Yardım... Jackson Dk2 Için Manyetik Modifiye Tavsiyesi??

Arkadaşlar prefender bir jackson dk2 gitarım var üzerindeki manyetikler Duncan Design. Humbucker güzel fakat single lar distortion tonunda dip ses yapıyor. Oyüzden single ları değiştirmek istiyorum. Shr1 Hotrails düşünüyorum. SL59-1 da olabilir ikiside single görünümlü humbucker manyetikler. Hangisini orta pozisyona hangisini neck için önerirsiniz? Birde sanırım bu manyetikler hb olduğu için artık distortion tonlarında dip ses problemi yaşamam? Çünkü en alt bridge pozisyonunda hb olduğu için böyle bir sorunum yok sadece single larda var yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler

(edit:
ayrıca bridge manyetiği içinde tavsiyede bulunursanız yakın zamanda onuda değiştiricem. Onun içinde yine seymour duncan ın TB-12 Screamin Demon modelini düşünüyorum. Metal tonları almak için (metallica nın parçalarındaki riffler gibi) ve sololarda olabildiğince uzun sustain olmalı ssiz ne tavsiye edersiniz?
 
Köprüye Seymour Duncan TB-6 Distortion önerebilirim, tb-6lı bir dk-2 denemiştim heavy ve thrash metal konusunda gayet iyi iş çıkaran güçlü bir manyetik. O kadar thrash işlerle işim yok, metallica derken black albümünü kastettim dersen de tb-11 custom custom öneririm kesinlikle. Metalle pek işi yokmuş gibi görünse de heavy metal konusunda üstüne yok bence.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yorum için teşekkürler tb-6 olabilir aklıma yattı diğer orta ve sap pozisyonu için önerilerinizi bekliyorum 1 adet shr1-b budum bu gitara gidermi alayımmı? orta pozisyondamı kullanmalıyım yoksa saptamı? köprü için aslında ama köprü single olmadığı için ikisinden birinde kullanmalıyım
 
Köprüye TB-6 öneririm ben de, TB-11 yerine ise TB-5 Duncan Custom daha iyi gider. Hot rails ve Little 59 ton olarak çok farklı manyetikler, dikkatli ol. Üzerindekilerin tonunu seviyorsan ancak tek derdin dip gürültüsü ise Classic Stack de takabilirsin(Noiseless single). Single tonu gibi kalsın ama daha yüksek çıkış dersen sapa Hot Rails tak. Hafif daha humbucker gibi olsun ton dersen Little 59. Ortaya bence hiç bir şey takma, switchi 3 yollu switch haline getir, sadece sapı ve köprüyü kullan. Ortada strat tarzı vokuçikivokuçiku tonları versin istersen Duckbucker da deneyebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
aslında orta manyetiğin tonlarını seviyorum ama problem dip gürültüsü dediğim gibi :( sap taki manyetik pek hoşuma gitmiyo peki bu shr1 i sapa taksam verim alabilirmiyim yani köprü için olan modeli olduğundan karar veremedim köprü tamam onda seçimim tb-6 dan yana olucak işte en azından bitanede orta veya sap için bi manyetik ihtiyacım var normal bi single manyetik alsam oda aynı dip sesi yapmazmıki? hb olursa en azından dip gürültüsü olayı kalmaz diye düşünüyorum
 
SHR-1b sapa takarsın, sap modelinden farkı çıkışının daha yüksek olması. Köprüde zaten yüksek çıkışlı bir manyetik kullanıyorsun, gitarın da 24 perde olduğu için sap manyetiği normal bir strata göre köprüye daha yakın olacağından sesi zaten biraz düşecek. Yani büyük ihtimalle SHR-1b gayet iyi sonuç verecek. Ortayı seviyorsan Classic Stack al, dip gürültüsüz single dediğim gibi. Ton olarak da şu an gitarının üzerindeki manyetiğe oldukça yakındır zira elindeki o manyetiğin taklidi zaten.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
SHR1-B aldım yarın heralde elimde olur sapa bunu takıcam, köprüye TB6 ve ortaya stack manyetik alıcam stk s serisinden hangisi daha iyi gider s6,s7,s10 bunlardan birini takmayı düşünüyorum. (bunlar heralde sıfır dip ses li noiseless manyetikler olması lazım)
 
sh-6 distortion çok tiz diye biliyorum. Özellikle Floydlu gitarlarda zaten metalik bir sound var. Ben sechecter Balckjack e Tb-11 taktım oldukça memnunum. tb-11 oldukça sıcak tonlara sahip tb-5 in alnico mıknatıslı versiyonu ki alnico mıknatıslı manyetikler gitarın ağacının karakterini oldukça iyi yansıtır. sh-6 yı bende araştırmıştım ama çok tiz ve çiğ tonlar verdiğini düşünüyorum floyldlu gitarlarda.

Single manyetikler konusundada dimarzio injectorler özellikle distortion tonlarda oldukça güzel tonlar veriyor ki bu dip gürültüsüz single lar split bile edilebiliyor. paul gilbert vakası nede olsa. bir kurcala derim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
aslında sh6 değil tb6 düşünüyorum yukardada yazmıştım. henüz denemedim ama genel kanı tb6 nın iyi olduğu yönünde single lar için aslında dimarzio düşünmedim çünkü hepsi bir örnek olursa yani hepsi duncan olursa birbiriyle daha uyumlu olacağı kanısındayım ama dimarzio ve duncan ı aynı gitarda kullanabilirsin değişen bişey yok karmakarışık bi ton olmaz derseniz onlarada bakabilirim single için
 
sh ve tb aynı şeydir.. biri sabit biri floyd içindir..(yanlışım varsa affola..)
ben tb5 veya tb 4 dene derim.. dk2 zaten alder.. tb4 istediğini verecektir diye düşünüyorum.. teşekkürler
 
sapa shr-1b taktım gerçekten çok güzel oldu istediğim tonu yakaladım şimdi sırada orta manyetik var stk s10 yjm fury düşünüyorum uygunmudur? kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim olmazsa stk s6 yada s7 de olabilir (sıfır dip ses olmalı ona göre tavsiyede bulunursanız sevinirim). şimdilik dimarzio düşünmüyorum duncan lar jackson gitarlara daha iyi gidiyor
 
sapa shr-1b taktım gerçekten çok güzel oldu istediğim tonu yakaladım şimdi sırada orta manyetik var stk s10 yjm fury düşünüyorum uygunmudur? kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim olmazsa stk s6 yada s7 de olabilir (sıfır dip ses olmalı ona göre tavsiyede bulunursanız sevinirim). şimdilik dimarzio düşünmüyorum duncan lar jackson gitarlara daha iyi gidiyor
shr-1b köprü manyetiğidir yalnız. Elimde SL59-1n var neck eğer köprüye sh-4 sh-5 falan takacaksınız en iyi anlaşan manyetiktir. Single boyutlu hb.

orta manyetiğe American Vintage Strat® Single-Coil tavsiye ederim (Dave Murray in paflar ın ortasında kullandığı manyetiktir. bknz. Dave Murray Strat) distortion tonlar dışında cleanlerde bu tip singlelar dip gürültü yapmazlar. Ve gerçek single cleani alırısnız. Yjm fury humbucker karakterlidir. Gerçek single cleani alamazsınız. Sağ ve köprü manyetiklerini coil tap yapabilirsiniz çok daha renkli bir ton oluşturmak için ama orta manyetiği gerçek single alın bence.
 
şimdilik sap için yeniden bi manyetik almaya imkanım yok köprü için olduğunu biliyorum ama değişen bişey olmadı yukarda bi arkadaşın dediği gibi 24perde olduğundan pek sorun yaratmadı gayette iyi uyum sağladı ben çok memnunum özellikle dip gürültüsü sıfırlandı. yjm fury nin humbucker karakterli olduğunu bilmiyodum. American Vintage Strat® Single-Coil lerde yine distortion tonlarda dip gürültüsü sorunu yaşıycağmı düşünüyorum orta manyetiği daha çok clean tonlarda kullanıcam ama yinede noiseless olmalı buna göre bi manyetik tavsiyesinde bulunursanız çok sevinirim. Birde bu TB ve SH serisinin arasındaki farkı açıklığa kavuştursak yani floydlu gitar için TB6 düşünüyorum SH6 taksam mesela ne sorun olur tb serisi trembucker diye geçiyor heralde humbucker dan farkı nedir ki bunun?
 
TB yerine SH takarsan görüntü dışında fark olmaz. TB olanlarda manyetikteki polelar arasındaki mesafe biraz daha fazla. Tellerle aynı hizaya gelmesi için. SH takarsan teller tam olarak poleların üstüne gelmez. Sesi almada bir sıkıntı yok açıkçası.Eşik gibi düşün. 42mm yerine 45 mm gibi yani. Kolay gelsin.
 
trembucker mevzusu geniş bir konu nette arama yaparsanız bu konuda oldukça fazla tartışma görebilirsiniz olayın sadece görüntü olduğu konusuna katılmıyorum. Tabii kullandığınız ekipmana bağlı profesyonel ekipmanlarda ton farkı olacağını düşünüyorum telin poleları tam hizalaması bence tona etki edebilir. Ben floydroselu gitarlarda tb kullanıyorum. Floydlu gitarlarımda sh kullanmadığım için net birşey söyleyemiyorum. Bu konudaki fikirlerim tamamen teorik.

Single için noiseless istiyorsanız fender vintage noiseless lar olabilir. Yada dimarzio hs-2 yada duncan ssl1 düşünebilirsiniz.
 
Tona etki etmiyor, gitarın karakteri aynı, manyetiğin karakteri aynı. Sırf Tb yerine Sh kullandınız diye tonda bir fark görmezsiniz. Ha ne olur, teller kutupları tam ortalamadığı için en üst ve en alt tellerde çok az bir ses düşmesi olabilir. Bu farkı da ancak Sh ve Tb versiyonlarını arka arkaya takıp kaydederseniz duyabilirsiniz, kolay kolay anlaşılabilecek bir fark değil çoğu gitarda. Tek tel çalarken hele kesinlikle anlayamazsınız, akor bastığınızda belki en üst ve en alt tel çok az daha geride olabilir, onu da iki manyetiği de defalarca denemeden kolay kolay anlayamazsınız.

Bu pazarlıkta Tb yerine Sh satmaya çalışanlara karşı fiyat kırmayacağımız anlamına gelmiyor tabi :) Ama kullanımda cidden pek umrumda olmaz.
 
Geri
Üst