Distortion Sınıfları

Prelektro bu adamlar sutuplarını değiştirmez dostum sabit sayılır arada sırada ufak değişiklikler eklenir bu onların kendi karakteristik tonlarını buldukları işlemleri gösteren şema
para yetmez bunların olaylarına :!: bizde bir yerlere gelelim bizede kuracaklar böyle bir şey :D arkamızadada bi tane mühendis ohhhhh sefam olsun ama hakkını vermek lazım yukardaki setup'ı kullanan özel bir insan ;)
tony ıommi ve mick mars'ada(motley crue) bir göz atın isterseniz ;)
 
Bakın mesela tonny ıommi'nin black sabbath'deki ilk yılları, 1971'deki setup'ı nasılmış ne olmuş??Kademe kademe bu işler teknolojininde büyük etkisi var :!:
 
Beyler dıstortıon ları sınıflandırmışsınız iyide olmuş yalnız benim anlamadığım konu fuzz dıstortıonlar.Bu fuzz ların nasıl bir işleyişi var sesteki bozulma nasıl oluyor ve o ton nasıl elde ediliyor?
 
Hobaaaa iyi soru dostum biraz bekle araştırma yapıyım değerlerini ve işleyişi hakkında anlatıcı bi şema bulursam yapıştırayım hemen
o tonu herhangi bir distortiondan elde edemezsin o daha ayrı bir modül
Al bak sen bi , fuzz ve heavy distortion arasındaki farkı incele ;)
electro harmonix'in sitesine gir orda big muff pi ve onun gibi bi kaç tane var klipleri dinle
 
BigMuff Pi en iyi fuzz pedallarından biridir. biraz eski bir alet ama iyidir...

Bir de fuzz tipi aletler genelde tek başına değil de amplinin pre-amp katında oluşan hafif drive'ı daha da kuvvetlendirmek için ampli drive'ı ile birlikte kullanılıyor genelde. Yani eskiden öyleymiş, şimdi bir dolu prosesör var. Onlar hallediyor her şeyi...
 
Evet aynen jeff'in dediği gibi kusura bakma bi şeyler buldum ama yazamıyacağım çok uzun ve konuların hepsi birbirine bağlı bide ingilizceden çeviri yapmam gerekiyor :?
benim elimde olan yararlandığım ve dalında en kapsamlı yapıtlar bunları al kafandaki herşeyi yanıtlar(pahalıda değil)
ELECTRONİC PROJECTS FOR MUSİCANS-CRAİG ANDERTON
ELECTRONİC PROJECT FOR GUİTARS -ROBERT PENFOLD

Ben odun gibiydim hiç bir şey bilmiyordum bunlardan öğrendim bi şeyler ve bi şeyi itiraf etmek gerekirse halada electronic'den çakmam ve bundan hiçde gocunmam çünkü ilgi alanım değil gitarla uğraş yeterince yoruyor zaten :?
 
Bu arada jeff eline sağlık tam bende düşünmüştüm sen benden önce uyguladın setuplara populer elemanlardan bi kaç tane daha eklersen artık şu hangi setup'ı kullanıyor yada bunun gibi ses nasıl çıkarırım sorularınada yanıt olur millette elindeki 300-400 dolarla bu işin olmayacağını anlar ;)
 
BLUES01 demiş ki:
Beyler dıstortıon ları sınıflandırmışsınız iyide olmuş yalnız benim anlamadığım konu fuzz dıstortıonlar.Bu fuzz ların nasıl bir işleyişi var sesteki bozulma nasıl oluyor ve o ton nasıl elde ediliyor?

Mesela fuzz pedalı kullandığını bildiğin birini veya kafandaki fuzz sesine bir örnek ver ki ona göre bir şeyler diyelim.

Atıyorum, John Petrucci'nin gitar tonu? (misal yani)
 
Bakınız şu "Malmsteen'in" setup'ı...

malmsteen_yngwie_1988.gif



Şu Dimebag Darrel (pantera)

pantera_dimebag_2000.gif


Şu Munky (korn)

korn_munky_1999.gif


Kolay değil yani 300-500$'a setup kurmak. En güzeli alacaksın bir tane şundan (gerçi bende PODxt var zaten) uğraşmıycan setupla falan.
floorPhoto.jpg
 
Bence gayet gereksiz. Pedala falan gerek yok, EL84ler isinmaya basladiginda Celestion Blue (alnico!!!) gereken her seyi yapiyor. ;)

Ondandir ki evimde kullanilmayan bayagi pedal ve processor var. Roland GP 16dan sadece kayit icin reverb aliyorum. :shock:

B
 
Herhalde yani bizim etimiz ne butumuz ne??milyarlık setuplar kurup keyif ve hobi için çalmak :!:
alın bi tane pod xt live deneyen herkes hayran kalmış nerdeyse ayırt edemezsin diyolar digital olup olmadığını en iyi yorum siteleride 10 puan vermiş denecek bi şey yok fiyatıda uygun alın çalın benim setup bayaa geniş ve sağlam eğer gerçekten pratik bi şeyler isteseydim ve setup kurmasaydım pod alırdım %1500
belki halada alabilirim zevk için bulunsun bi kenarda pratik olarak ;)
 
O adamlar zaten kendi müzikleri için kurmuşlar o setupı. Şimdi bizim gibi hobi yapan adamlar her türlü çalmak istiycek ne yani hepsinin setupımı alalım :) En güzeli böyle POD Xt Live falan evet bide her yöne kayabilen bi ibanez gibson gitar oh yeter işte
 
550$'A getittiriliyor dostum alım-satım bölümüne bi bak
Ben iki güne kadar deniycem gerçekten değer bişeyse alıcam bizim yurtdışındaki elemanlara denettim şahane diyolar digitallikle alakası yokmuş ama görmeden almam değersede kıyarım para değil 500$ neye vermioruz ki :roll:
 
Ya ben de öyle duydum digital gibi falan değilmiş yani.Bir de videosunu izledim harbiden inanılmaz ses çıkıyor aletten.Kafaya koydum benim de almam lazım bundan.

Yakında bu processorler analog pedallardan daha analog ses verirse şaşmam valla :p
 
benim başlık açıp sorduğum distortion black olandı.

black metal kullanılan distortion ne tip distortion oluyo?

nası elde edilir bu ses ya çok istiyorum.

ciijiijiijijjiijijijiiiiiivv :)))))
 
Ya aslında black metal için ayrıca bir pedal yok abi. Hani şöyle burzum marduk tarzı bir ton arıyorsan 2 tane distortiın pedalını yan yana tak olsun bitsin :)

Yok Credle Of Filth gibi istiyorum diyorsan iyi bir ampli al yeter o.
 
jeff iyi bilgin var tamam guzel anlatmissin ama gosterdigin grafikte distorsiyonu goremiyoruz gayet duzgun bir dalga kırpılmıs grafigi ver hehe birde sana bir sorum olacakti acaba bir album yapma istegi ile burunmus bir adam muzik sirketlerine bas vururken ne gibi(demo gibi vs.) olaylarda bulunmasi gerekir biliyormusun.
 
Geri
Üst