Distortion Sınıfları

pyramind demiş ki:
Zafer, aldığın gx700ü ben alıcaktım, kısmet olmadı. Yani forumdaki rnb nckli arkadaştan aldıysan eğer. O alet pek kolay bulunmuyor, o olduğunu tahmin ettim.

Dediğim gibi amplitubedan güzel bir ton bulsan bile, bunu gitar amplisiyle çalıyormuş kadar keyifli çalamıyorsun. Latencyi hissedilemeyecek seviyeye çekmek mümkün ses kartlarında tabi. (2-5ms) Yine de en iyisini yaptın bence, memnun musun?

alet geldi.distorsionlar mükemmel.sadece istediğim tonu yakalamak için biraz zaman harcamam lazım.pre amp ve speakar sim kullanmadan bile istediğim tonlara yakın şeyler elde ettim.bu simulator mevzusunu da kaparsam(bunlar bana göre yeni şeyler) baya iyi tonlar elde ederim.
eğer başka bir tane bulursan kaçırma derim.forumda birisi daha satılıyordu ama o da satılmış.bu aletler piyasada bulunduğu süre içerisinde gt6 ya verilen para haram abi :))
 
control 1/2 girişi var buraya bir tane stereo jack takıp kabloları da iki tane swiche bağladın mı up/down olayı tamamdır.en azından 2 ayrı ton için kullanılabilir gibi görünüyor.biraz kurcalarzam daha fazlasını da elde edebilirim sanırım.
 
Harmony Centraldeki bütün yorumlarını okudum sayılır, aletin en büyük iki tane problemi var. Biri eski firmwarelerdeki aletin aniden hafızasına reset atması ve sesi çalarken açıp kısması şeklinde tanımlanan sorun. Bunu çözmek için 1.08 ve üzeri üzeri firmware gerekiyor(1.09 de olabilir hatırlamıyorum tam). Firmware versiyonuna bakmak için üzerindeki preamp ve spksim tuşlarına aynı anda basıyosun sanırım. Upgrade etmenin tek yolu boss a vermek, açıp çipini değişiyorlar ama üretimden kalkalı çok olduğu için hala yaptıklarını sanmıyorum. Umarım yeni bir firmwarei vardır.

Diğer en büyük sorun ise rear inputların zaman içinde bozulması. Neredeyse herkes bu sorunu yaşamış, ama problem öyle büyük değil aslında. Front inputu fazla kullanınca, rear inputları iptal eden(front takılıyken rear bloke oluyor) metal parçası eğik kalıyor, ve rear inputları daimi olarak kapalı tutuyor. Çözmek için aleti söküyosun, oradaki metal parçaya bastırıyorsun düzeliyormuş.

http://grunw.hypermart.net/
Buradaki program ile bilgisayara midi ile bağlayıp üzerindeki patchleri ayarlayabiliyorsun falan.

Hayırlı olsun tekrar.
 
benimkinin firmware versiyonu 1.09 :)))
herhangi bir mekanik problemi de yok arkadaş kız gibi bakmış alete :)

tek sorun presetleri kolayca atmaya yarayan software ile ilgili...bende xp pro var ve bir türlü çalıştıramadım.arkadaşın pc de de xp vardı ama home mu pro mu hatırlamıyorum orda çalıştırdım.
zaten o kadar da hazırcı değilim manuel olarak girerim ama her seferinde benzer tonlar yakalıyorum kendim ayarladığımda :)
bir şekilde presetleri text şeklinde bulabilirsem(yahoo grubuna bile üye oldum) iyi olacak.
 
Uzun vadede rear inputlar her durumda gidiyor(yani hep front inputu kullanırsan tabi), herkes yazmış. Aklnıda bulunsun, bir tornavidayla çözebilirsin sorununu.

Yazılım konusunda da, forumları var sanırım onlara danışırsın.
 
merhaba arkadaşlar yeni başlıyorum fender squıre alıcam 1 2 hafta içinde punck rock tarzı çalmak istiyorum distortion pedal alıcam ama onlar hakkında en ufak bir fikrim yok yardımcı olur musunz ama piyasa şarkılarda çalabilrim gelişimi engellemeyecek bir pedal tavsiyesi istiyorum
 
pi_air_1907 demiş ki:
merhaba arkadaşlar yeni başlıyorum fender squıre alıcam 1 2 hafta içinde punck rock tarzı çalmak istiyorum distortion pedal alıcam ama onlar hakkında en ufak bir fikrim yok yardımcı olur musunz ama piyasa şarkılarda çalabilrim gelişimi engellemeyecek bir pedal tavsiyesi istiyorum

Knife-Party demiş ki:
ya pi_air abicim deli misin ? 2004 ün konusuna neden cevap atarsın ??? bence forumda fazla duramayacaksın hata yapıyorsun.. tarihlere bakta at..


@Knife-Party
-Arkadaş herhangi bir soruya cevap vermemiş ki,Öğrenmek istediği bir konuda tavsiye almak,fikir alış-verişinde bulunmak istemiş.Yani bu durumda tarihin bir önemi yok,kaldı ki doğru yeri de seçmiş ( http://www.turkrock.com/ftopic16557.html bu link ede sorabilirdi ama olsun burasıda sorusuyla alakasız biyer değil),e o zaman sorunda yok.

-Böyle olur olmaz saçma tepkiler vererek kullanıcıları forumdan soğutuyorsunuz,soru sormaya çekinir hale getiriyorsunuz.Bu çok yanlış.Forumda tutunup tutunamayacağına kimse karar veremez.
 
Geri
Üst