OZ

En son mesaj atan benmişim ama unuttum başlık açtım tekrar :) ne güzel dimi..

nese 3 ay önceki temennim cnbc-e de verilmesiydi..ama şu an digitürk yayınlayacakmış..digitürkü olanlar izlesin bence..
 
aynen zıvaynen ama en iyisi yabancıdizizilede sanırsam :)

ayrıca oz'da acayip bişe var. dizi 6 sezon ve 4. sezon hariç hepsi 8'er bölümden oluşuyo. ( sanırım son sezon 10 bölğm olması lazım. ) entersan böylesine uzun süren bir dizinin .oğu sezonunun 8 bölümden oluşması???

ayrıca o bu diyonuz aa biliyonuz esas oğlan tobias becheer. haa bi de augustus hill'i unutmayın. o adamın verdiği bilgiler sayesinde gelen kültürümüz baya bi gelişti :)
 
Hayatımın dizileri arasında: o derece ki, eğer iki omuzda da bir hazırlık olmasa, direkt dövmesini basacağım,o derece. Ama tabii ki böyle bir engel var.

Bu aralar bu diziyi tekrar bir baştan sona geçesim var, ama cidden başlandı mı bütün gün aralıksız izlenesi bir dizi: zira, ben başladığımda cidden bir hafta gibi bir süremin neredeyse her anını bu diziye vererek bitirdim.

Efsanedir OZ. Ne öncesinde, ne sonrasında benzeri yoktur.
 
Ryan O'Reily; içimizden biri!

Adam bazen o kadar hızlı konuşuyordu ki, Kramer'ın kafein krizine girip hızlı konuştuğu sahneyi getiriyordu aklıma hahah. Güzel diziydi güzel, 1 haftada tüm bölümlerini izletmişti vallahi; kalkamamıştım başından.
 
Zaten dizinin güzelliği de o ya, adamların hepsinin sapık, psikopat, cani, vs. olmasına rağmen hepsinin bizden olması. Birkaç tip hariç, herkesi aynı anda hem sevip hem nefret etmek....

(SPOILER!)

Lan, Pancamo hasta yatak döşek yatarken Gloria Nathan ile dua ettiğinde kimin içi gitmedi!?
 
uppps orda dua etmeyi rahibe peter marie'yle öğreniyo daha 2 gün önce izledim :D peter marie ile gloria arasında bir anlaşma oluyor ve anlaşma gereği rahibe pancamo'ya dua etmesini öğretiyor :))

yalnız 6.sezonda hill'in gidişi kötü oldu :( engelli olşmasına rağmen bütün hapisanece sevilen ve saygı duyulan bir adamın diziden göçmesi üzdü beni :(

not: dizinin son sezonuda 8 bölümmüş. 4.sezonda neden 2kat fazla bölüm çekilmiş acaba??? enteresan bir durum :) acep adebisi öld diye mi???
 
Ya o, ya da Martin Querns'in yarattığı hikayeyi sezon sonu kıvamında bir bölüme bir türlü bağlayamamaktan ileri gelen bir durumdu. Hani Tim McManus geri gelecekti, o barizdi ama, onu olduramadılar 8 bölümde bence.
 
olabilir :D ayrıca karakterler derken Danny Schibetta ve Antonia Nappa'yıda unutmamak lazım :) ortginal godfatherlar :D

ya bide dikkatimi çeken amrikan hapisaneleriyle türk hapisaneleri arasındaki fark. burda homojen yapı dikkati çekiyor. amerikada ise ırkçı bir durum var her zaman. türkiyede izlediğim bu tarz filmlerde hapisanedekiler suçlarına göre ayrılıyorlar.
hırsızlar, gaspçılar bir koğuşta, tecavüzcüler bir koğuşta, katiller adam yaralayanlar bir koğuşta, düşünce suçluları ayrı bir koğuşta, uyuşturcu işleriyle içeri girenler bir koğuşta.
amerikan hapisanleri tamamen ırk ve milliyet temelli, siyah hristiyanlar, siyah müslümanlar, italyanlar, latinler, aryanlar, irlandalılar vs. herkes ırkına yada mensup olduğu milliyete göre değerlendiriliyor :D
 
Ki aslında Em City o konuda daha da izole bir örnek: hani GenPop daha da çeşitli tipleri bulunduruyor, düşünsene, Anthony Nappa ve buna hayran olan eşcinsel tipleme, tecavüzcü zenciler ve çeteciler vs. Hani aslında Em City'de o kadar dalavere dönüyor ama, GenPop daha felaket bir yer.

Ama her şey bir kenara, Nino Schibetta diyince geldi aklıma, Ryan O'Reily'nin de, Adebisi'nin hayranlığını kazanabilen tek şahıs olması durumu zaten karakteri yeterince iyi açıklıyor. Poet'in ilk sezonda, sanırım üçüncü bölümde, dediği gibi: "korkutucu bir zihni var" adamın.

Sevgili panik_431, pişman olmayacağın bir dizidir OZ. Ve zaten şu vardır: sevenini ve izleyenini buldun mu direkt "ABİ ŞU NASILDI" diyerek lafa girer ve onlarca karakterden spesifik bir tanesinin spesifik bir noktada yaptığı bir eylemden laf açarsın. Diyorum iki kol için de planlarım olmasa ekliycem diye o logoyu, dinlemiyorsun. :LOL:
 
ryan ve keller karaterleri über zaten :D ama adebisi tam bir hayvan :D ama o gittikten sora gelen burr tam bi piskopat. hill olmasa baya bi ortalığı dağıtacaktı :)

genpop zate kafayı sıyırmış durumda :D bi bölümde hatırlıyom bi zenciye tecavüz ediyolar ama hani em city'de ki gibi hava kararsın kimse olmasın yok mesai saatinde amcam acımıyo takıyo dalgayı :D

J birimi süper :D bütün millet birbirini boğazlıyo J birimindekiler iskambil oynuyo topları yayıp oturuyolar falan :D

dizide 6 sezonun son iki bölümüne geldim bir efsaneyi daha tamamlamak üzereyim :)
 
Kount demiş ki:
Sevgili panik_431, pişman olmayacağın bir dizidir OZ. Ve zaten şu vardır: sevenini ve izleyenini buldun mu direkt "ABİ ŞU NASILDI" diyerek lafa girer ve onlarca karakterden spesifik bir tanesinin spesifik bir noktada yaptığı bir eylemden laf açarsın. Diyorum iki kol için de planlarım olmasa ekliycem diye o logoyu, dinlemiyorsun. :LOL:

:D

Etrafımda öyle yabancı dizileri izleyen yok. Ağlak Türk dizilerini izkeyen çok ama. :evil: Neyse, akşam izleyeyim artık Oz'u.
 
Geri
Üst