Takashi Miike

Takashi Miike Japon sinemasının en önemli isimlerinden biri.
Her yıl en 3-4 film çekiyor, özellikle 99'dan sonradan parladı. Çektiği çoğu film de süper eleştiriler aldı.
Ben sadece iki filmini izleyebildim. Ichi the Killer ve Audition.
İkisi de çok manyak filmler, bu filmi çeken adam normal olamaz dedirttiriyor. Sadizm üzerine bu iki film de... Aşırı derecede kan ve şiddet var. Filmlerde hep ezik, rahatsız karakterler var bunların psikolojik çözümlemeleri inanılmaz olmuş.
Başka Takashi Miike filmi izleyen var mı? Adamın bir sürü aksiyon filmi de varmış, bulursam onları da izleyeceğim en kısa zamanda.
 
Ichi the Killer mükemmel bir filim ...ıchi denen karakter harika yaratılmış... senaryo müthiş..izlenmesi gerekli...tabi bu tarz filimlerden hoşlananlar için...herkese uymaz gibi... :twisted: Auditionu fazla tutmadım ama izlenir...Takashi mike ilginç bir yönetmen gerçekten...karakterler genelde absürt filimlerinde... heran bir sadizm vede şiddet ön planda ama bunuda absürtlükle çok iyi harmanlamış...
 
Miike, böyle devam ederse Japonya tarafından vatandaşlıktan çıkartılacak bir adam :) Neredeyse her filminde Japonya'daki yozlaşmış toplumu olabilecek en sert anlatımla, insanları rahatsız ederek eleştiriyor. Bir Japon için bu filmler kolay kolay tahammül edilebilecek düzeyde değildir sanırım. Özellikle Visitor Q filmini izledikten sonra ağzım açık kalmıştı. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki izledeğim en rahatsız edici filmdi.

Uzak Doğu'nun Tarantino'su yakıştırmaları falan yapılıyor adam için ama Tarantino'dan kat kat absürd şeyleri kullanıyor filmlerinde.

Ayrıca evet arkadaş biraz seri imalat film çekiyor. Şu ana kadar 60 filmi var sanırım :)

Ayrıca önemli filmleri arasında:
Full Metal Yakuza
Visitor Q
Ichi the Killer
Dead or Alive
The City of Lost Souls vardır. Hepsi de ayrı deli bu filmlerin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bugün Visitor Q'yu izleyeceğim inşallah.
Ayrıca bu adamın değişik bir özelliği de filmlerini kendi yazmaması. Önüne ne tarz bir senaryo koyarlarsa koysunlar adam hepsini çekiyor tamamen kendi yorumuyla.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Visitor Q'yu izledim. Çok rahatsız bir filmdi, izlediğim Takashi Miike filmleri arasında en sapıkça olanıydı. Gerçekten bazı yerlerde benim bile midem kalktı.

Şimdi sırada Gozu var, bir ara da onu izleyeceğim.
 
visitor q' beni bayaa sarmıştı izlediğimde. ama ichii'yle eğlencemize eğlence katan bi skala oluşturmuştur takashi. sinema tv okuyan bi arkadaşım araştırmıştı uzun süre önce, çok küçük yaşlardan, 19-20 yaşına gelinceye kadar devamlı psikolojik tedavi görmüş bi insan kendisi. ama en sevdiğim filmi audition dır. bunuda sölemeden geçemedim
 
ichi the killer , gozu, zebraman, izo ve ismen hatırlayamadığım bir çok filmi çok marginal bir yönetmen ama gerçekten arada sırada inanılmaz derecede başarısız filmlerde çekiyor ben bunu film miktarına bağlıyorum birazda ama cidden bazende turnayı gözünden vuruyor.
 
Ichi the Killer'ı Kızılay'da Karanfil Sokak ile Yüksel Caddesi'nin kesiştiği Limon Bazaar'ın alt katındaki bir cdciden almıştım.
 
"Visitor q", çok rahatsız edici bir film.Bazı sahnelerde dondurdum yürüdüm geldim tekrar izlemeye çalıştım.Sonra yine aynı şeyi yaptım defalarca.İlk sahneleri de çok etkileyiciydi.Çok rahatsız edici sahneler var.Psikolojik çözümlemeler filmin en etkileyici taraflarından.Ayrıca sadizm çok etkileyici şekilde yerleştirilmiş.İnanamadım ya.Sonra yine dönerim.
 
Geri
Üst