En Çok Etkilendiğiniz Kitap ve Yorumlarınız....

yaşlı adam ve deniz...kaç kez okuduğumu hatırlamıyorum bile..aslında çocukluğumuzun vazgeçilmezleri şeker portakalı devamında güneşi uyandıralım ve delifişeği de unutmamak gerek..
 
bundan yaklaşık 7 yıl önce okumuş olmama rağmen hala hayatımın merkezinde yer alan ölü ozanlar derneği hayatı ıskalamamak adına herkesin okumasını şart olan kitap.Ayrıca filmi de çok güzeldir
 
cree demiş ki:
bundan yaklaşık 7 yıl önce okumuş olmama rağmen hala hayatımın merkezinde yer alan ölü ozanlar derneği hayatı ıskalamamak adına herkesin okumasını şart olan kitap.Ayrıca filmi de çok güzeldir

katılıyorum...Kendin olmak üzerine bir çaba...Öğrencilerine kendi yürüyüşlerini keşfettiren, tabuları yıkmış bir öğretmen...
 
ben stephen kingin göz'ünden çok etkilenmiştim. ztn kitaptan önce telekinetikle ilgilenirdim bi de rastgele aldığım bi kitaptan çıkması baya hoşuma gitmişti...

sefilleri de saymam lzm ama...
 
oğuz atayı tawsiye ederim! okuyupta etkilenmemek elde değil. bir insanın öğrenciyken sawunduğu görüşlerden sonra burjuwaziliğe geçişinde yaşadığı karmaşayı çok etkileyici anlatmış. bu öykü neredeyse herkesin başına gelecek birşey olduğu içinde bir defa daha tawsiye ediyorum!! mutlak okunmalı.

not: buhranlı dönemlerde okumayın. kaptırılabilecek bir roman. amman dikkat!
 
...

Ahmet hamdi Tanpınar ve HUZUR dort dortluk bı kıtaptı...Edebı bakımdan super eksıksız denılebılcek bı kıtap konusunu gectım zaten...Tasvırler harıka,kıtabın ıcınde boguluyosun resmen...Bırazcık agır tabıı,oda kıtabın guzellıgınden....Guzel olana ulasnmak zordur,bılırsınız... :)
 
J.R.R. TOLKIEN-Yüzüklerin efendisi...

ORUÇ ARUOBA-İle...

ARTHUR SCHOPHENHAUER-Aşkın metafiziği...

IVAN GONÇAROV-Oblomov/Yamaç...

ATTİLA İLHAN-Hangi Atatürk...
 
-Bukowski: Ekmek arası, Pulp

-Nazım Hikmet: Benerci Kendini Neden öldürdü?
Çünkü siyasi düşünceniz ne olursa olsun, adam şiirle oyun oynayabiliyor..:

-Nazım Hikmet: Memleketimden İnsan Manzaraları
Diğer bütün kitapları neyse, ama bunu okumayan gerçekten bir şeyler kaybediyordur.. Gerçek bir baş yapıt. Şiirde yeni bir bakış açısı.

-9. Harbiye Koğuşu

-Yabancı

-Küçük İskender: 666, Nedeni yok yalnızca öptüm (hayır ibne değilim ve hayır kitabın bütünü güzel demiyorum.)
 
yedi deliler:roberto arlt.... nasıl anlatılır bilemiyorum her gece yatmadan önce aynı bölümünü okurum o kitabın. garip bir bunalım atmosferi.

ayrıca sartre. özgürlüğün yolları üçlemesi ve bulantı. ayrıca bu bölümde sartre adını hiç görmedim galiba. okuyan, seven yok mu, ben mi fark etmedim
 
en etkilendiğim kitap Tutunamayanlar-oğuz atay
gerçekleri görmek insanı biraz sarsıyor,yaşam,ölüm,en zoru da siz yaşarken ölüm...muhakkak okunmalı bence ama hazır olun o etkileyici anlatım çok sarıyor insanı ve gerçekten bu muydu dedirtiyor...
 
Trevanian - şibumi

Eski bir cia ajani trevanian takma isimle yazmiş... Kitapta ciplak elle öldürme sanati, 5 duyu, ve mistizm hakkinda çok önemli ve ilginç konular var... Romanda uluslararasi düzeyde bir suçlunun bir dostu için tekrar harekete geçmesi naltiliyor... Okumamak büyük kayip..
 
Aphazel demiş ki:
Trevanian - şibumi

Eski bir cia ajani trevanian takma isimle yazmiş... Kitapta ciplak elle öldürme sanati, 5 duyu, ve mistizm hakkinda çok önemli ve ilginç konular var... Romanda uluslararasi düzeyde bir suçlunun bir dostu için tekrar harekete geçmesi naltiliyor... Okumamak büyük kayip..
katılıyorum...psikoloji, zeka ve refleks...
 
Tekrar bir FRP ve fantastik tutkunu olduğumu belirteyim ancak Yüzüklerin Efendisine olan bağım ve beyenim kesinlikle bundan değildir onu da belirteyim.
Başta bir takım cahiller tarafından sadece filmi çekildiği için çok okunan kitap gibi değerlendiriliyor ki Yüzüklerin Efendisi - Yüzük Kardeşliği 1954 yılında yazılmıştır.
Yüzüklerin Efendisi ruhu filminde verilemedi.Kitabın öyle bir edebi içeriği var ki cidden saygı duyulası.Hani çok klasikleşmiş bir betim vardır ya 'aşk, nefret, tutku, ihtiras, ihanet, aksiyon, duygu...' gerçekten de hepsi var YE'de :) Filmini izleyip de 'bu mudur?' diye burun kıvıranlara sesleniyorum. Bu önyargı size çok çok büyük şeyler kaybettirir.
YE'yi okuyan arkadaşlar için de YE'nin kökü olan Silmarillion'u ve Hobbit'i öneririm.(Güç Yüzüklerine Dair'i okumayın, Christopher Tolkien'in babası J.R.R Tolkien'in ününü kullanarak yazdığı bir para kazanma kitabıdır, onu da şiddetle kınıyorum zaten)
Ortaya 'Tolkien hırsızdır, elalemin mitlerinden çalmış!' türü polemikler atılabilir, zira Tolkien her zaman Orta Dünya'yı yarattığını değil tekrar keşfettiğini vurgulardı. Hadi oldu da bunu da çalmış sayarsanız, yine de adamın edebiyatına betimlemelerine ve ortaya çıkardığının büyüsüne hayran kalacağınıza eminim.
Gerçekten okunası bir kitap serisi.
 
şuan okumakta olduğum Otostopçunun Galaksi Rehberi de gerçekten şahane bişey.
(hatta radiohead-paranoid android'in de bu kitaptaki Marvin The Paranoid Android olduğunu eklemek istedim :) )
 
Geri
Üst