Distortion Sınıfları

Yapacağın çalışma sese yönelik ise çok basit bir aranje üzerine sesini çok iyi kullanarak göstermen gerekiyor eğer beste üzerine ise konu ön planda olacak şekilde yine basit bir düzenleme işini görür
Ortaya koyacağın bu basit görünen olayda çok çeşitli olmalısın elinde birden çok şey olması gerekir ve bu şeylerde yüksek performans göstermen şart düzenlemenin kalitesine bakma çünkü onlar senin kalitene bakacaklardır
demo'nun yanında hal ve hareketlerinde çok önemli :!: alın ben bir demo yaptım hadi beni çıkarın piyasaya oolmaz :!: bu atraksiyonu kaldırabilecek yapıdamısın diye bakarlar
5 ay önce arkadaşım sezai'nin düzenlemelerini yaptık giti baş vurdu ve kabul edildi MMC müzik tarafından üstlenildi olay 8-9 aya kadar çıkacak feridun düzağaç ve düş sokağı sakinleri tarzında pop müziğede yatkın bir tarzı vardı tutulabilir olarak gördüler ve yardım ettiler
bunun yanı sıra bu arkadaşımızın demo içinde götürdüğü 12 parçadan 7 sini kabul etmediler biraz fazla rock formatındaydı olacağına inanmadıklarını söylediler
Eğer çok ciddi isen ve kendine güveniyorsan yapmaya çalış :!:
yanlız burası kurlar vadisi yerler adamı ;)
 
abi nedir bu pod yaaa bizede katologlar falan geldi kapış kapışmış avrupada yılbaşından sonra türkiyeyede gelecekmiş fiyatlarda uçuk bir rakam $ olacakmış
deneyen varmı sitelerdeki yorumlar falan digital'den ayırt edilemez bir ürün diyor perfect'miş hayret :roll:
 
Yahu Fuzz ve tremolo denildimi aklıma Jimi Hendrix geliyor :)

Cem Öcek anlatmıştı bu fuzz ları ama kahrolsun ayrıntıya inmemiş Ama bişey netleşti kafamda Jeff_Loomıs dostumunda dediği gibi Fuzz lar bazı zımbırtılara bağlaNIyor ama nasıl oluyor mechul :D
 
Bunun aslı gain (kazanç) tir. Gain kavramı zaten elektronikten gelmiş ve dalga boyu yapısının değiştirilerek ses frekanslarının bozulmasına yol açılarak distortion terimini ortaya çıkmasını sağlamıştır. Gain arttıkça ses daha bozulur ve daha sert müzik yapmak için bize gitar için elverişli zemin hazırlar. Bu kazanç sırasında belirli frekansların belirginleştirilmesiyle tarzlar ortaya çıkmış. Bir frekanslar setupu belirli tarzlarda daha iyi etki veriyor diye o tarzlara ait olmuşlar ve gain kategorize ederken o tarzların adını vermişiz. Bence önemli olan ses rengi. Kategorize etmek pek önemli değil ama bir konuda konuşurken neye benzediğini belirtmek için bu isimleri takmak gerekiyor. :)
 
şu pod xt live olayı takıldı kafama. sitesindeki bir çok demoyu dinledim ama pek ısınamadım.
kendi sitesindeki demolar bile analog efektlere pek de yakın olmayan bir processor. yani processorlarin içinde en iyisi olabilir ama yine de analog efektlere yaklaşamışlar gibi geldi :)
 
Dark Funeral ve Immortal ın parçalarındaki distortion ı istiyom ya

cjijijijiijijijiiiivvvvvv

nası elde edecez söleyin bakem :)

Zoom 505 II Processor var bende.. olurmu bu pro ile ..
 
PODxt live bir processor onu alamam.

Bana bilgisayarda lazım.

Sağlam Black Metal Tonunda Distortion Yazılımı bilen var mı?
 
valla bende daha önce digitech gnx2 vardı ondan dark throne sesi alıyodum bire bir aynı olarak zaten bir tek o özelliğini seviyodum :D
bilgisayardan değil black tonu trash tonu bile alamazsın anca clean ton almanı sağlar o da ne kadar sağlıklı olur bilemem ;)
 
Niye ki iyi bir ses kartın varsa gitar efekti veren programlar var.Zaten o çok bayıldığınız podlar, boss gt6 lar, üstüne program yüklenmiş bilgisayarcıklardan başka birşey değildir.

He ses kartı kötüyse o programlar kötü ses verir söyliyim.Bunun için profesyonel ses kartları var ama bir sound blaster audigy ev kullanımı için yeter, belki.

Bir olay da o efekt programlarının kaliteli olanlarının 500 dolar civarlarında olduğudur :) Orijinali tabii.
 
Bilgisayarlarda kullanılan ses kartlarında 1 tane DSP olur. Ama GNX4'te falan 4 tane DSP var. Yani bu 4 tane bilgisayarcık demek...

Ayrıca ne olursa olsun a/d, d/a dönüşümünü ses kartından daha iyi yapar prosesörler...
 
Jeff, bilgisayardan alınan gitar seslerini işlemekle yükümlü işlemci ses kartının dspsi değil, bilgisayarın CPU su. Her ses kartının üzerinde DSP yok zaten.

Kaliteli bir ses kartının ad/da convertorları orta halli bir processordan daha kaliteli de olabilir.

Tonun beğenilmemesindeki sorun genelde şurada, ben Guitar rig ile bir kayıt yaparım, hem de drive bir tonda, güzel mixlenirse, kulağa batmaz. "O tonu nasıl bir ekipmanla aldın yahu?" diyen bile olur. Ama Canlı çalmak istediğinde o feel ı alamazsın, çünkü bilgisayardaki yazılımlar ve bağlı olan sistemde duyulan ses kayıt için hazır, ve hatta kayıt çıktısına gönderilecek ses oluyor. Bu yüzden Gitar amplisine bağlanmış gitarın "feel" ını yani hissiyatını alamıyorsun.

Şöyle bir deney yapılabilir, bir gitar amplisine mikrofon dayayın, ve ampliyi gitara bağlayın. Gitaristi ve gitarı amplinin bulunduğu odadan uzağa götürün(kablo uzun olsun). Yan igitarist amplinin çıktısını duyamasın, mikrofondan aldığı ve kayda yerleşecek olan sesi, stüdyo monitörlerinden veya bilgisayar speakerlarından alsın. Bakalım driveını şusunu busunu beğenecek mi çalarken? Büyük ihtimalle beğenmeyecek. Geleneksel bir metod kullanmamıza rağmen. Çünkü o ses ampliden çıkan sesin verdiği hissiyattan farklı bir hissiyat veriyor.

Ancak kayıda girdiğinde, mixlendiğinde sorun yok!

Mesele burda, bu yazılımlar bir şekilde size kayıt çıktısı veriyor. Takılması zevkli olsa da bir gitar amplisinin hissiyatını veremiyor malesef.

Yoksa günümüz bilgisayarlarının işlemcileri, ses prosesörleri üzerindeki işlemcilerden kat kat kat üstün. Aytaçın dediği de kısmen doğru. Digital prosesörler üzerinde yazlım çalıştırıyor. Ancak bir native instruments - Guitar rig yazılımının fiyatı bir PodXT nin iki katı ise, burada düşünülmesi gereken bir şey var. O da bahsettiğim, yazılımın kayıt çıktısı vermesi hadisesidir. Tonlar bu yüzden güzel bulunmuyor. Sonuçta işlemcileri sayıyla karşılaştırmak pek doğru değil diye düşünüyorum.
Sevgiler
Batuhan
 
ben de amplitube ile hazır presetler kullanarak inanılmaz tonlar buldum.ancak ses kartım sıradan bir kart olduğu için malesef latency nin önüne geçemedim.gitar için yapılmış olan m-audio fast track usb yi almayı düşünüyordum.ancak forumdaki arkadaşlar real time efect kullanmak istersen latency asla sıfır olmaz dedikleri için vazgeçtim m-audio dan.
 
Zafer, aldığın gx700ü ben alıcaktım, kısmet olmadı. Yani forumdaki rnb nckli arkadaştan aldıysan eğer. O alet pek kolay bulunmuyor, o olduğunu tahmin ettim.

Dediğim gibi amplitubedan güzel bir ton bulsan bile, bunu gitar amplisiyle çalıyormuş kadar keyifli çalamıyorsun. Latencyi hissedilemeyecek seviyeye çekmek mümkün ses kartlarında tabi. (2-5ms) Yine de en iyisini yaptın bence, memnun musun?
 
eğer bir aksilik olmadıysa RNR bugün gönderecekti kargoyu.yarın gelir herhalde.eskiden Roland Boss GP8 kullanmıştım.GX700 ün çok daha alt modeli.noise gate bile yoktu .o zamanlar amp sim falan da olmazdı bu aletlerde.herşeye rağmen gp8 den çok memnundum.gx700 ün kat kat üstün olacağını tahmin ediyorum.bu yüzden alırken deneme gereği bile duymadım.

pyramind i yakalamışken :) kayıt konusunda bir soru sıkıştırsam araya:
ben gt player kullanıyorum amplitube plugini için.bilirsin amplitube guitar rig gibi başlıbaşına bir program değil.ben gt player ile elde ettiğim sesleri kaydetmeyi başaramadım.hatta yabancı bir forumda bu iş için 2 pc lazım yazıyordu :) kayıt etmeyi başarsam da sesin işlenmemiş halini kaydediyordu.bu konuda bilgin var mı? real time da hem dinlemek hem kayıt için bir program önersen de olur.(amplitube kullanarak)
 
Zafer, GT Playerin vst versiyonu var, her stomp ayrı bir vst olarak çıkıyor cubase altında, istediğin sırayla yerleştiriyorsun onları. araya amplitube koy, guitarrig koy, istediğin plugini koy. Cubase ve benzeri bir vst host altında gtplayer kullanabilirsin.
 
teşekkürler pyramind.

:idea: bu arada gx700 için user manual upload etmiştim foruma...
ama galiba kural ihlali yaptım.2 kere topic açtım ikiside silindi.
internette bu alet ile ilgili pek fazla döküman bulunmadığı için kullanan arkadaşların işine yarayacağını düşünmüştüm.hatta o kadar güzel açıklamalar var ki processorler hakkında fikir edinmek isteyen kişilere bile faydası olur.
neden silindi anlayamadım :?:
 
Geri
Üst