Jon Lord'dan Üzücü Bir Haber

Deep Purple'ın efsanevi klavyecisi Jon Lord kanser ile savaştığını açıkladı.

9 Ağustos 2011 tarihinde kişisel websitesi üzerinden kanser olduğunu açıklayan Lord şunları yazdı:

"Tüm arkadaşlarımıza, takipçilerimize, hayranlarımıza ve yol arkadaşlarımıza bildirmek isterim ki şu an kanser ile savaşıyorum. Bu sebeple tedavi süresince konser ve sahne çalışmalarına ara verme kararı aldım. Tabi ki beste çalışmalarına devam edeceğim; benim dünyamda müzik zaten terapimin bir parçasıdır. Önümüzdeki sene sağlıklı bir şekilde aranızda olmayı umuyorum".

Lord yakın zaman önce oluşturduğu Blues Project ile Eylül ayında Avrupa turnesine çıkmayı planlıyordu. Ayrıca geçtiğimiz aylarda University of Leicester tarafından kendisine fahri doktor ünvanı verilmişti ve Liverpool Filarmoni Orkestrası ile 1969 yılında yazdığı Concerto for Group and Orchestra'nın yeni düzenlemesi üzerinde çalışıyordu.

2002 yılında Deep Purple'dan ayrılan Lord'un en son ses getiren projelerinden biri de WhoCares isimli bir "süpergrup". Grupta Lord'un yanısıra vokallerde Ian Gillan, gitarlarda Tony Iommi ve Mikko Lindström, basta Jason Newsted ve bateride Nicko McBrain bulunuyor.

slider.jpgjon-lord.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Arkadaşlar maalesef Jon Lord hayatını kaybetti. Bence kendisi rock tarihine tarzı ve karakteri ile yön vermiş müzisyenlerden biriydi. Sevenlerinin başı sağolsun.

jon-lord-rip.gif
 
Sevgili Arkadaslar,

Uzucu bir haber...Daha once dinlememis olanlara Jon LORD with The Hoochie Coochie Man albumu dinlemelerini tavsiye ediyorum...

Sevgiler ve saygilar...
 
Geri
Üst