pop bu. Rock muzik çevreye duyarlı haksızlığa duyarlı okadar. Özlem tekin Yavuz Çetin vbvb her zaman dinledir popçularda para kazanır kepazeleri eğlendirir.
 
Ben eskiden çok dinlerdim Teoman'ı halende dinlerim ama öyle hayranlık derecesinde değil. Şu yorumları okuyunca insan diyor ki "işte bu kadarsın Türkiye'de". Ne yaparsan yap arkandan onuncu yıl marşıyla kaşık fırlatan serdar ortaçlar bulmakta zorlanmıyorsun. hackeiommi erdem demiş kim daha çok erdemli bundan 5 10 yıl sonra göreceğiz bence.
 
Geri
Üst