Sahte Seymour Duncan Manyetikler

Arkadaşlar, dün elime geçen bir çift sahte Seymour Duncan manyetik seti oldu. Yaklaşık 15 senelik gitaristim ilk defa bu derece profesyonelce üretilmiş bir sahte manyetik seti ile karşılaştım bu sebeple sizinle de paylaşıyorum. Daha önce çakma Çin Gibson'ları ESP'leri üzerinde sahte EMG görmüştüm ama Seymour Duncan olanları ilk kez görüyorum. Üstelik dediğim gibi bunlar sanki üretim bandından çıkmış kadar profesyonel hazırlanmış. Sanırım Çin mass-production işi.

Gitarı alınca humbuckerlar üzerindeki Seymour Duncan yazılarının normalden biraz daha kalın olduğunu fark ettim. Ancak açıkçası pek üzerinde durmadım, gitar bir Washburn WI66Pro (2006 Kore yapımı), herhalde Kore modellerine özel birşeydir diye düşündüm :) Ancak gitarı Marshall'a bağlayınca beklediğim gibi güçlü ses çıkmadığını gördüm, VCC sistemi de tam verimli çalışmıyordu (VCC: Washburn'larda olan humbucker<->single değişimini sağlayan düğme çevirmeli sistem; aslında push-pull sisteminin aynısı ancak dönüşümü ton düğmelerini çevirerek yapıyorsunuz).

Dayanamadım ve manyetikleri gitardan sökmeden çerçevelerden çıkardım. Tahmin ettiğim gibi manyetik arkasındaki metal plakalarda SD logosunu bırakın bir etiket bile yok maalesef..

Esas ilginç durum gitarı aldığım kişinin bana verdiği bilgi. Gitarı 3 sene önce İzmir'den bir dükkandan "sıfır" olarak aldığını söyledi. Ben kendisine inanıyorum, zira bende bıraktığı izlenim güvenilir bir kişi olduğu. Ancak dediği doğruysa ortada çok daha vahim bir durum var. Kimseyi suçlamak gibi olmasın ama burada ve birkaç gitar forumunda okuduğum şeylere dayanarak söyleyeceğim, manyetikler dükkan çalışanı tarafından "profesyonelce" değiştirilmiş olabilir. Bu çok rezil birşey. Düşünün dükkandan sıfır gitar alıyorsunuz, kaldı ki bu gitarın en önemli özelliği çok baba manyetiklere ve esaslı bir ses sahip olması. WI66PRO üzerinde orjinalinde Seymour Duncan Custom Custom (SH-11=14.4k) ve SeymourDuncan '59 (SH-1n=7.4k) manyetikler olması gerekiyor..

Neyse.. Uzun lafın kısası sahte Seymour Duncan'lar aşağıdaki resimlerdeki gibi gözüküyor. Gitar alırken eğer SD manyetiklerde bir gariplik hisseden olursa referans olması açısından önemli olarak görüyorum. Biliyorsunuz bazı Seymour Duncan manyetiklerin ön tarafta logosu hiç olmuyor, yani yazısız modeller de mevcut. Ancak her halükarda arka metal plakada Seymour Duncan logo baskısı olmalı, özellikle yeni modellerin hepsi bu şekilde üretiliyor. Aklınızda olsun.

3346 eklentisini görüntüle3347 eklentisini görüntüle3348 eklentisini görüntüle3349 eklentisini görüntüle3350 eklentisini görüntüle3351 eklentisini görüntüle
Merhaba ,
Çok teşekkürler paylaşım için. Bu tip bilgiler çok önemli dediğiniz gibi.
 
Geri
Üst