Analog Pedal Dizilim Sorunsalı

selam imzada gördügünüz pedalları aynı şekilde dizdim. ns 2 yi sadece preamplara bagladım dip sesi sorunsalı yok ama sizin yanlış veya şöyle yap dediginiz bişeyler varmıdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Reverb ile Delay'in yerini değiştirebilirsin mesela. Reverb en sonda kullanılır genelde.

delay olayında pek bi sorunsal yasamıyorum bi d4 bulam uygun send return le cozerim o olayıda geri kalan dizilimde bazıları efeckt pedallarınıda ns2 den geçiriyor bi ona kafam takıldı bide comp dogru yerdemi bi türlü çözemedim
 
Sorunsal ne ya? Sorun olmasın aradığın kelime? :)

Onun haricinde tavsiye edebileceğim değişiklikler, Noise Gate'i daha sonlara doğru takıp da dene bir. Genelde drivelardan sonra kullanıyorlar, ben şahsen senin kullandığın yerde tercih ediyorum. Yine de dene, parayla değil ya.

Metal Muff falan triac'in önüne koy, triacden üç farklı clean ton ayarla. Metal Muff açıkken o clean tonlara gir, bakalım nasıl oluyor.

Chorusu driveların önüne koyup bir dene, oldukça farklı bir drive almanı sağlayabilir. Hafif kalın, zengin bir drive. Zakk Wylde bazen böyle yapar, Savatage - Criss Oliva'nın yaptığı da görülmüştür.

Onun haricinde en azından deneyip dizip öyle başlık açmışsın, tüm pedalları alıp sonra ne yapayım bunları diye sormaktan çok daha iyi bu yaptığın :) Drive pedallarıyla kendi aralarında deneyler yap bence, gerisi iyidir. Bir de aşırı yüksek reverb kullanırsan o delay orada sorun olabilir, reverbi o yüzden sona atıyorlar genelde.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
metal muff ı sansampın önüne arkasına sagına soluna heryerine taktım ama yıllardır söylenen o boost lama olayını veya amfi simülatörü olayını bir türlü yakalıyamadım. direk sisteme girdigimde behringer metalmuff ın tizini alıyo allahtan sansamp ı fender modunda cleanlerde kullanıyorum, biyangından üstünde amp sim. oldugundan allahtan orayı dogrulttuguma inanıyorum artık bundan daha verimli bi modülasyon yok anladıgım kadarıyla.

chorus olayını en yakın zamanda deniycem ama senin söyledigin şekilde hiç kullanmamıştım.

bilgiler için çok teşekkürler.
 
Merhaba :) şahsen benim dizilimim wah'ın başta olması kaçınılmaz o tamam. Sonra drive'lar - comp. (kullanma derim ama illa kullanacağım dersen ns2'yi komp.tan sonra kullanırsan komp.un da yapması muhtemel gürültüyü önleyebilir) chorus-delay-reverb şeklinde olurdu. Reverb'i de ampliden almanı tavsiye ederim. Yapabilirsen chorus ve delay'ı da amplinin send & return'üne de bağlayabilirsin.
 
sansamp ı setupun en sonuna koyup,amfinin line in kanalından girersen yani preamp i kullanmazsan simulasyon u tadabilirsin.en sona koy tri-ac ı,tweed clean e al öyle bi dene derim ben.
 
Geri
Üst