Yardım- Tel Değişimi (edge Iii)

Arkadaşlar ibanez Rg370B serisi gitarım var. Telleri değiştirip, klavye temizliği yapmak istiyorum. Gitar bildiğiniz gibi kilitli tremolo, edge III köprüye sahip.

Şimdi diyor ki bazı arkadaşlar, sap atması-yamulması vs sorun olmaması için telleri tek tek değiştirin. Ama iyi bir klavye temizliği yapmak için tüm telleri sökmek istiyorum. Tam olarak ne yapayım sorun yaşamamak için. Bundan önceki gitarlarım sabit köprülüydü, bu şekilde bir gitarda ilk defa tel değiştireceğim. Şimdiden çok sağolun yardımlarınızı için.
 
yok hocam sök hepsini adam gibi temizle bence daha sonra eğer sapın eğimi biraz değişirse götürüp sap ayarı yaptırırsın yada bilgin varsa kendin yaparsın ama her tel değişiminde değilde arada yap bunu senede 2,3 defa falan bende geçen aynısını yaptım yinede sen bilirsin
 
Ben telleri tek tek degistirmenin tremolonun hareketi yuzunden sorun olmasin diye degistirin derim arkadaslara. Yoksa temizlik icin de olsa degistirmek icin de olsa tum telleri cikartmanin klavye sapina hicbir etkisi olmaz. Ayni kalinlikta tel degistiriyorsan da temizlik yapman gerekmiyorsa teker teker tel degistirmek daha kolay oluyor o kadar.
 
Geri
Üst