Bir Blues Setup'unda Olması Gereken Pedallar?

her şeyi kalıplara sokup daraltmak , dar kafalı olmak işte budur. illa şu şöyle olur bu böyle olur. iş cumhuriyete laikliğe gelince açılıp saçılan müzisyenlerimiz müziğe gelince böyle zırvalıyor. artık kalıpları aşalım eric clapton nasıl çalıyorsa sende öyle çalmak zorunda değilsin. sen birilerinin izinden gider anca bir kopya olursun başkaları yenilikle devrimle kendi adını yazar. sen at gözlüğüyle devam et. memleketin her yanında sizin gibi adamlarla uğraşmaktan bıktık artık
 
Arkadaşım sana istediğini yapma diyen mi var, istersen üstüne de köçek oynat, bana ne... Ama adına blues deme diyorum. Hala demogoji yapıyosun, cumhuriyetmiş, laiklikmiş... Elli defa yazdım, evde çıplak parti ver, adına eğitim de, yağmurda çıplak dolaş adına banyo de öyleyse karışsın herşey birbirine. Ben edebiyat mezunuyum, ne dediğimi de az çok biliyorum, ve sana, istersen Metal Muffla blues gamında çal üstüne grunge gırtlağıyla söyle laf söylemiyorum blues müfettişi olarak, ama olmazsa olmazlar sorusuna delay dersen, ister dar kalıp de ister geri zekalılık, yakıştıramam, BANA GÖRE en alakasız pedal diye eleştirimi de yaparım, el ne karışır.
 
Usta sen hala at gözlüğüyle bakıyorsun olaya blues'u sadece eric clapton bb king yapıyor olarak görüyorsun. Önceki sayfada sana blues'un çeşitlerini saydım anlamadın. Eric Claptonda blues müzik yapıyor Jimi Hendrix'te. Belki inanmıcaksın ama Led Zeppelin, Guns and Roses'da blues müzik yapıyor senin kafandan geçen blues müzik değil ve malesef bunlar delay pedalı kullanıyor. Sana göre demişsin ama sen olayı bilmediğin için böle muhabbetlere cahil kalıyorsun senin fikrinide kimse önemsemiyor bunuda bil.
 
Son mesajda iyice abarttın artık... GnR blues yapıyosa Joe Satriani ne yapıyo sorması ayıp? İki önceki mesajda yazdım, metal müzik deyince aklınıza Limp Bizkit mi geliyo ya da Linkin Park, iki dandik ankette gördün diye Guns 'n Roses'ı bluesdan sayıyosan tartışmanın mantığı yok, tamam arkadaşım...
 
dave meniketti dinlemeni tavsiye ederim. adam blues yapıyor gayet sert tonları var ve blues adına bence bir devrim yaparak armonik minör kullanır bazı şarkılarında. şimdi bu adam "eric clapton armonik minörle şarkı yapmıyor , bende yapmağım" deseydi dave meniketti olur muydu ? yada o adam eric clapton gibi blues gamlarından çalmadı , onun ekipmanından kullanmadı diye blues'cu olmağan gitarist mi oldu ? neoblues diye bir şey var artık 60larda değiliz.
 
Bak hala aynı şey :D Sen de yap, adına da Mahmut blues de, nu blues de, heavy blues de... Cumhuriyete laikliğe lafım yok yani. Üretin, onay veriyorum :D ama adına neoblues deyin mesela, nasıl ki senin cümlelerine karşılık Malmsteen klasik müzik yapıyorum diye dolaşmıyo ortada, neoklasik diyo yaptığına, neoblues mu neyse onda da aynı durum işte... Amerika'da bile duymadım bu savları, 1800lerde değiliz diye klasik müzik çalan yok mu?
 
3 harf için kırmağalım birbirimizi :) edebiyat okuyorsanızda benim kelimelerimin ( örn : kırmağalım , yapmağım , olmağan ) Istanbul Türkçe'si olmadığını anlamanız gerekirdi. cumhuriyet laiklik vs benim görüşlerim değil zaten , savunuyor gibi gözüktüm, sizde "cumhuriyete laikliğe lafım yok" dediniz belirtmek istedim. yıllarca suçlandım , bende suçlayanlardan olmağım yanlış anlamağınız.
 
Lan yeter konuyu salak salak yerlere çekiyosun bi halt bildiğin yok. Hammermış yok zurnaymış yok haluk leventmiş yok yağmur altında duşmuş. Sığ ve at gözlükleriyle bakıp konuşuyorsun burda. Malmsteenla örnek vermediğin kalmıştı onuda örnek verip konuyla bağdaştırdın lan bi düşün ben normalmiyim acaba böle saçma sapan örneklerle konuyu bağdaştırmaya çalışıyorum diye. GnR bluescu demiyorum at kafası blues parçaları var blueslada ilgilendi diyorum. Kafan basıyormu aloo
 
her şeyi kalıplara sokup daraltmak , dar kafalı olmak işte budur. illa şu şöyle olur bu böyle olur. iş cumhuriyete laikliğe gelince açılıp saçılan müzisyenlerimiz müziğe gelince böyle zırvalıyor. artık kalıpları aşalım eric clapton nasıl çalıyorsa sende öyle çalmak zorunda değilsin. sen birilerinin izinden gider anca bir kopya olursun başkaları yenilikle devrimle kendi adını yazar. sen at gözlüğüyle devam et. memleketin her yanında sizin gibi adamlarla uğraşmaktan bıktık artık

cumhuriyet laiklik vs benim görüşlerim değil zaten , savunuyor gibi gözüktüm, sizde "cumhuriyete laikliğe lafım yok" dediniz belirtmek istedim. yıllarca suçlandım , bende suçlayanlardan olmağım yanlış anlamağınız.

Dar kafalı olmakmı usta cumhuriyetçi laikçi olmak onu anlamadım da? 100 önceki yönetim şeklimidir açık görüşlü ileri görüşlü olmak? Yoksa 1500 yıl önce inen kitaplara göremi yönetilmekmidir devrim? Dediğin gibi memleketi bu hale getiren kimlerdir acaba bir düşünmek lazım geçmişten geleceğe.

Yıllarca suçlanman normal bu ülkedeki gençlerin çoğu Atatürkçü Cumhuriyetçi ve Laikçi sevgili şakirt.
 
Aha, ben de burda bi şeyler anlatmaya çalışıyorum, meğer adamın içinde maganda varmış. Böyle devam kardeşim. Evet, en büyük bluescu Axl Rose, bi kere evde blues şarkısı söylemiş...
 
kullandığım terimleri siyasi anlıyorsan o senin münasip bir yerinin sorunudur sayın stratic. her devrim diyen solcu değildir. tartışmanın başında aynı tarafta olup , sayın vine_inlay ile tartışırken siyasi sebepten dolayı 180 derece dönmektir dar kafalılık. şimdi bende vine_inlay ' e katılarak maganda olduğunu ve ultra dar kafa olduğunu söylüyorum , vine inlay'den de özür diliyorum.
 
Bu tartışmanın şuanki durumu ve gelen şikayetler sebebi ile geçici süre için başlık kilitlenmiştir.En kısa zamanda değerlendirililecektir!
 
Geri
Üst