o/b ses kartı / latency 10,6 ms ?

on board ses kartımla RT player programıyla elde ettiğim en iyi performansın screen shot ı aşağıda.
pro ses kartlarıyla real time efect kullandığımda ne kadar daha iyi değerler elde edeceğimi merak ediyorum.

hardware olarak bir processor ya da ses kartı alma konusunda çok kararsız kaldım.

yardımlarınızı bekliyorum lütfen.

rtplayer.jpg
 
selam,
ben bu amplitube'ü hiç kullanmadım. ama guitar rig'de gecikme daha fazla o kesin. ton kalitesi olarak guitar rig'le kıyaslayabilir misin bu yazılımı? bir de bildiğim kadarıyla nforce'larda sample rate maksimum 48KHz ama sende 96KHz görünüyor?
 
96k sample rate ile normak. Samplerate arttıkça latency azalır. Basit bir mantık : 48k da saniyede 48000 sample var iken 512 sample x milisaniye ye denk geliyorsa, 96k da bir saniyede 96000 sample varken 512 sample buffer x/2 milisaniye ye denk gelir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
buzzard amplitube ün ton kalitesini bu kadar beğenmesiydim hiç düşünmeden orta yollu hardware bir processor alırdım.guitar rig ten daha iyi bence.bir de ben bu pluginleri rt/gt player programlarıyla çalıştırıyorum ve demo olduğu halde neresini kısıtladıklarını anlayamadım :) bu yüzden mt-2 yi bile satıyorum yarın.çünkü 80's trash tonlarını yakalayabiliyorsun amplitube ile.özellikle hazır presetler çok iyi.ekstradan eq bile ayarlama ihtiyacı duymadım doğrusu:)
benim board abit nf7 ultra 400 belki ilk nforce2 lerden biraz daha iyi ses kartına sahip olabilir.nfroce2 boardlarda farklı ses chipsetleri bulunmakta hatta aynı markanın modelleri arasında bile farklılıklar var.

skatheist latency konusunda çok güzel bir açıklama yapmışsın.peki bu formüle etki eden başka faktörler var mı?yani daha önceden de sormuş olduğum m-audio fast track usb yi alsam ne gibi avantajlarım olur :?:
 
Sana komik bir hikaye anlatayim, ondan sonra ses kartı olarak USB/Firewire mı istiyoesun PCI kart'mı istiyorsun söyle.

Uzun bir süre SoundBlaster Audigy kullandım. Latency 2ms 'e iniyordu sorun yaşatmadan (48k da) Paşa paşa kullanıyordum, proje overload olduğunda cpu yetişemiyordu, çıt lar başlıyordu. Ama 2 ms da cpu s.çmazsa çatır çutur çalışıyordu

Şimdi Audigyim çok, yerine Digidesign Digi002 rack geldi, Audigy'den 30 kat daha pahalı alet, ama Audigy'nin gördüğü değerleri okadar rahat göremiyor.(alet firewire)
 
zafer gitarını ve manyetiklerini merak ettim. benim dandirik washburn epey bir gürültü yapıyordu guitar rig ile. manyetiklerdendir dedim ama daha sonra okudum ki bu yazılımlarda gürültü sorunu oluyormuş nitekim senin screenshot'ta da noise gate var :)
senin kayıtlarda gürültü sorunu olmuyor mu?
 
Gürlütü sorunundan kurtulmak istiyorsanız gitarla bilgisayar arasına bir DI box, yada preampli tipinde birşey koyun. Bilgisayarın input'u ile gitarın out'u arasındaki empedians farkı yüzünden rahat kullanamazsınız. Bir DI box yada mix/line preamp hayat kurtarıyor ( pyramind e sorun nekadar değiştiğini sesin :) ) Fiyatlarıda 30-60 dolar arasında gidiyor bunların ucuz aletler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
benim gitar s.b. dreams (jackson ke-2 modeli) üzerindeki manyetikler aynen duruyor değiştirmedim.çok özeli bişey değil yani.
amplitube te de aynı gürültü problemi var o yüzden gate koyuyorum önüne.treshold seviyesini çok iyi ayarlamak lazım yanlız :!:
ben henüz bu programla kayıt yapmayı başaramadım.çünkü gt player kullanırken aynı anda goldwave tarzı programlar ile kayıt yapmak mümkün değil.cakewalk pro audio 9 demosu var bende onla denedim o da gitarın işlenmemiş sesini kayıt etti.sizin bu iş için önereceğiniz bir program var mı?
 
adobe audition ile de sonuç aynı oldu sesi clean olarak kaydetti daha sonra audition üzerinde wave i kendim editleyerek aplitude presetini tekrar ekledim :) ama pek uğraşmaya değer gibi görünmüyor.
bendeki cpu amd 3200+ olduğu halde takılmalar falan oluyor bazen.

ben de vazgeçtim amplitude ile falan uğraşmaktan boss gx700 aldım.bugün yarın gelir inşallah. kargoyu bekliyorum. :LOL:
 
Geri
Üst