Mesa 50/50 Powerampımın Lambası Kırıldı Yardım...

Selamlar. Rack kutumu satmak için mesa 5050 powerampımı dışardıya kurdum (diğer ekipmanlarla) ama öyle ayakaltı vurulucak darbe görebileceği bir yerde değil. Ne sert koydum nede yavaş bir haftadır da o şekilde çalıyorum hani taşıdığım için bir problem yok yani. dün bir kanaldakşi sesin biraz cızırdamaya başladığını farkettim. Arkasına baktıgımda camının dairesel bir biçinde kırılmış oldugunu farkettim ve çıkarttım(bu arada lambanın üstüde beyazlamıştı).Bu arada lamba 6L6 . Bir sıkıntı olmaması için çıkarttım.
şimdi arkadaşlar lambalı amfiler hakkında bilgili arkadaşlara birkaç sorum var ki :
1.Lambanın böyle kırılması normal mi?
2.lambanın kırılmasına rağmen nası hala ses geliyor biraz bozuk olsada?
3.powerampım 50 watt 2 kanal hangi lambalar hangi kanala güç veriyor?
4.Şu halde aleti çalıştırmam ona bir zarar veririmi?
5.Lamba alıcam tubedepot veya başka bir yerden alışveriş yapan ve kargo sağlamlığı hakkında bilğisi olan birisi varmı?
6.Hazır kargo parası bayılmışken preamp lambalarını değiştiricem hanği 12ax7 tavsiyeniz varmı?

;Netten bulduğum bir resim size yardımcı olabilr diye koyuyorum
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

http://forum.grailtone.com/viewtopic.php?f=5&t=54541
 
nadir görülen bir olay ama böyle kırılması muhtemel lambayı takarken üzerinde ter elinizden bulaşabilecek herhangi bişey kalırsa eğer lamba ısınıp soğurken o bölge daha geç ısınıp soğur ve bu tarz dengesizlikler sonucu çatlayabilir. lambanın üstünün beyazlaşması içine hava girdiğine işarettir havası alınmış tüplerdir bilindiği gibi. 6l6 ların biri kırıldıysa çalışmasındaki sebep bi kanalı çalıştıran azamii 2 lambanın ortaklaşa çalışmasıdır biri kırıldığı zaman sinyalin sinüsünün sadece bi kutbu çalışır tabiri caizsse single ended anfi gibi çalışır ses alırsın ama bu şekilde çalıştırmak zararlı.lambanın kırılması ile ilgili başka konu ise lambaları taktıktan sonra mutlaka üzerinde kalıntı kalmasın diye kuru bi bezle fazla bastırmadan silmek gerekli bu şekilde yukarda anlatığım durum ile karşılaşma ihtimaliniz düşer.
 
presence arkadaşımında dediği gibi lambaları takarken dahi malum insan eli yağlı oluyor ( her ne kadar yıkasanızda )... en iyisi lambayı taktıktan sonra silmektir evet. Ve bu aralar geceleri soğuk olmaya basladı malum hava sıcaklıkları değişkenlik gösterdiği için lamba önce çatlayarak hava alımıs ve sonrasında catlayan kısım düşmüş olabilir...
 
Geri
Üst