Fedailerin kalesi:Alamut

başlık biraz eksik gibi sanki.......
bi de pek islamın değil de şöle desek bence daha iyi olur... insanların inanç eksikliğinin ne kadar kolay ve güçlü bi şekilde kullanılabileceğini anlatan bi kitap desek daha güzel olur gibi geldi bana.......
tarihin en zeki adamlarında biri bence hasan ibn-i sabbah.......
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
evet hasan sabbah gerçekten büyük bir insan(bu yaptıklarını onayladığımı göstermez tabi)

aslında romandan çok felsefi bi yapıt
 
Daha okuma fırsatı bulamadım ama güzel bi kitap olduğunu duydum
amin maalouf un semerkant ıyla birlikte okunursa daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum
 
abi beni çok etkisine aldı. ateist birisi olarak daha da ateist oldum. çok güzel bir kitap. sanırım sunni türklerin neden alevilerden nefret etmelerinin nedenlerinden biride hasan abi herhalde.
 
Hasan Abiden çok şey öğrendim. Kitlelere güvensizlik büyük te olsa bir orduyu yenilgiye uğratır. Çok zeki bir insan ama bu şekilde fikirlerini gizleyerek bir şey başarılamazdı. Yinede insan romanın sonunda Hasan Abiye derin bir sevgi ve saygıyla bağlanıyor ;)
 
Bartol'un kitabıydı sanırsam harbi sağlam kitaptı.Kitabı okumadan önce bu kitabı tavsiye edenler Semerkant'ı okuduktan sonra okursun demişlerdi Alamut'u.Bağlantıları varmış sanırsam bu iki kitabın.Ama ben önce Alamut'u okumuş bulundum.
Tavsiye ederim :!:
 
semerkant la fazla bı bağlantısı yok ama bır peygamber düşünün din e inan mıyor fakat allahı kabul ediyor tek cümle ile inanılmaz bir adamın inanılmaz anlatımıyla inanılmaz bir insan hasan sabbah.
bu kitabı okuyun cunku okunmalı anlaşılmalı tavsiye edılmeli ...
 
Harold Lamb - Ömer Hayyam kitabında da Hasan Sabbah vardı. Ömer Hayyam'la bağlantılı olduğundan bahsediyordu. Ama bu kısımları ne kadar doğruyu yansıtıyor bilmiyorum.
 
Tarih ezberimizi bozan bir kitap

http://www.alevibektasi.org/hasansabah.html

:twisted: Savaş Çoban isimli yazarımız güzel bi yazı yazmış.İlgilenenlere yararlı olcanı düşünüyorum....Alamut'u bende okudum ve gerçektende tarih ezberimi bozdu..Bilmediğim bi çok konuda bilgi sahibi oldum ve seydunanın ikna yeteneğine hayran kaldım diyebilirim..Okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar.özellikle büyüyünce fadai yada intihar komandosu olmak istiyenlere şiddetle tavsiye ediyorum :LOL:
 
Arkadaşlar şimdiye kadar okuduğum en iyi kitaplardan biri diyebilirm size.ama daha sonra Alamut'a dönüşüde okuyun ozaman taşlar daha iyi tamamlanıyor...iki kitapta Yurt Yayınlarından çıkmıştır..
 
Geri
Üst