Cubase sx için tonlama yapma?

Merhaba arkadaşlar... Kayıtlarımı yaptım hepsini istediğim formata çevirebiliyorum ama tonlama yapmakla ilgili ciddi bir problemim var. Kulağım iyidir ama tonlama yaparken işe yaramıyor bir türlü istediğim tonu yakalayamıyorum. Bana davul tonları gitar tonları vokal tonları bas tonları hakkında bilgi verebilirseniz ya da bilgi alabileceğim bir kaynak gösterirseniz çok sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Moderator Notu:

Bu bölümde, lisansız, korsan yazılımlar kullanılmaması ve beleş indirme programları aracılığıyla bu programların paylaşılmaması gerekliliği; lisanslı yazılımların tercih edilmesi gerektiği, en azından bunların burada açık bir dille dile getirilmemesi gerektiğini unutmayınız. Lütfen gereken hassasiyeti gösteriniz!
 
14) Forumda TC Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer yasalarına göre alınması, bulundurulması, çoğaltılması ve satılması suç teşkil eden, telif ve kayıt sahibinden izinsiz üretilmiş "korsan" müzik CDsi, kasetleri ve bilgisayar programı içeren materyallerin satışı/değiştokuşu ve reklamına kesinlikle izin verilmeyecektir. Bu meyandaki mesajlar görüldükleri yerde silinecek ve sahiplerine uyarı verilecektir. Israr edenler siteden uzaklaştırılacaktır.

Forum kurallarını okuyunuz...
 
telecaster demiş ki:
hayır cubase programın içinde her kanalı ayrı ayrı tonlama imkanın var ama ben uygun tonları bulamıyorum... EQ ayarları gibi...

Bu sorunun cevabi yok!

O kadar cok degisken parametre var ki su sudur, buda budur, vokalde bilmem kac hz i ucur, gitarda su hz i kaldir demek bos olur.

Kayit sartlarina, tarzina, elde etmek istedigine göre vs. vs. vs. degisir.Hatta her seye göre degisir.

Kulagina güven, dene-yanil, internette ve bu forumda dolu kaynak var arastir.
Kimse senelerin tecrübesini burda 2 satirda özetleyemez.
 
Geri
Üst