Usa Fender'den Gerçek Ton Almak

İşte hacı izlemeyin şu tarz adamların videolarını ya yemin ediyorum soğutuyo adamı gitardan. O adamın soundunu neden bulamıyosun hacı söliyim sana,

1. Adamın boş vakti var aylaktır zamanında okul çalışma derdi yok kasmıştır tuşe dersler vs..
2.Maddi sıkıntısı yoktur onu ala bunu sata deneye deneye takılmıştır.
3.Çevresinde yetenekli kişiler vardır zaman sıkıntısı yok zaten kapmıştır bişeyler. Yoksa bizim zamanımızda çevremizde nerde vardı böle gitarla uğraşan haşırneşir olan bişeyler öğrenebileceğimiz tipler.. pehh tek tük.
 
evde yüksek sesle dinledim de hiçbir şey yokmuş tonda. ortalama üstü her strat bu tonu çoğu amfide verir. hele bj gibi amfilere bağlanırsa fersah fersah fazlasını verir.

daha güzel bir squier tonu için (vox ad50 vt kullanılmış ki ne alltube ne de çok pahalı bir amfidir , manyetik takviyesi yapılmış yalnız)

http://www.youtube.com/watch?v=CY42F_5mgBE

BJ derken? ya benim anlatmak istediğimi tam anlamadınız :) ya tamam genel olarak bu başlık altında ton.. ama bu kadar canlı değil.. yani sesi duyun sadece sesin canlılığına manyetikledeki o tona bakın.. mesela bridgedeki üst tellerde bile o kadar patlak bi ton almasından bahsediyorum her bastığı notanın patlak bi şekilde gelmesi mesela
 
Kusura bakma ama ben de linkteki tonu çok beğenmedim. Üzerindeki manyetiklerden olsa gerek , gerçek bir strattan ziyade daha önce kullandığım bir MIM Telecaster'i hatırlatıyor.Kesinlikle kötü demiyorum sadece farklı.Ben de bir strat kullanıcısıyım.Şöyle izah edeyim eğer tekniğin ve tuşen göreceli olarak oturduysa Fender, Marshall vs. markalara takılmıyorum , kaliteli malzemelerden iyi bir işçilikle bir araya getirilmiş single coil manyetikli bir gitar + yine hurda olmayan all tube 15-20 w lık bir amfiden başka hiç bir şeye ihtiyacın yok.Tonun %70 i kafanda ve parmaklarında , bütünlüğü de ekipmanlar sağlıyor. Zaten o yüzden bunlara enstruman diyoruz. Enstruman , araç , alet..

Saygılar.
 
Burda bu konularda çok daha bilgili insanlar var bana çok laf düşmüyor da fikrimi söyleyeyim istedim.
önce sorunun ne olduğu anlamak istiyorsan yakınlarda fender kullanan bir arkadaşını çağırıyorsun kendi ekipmanını veriyorsun o çalıyor tona bakıyorsun. Benim fikrim istedin tonları aynı şartlarda tuşesi bu tonlara uygun herkes yakalayabilir. amerikan fendere yada ne bileyim kocaman amfilere falan gerek yok eline (bu tona benzetmek için) single manyetkli bir gitar(strat) küçük reverbu olan bir amfi "güzel bir tuşe" ile birleştimi herşey çok daha güzel olur.

Bir süre tuşene dikkat ederek çalsan olur sanırım bende çok dikkat etmedim ama sanırm çalarken farkında olmadan telin çok hafif kalkıp fretlere yukardan aşşağıya doğru da bi vurmasını sağladığımız için biraz patlak ses gelmesini sağlanıyor. bir dene bakalım hatta elinle de deneyebilirsin parmağınla teli kaldırıp bırakarak çalmaya çalış bakalım ne olacak tabiki çalarken hammer on, pull off sıkça kullanmanı tafsiye ederim. biraz da reverb ekle cleande güzel oluyor :=) hem reverbü de güzelce duyman tekniğe alıştığını gösterir.

He bir de merak ettim manyetiklerin tele uzaklığı nasıl onun da bu tonlarda çok büyük etkili olduğunu sanıyorum.
 
Ilginc yalniz, twanglemeyen USA fender sikintisini da ilk defa duydum yani. Twang deniyor o ''catcat'' dediginiz seye gavur dilinde, eger dogru anladiysam, ki ben 5150'nin dandik clean kanalina gitarin onune eq koyup coil-tap yapinca bile twang'e yaklasabilen bir ton alabiliyorum.

Aslinda soyle birsey denenebilir, eger tubescreamer vari (boss sd-1 falan da olur) bir pedalin varsa, amfinin onune booster niyetine koyup, drive 0'da, level'i kafana gore, tone knob'u da max'a getirmeyi deneyip, gain fazla olursa gitarin volume potansindan kisarak daha parlak, catlak bir ton alabilmen mumkun, ama isin komigi pedal falan olmadan gayet twang yapabilmen lazim, anlamadim ben de.

Bahsi gecen herif chatreeo tabi, adam gunde 1234123 tane gitar deneyip videosunu koyuyor.
 
bu adam baya bi ince pena kullanıyor ve vruşu şekli bi hayli değişik . yani normalden daha fazla dik vuruo :D :D ... bu tonda bişi yok ben 2.1 ses sistemiyle bile alırım xD :D
 
Geri
Üst