Hair (60-70's Rock'N Roll) - Ankara

Herkese selamlar soz verdigim gibi konserinize geldim oncelikle kimsenin yapmaya cesaret edemedigi bir yolda ilerlediginiz icin sizleri kutluyorum..genel olarak olumlu buldugum bi konser olsa da bi kac noktada kendimi elestiri yapmak konusunda sorumlu hissettim. Oncelikle konser cok gec basladi ben 5:30 6 gibi baslar saniyordum ama sound check kismi oldukca sarkti. Isin komik tarafi da aslinda soundun cok kotu olmasi, bir kac tane yavas solo disinda pek solo duydugumu hatirlamiyorum, bu sorunda gitarist arkadaslarin da payinin buyuk oldugunu dusunuyorum sectikleri gitarlar(daha once de elestirildi hatirlamiyosam) inanilmaz kotu ayrica effectorler de inanilmaz kotuydu tras makinesinden farksiz seslerin geldigi cok yer oldu. Ben gitarci arkadaslara kendi sistemlerini(gitarlar effectorler ve hatta amfi) tamamen degistirmelerini oneriyorum cunku death metal yapmadiklari surece o gitarlarla hicbisey olmaz, yada grubu biraksinlar cunku cok goze batiyolar!!! Ikinci olarak daha once de defalarca elestirilmis olan baterist arkadasin baska hevesler pesinde kosma meraki ki bu konserde de sarki soyleme gafletinde bulundu Hair i gozumde isini ciddiye almayan hatta savsaklayan bi konuma soktu, ayrica yapilan elestirilerin de hicbir ise yaramadigi gercegini gozler onune serdi..ayrica soyledigi Jimmy Hendrix sarkisini da bence oldukca kotu soyledi!!! Ayrica bu arkadasin da gozleri boyamak icin yaptigi 3-5 atak disinda pek de iyi bir performans cikardigini soylemek zor, bi cok yerde ritmi kacirdigini farkettim. Sadece kendi enstrumanina odaklanmis bir arkadas olsaydi musamma gosterebilirdim herhalde bu hatalar icin ama bu baterist arkadas icin bunu soylemek zor, bence kendi enstrumanina yani baterine odaklan ve onu iyi calmaya calis!!! Basci arakadas icin bisey soylemek zor gorevini yaptigi kanaatindeyim yalniz sound un kotu olmasi sebebiyle pek bas riffi duyamadim(paranoid haric onu da iyi caldi zaten) o yuzden pek yorum yapamiycam..ama iyi yolda oldugunu soyleyebilirim..Vokalist arakadas icinde soylenecek pek fazla bisey yok zaten o da gorevini eksiksiz yapti..oldukca dolu bir konserdi bide Bilkentte rock dinlenmez derler hayret..neyse arkadaslar hepinize basarilar umarim elestirilerim icin bana fazla kizmazsiniz..ne derler bilirsiniz gercekler acidir..
 
öncelikle hem konsere geldiğin, hem de yapıcı eleştrilerin için çok çok teşekkürler nevarsaeskilerdevar...Eleştrilerinin nerdeyse hepsinde sonuna kadar haklısın.Yalnız o kadar gecikmeye rağmen aslında soundchecksiz çıktık denebilir... çok geç başladık, çünkü bateristin dersi vardı, o gecikti, soundchecki de yarım yamalak yapabildik bu yüzden... Sound kesinlikle bizi de tatmin etmedi...Neyse tekrar teşekkürler herşey için, diğer konserlere de bekliyoruz :)

Not: canımdan çok sevdiğim biricik bateristim hakkında söylediklerine kesinlikle katılmıyorum, günden güne, konserden konsere vokali de, çaldığı baterinin grubun tarzına uygunluğu da gayet hızlı bi şekilde iyiye gidiyor, (dikkat ederseniz, bateri çalışı iyiye gidiyor demedim çünkü zaten gayet iyi bir altyapısı ve yeteneği olan bir insan kendisi), her konserden sonra gelen eleştiriler artık övgü oldular. Ereni de Hair'ı da çok seviyorum :D
 
selam hair!

ellerinize sağlık. güzel bir konser yaşattınız bize. eklediğiniz yeni şarkılar çok güzel. ( perfect strangers eksiltilmesi çok mantıklı olmuş ) nevarsaeskilerdevar'ın söylediklerinin çoğuna katılmıyorum.böyle bir ses düzeninde olabilecek maksimum verim alındı diye düşünüyorum. sesler ayrıca hiçbiyerde duymadığım kadar çok net ve güzeldi. (saklıkentte dahil). neyse şu anda acaip sinirliyim ( özel ) sonra konuşuruz. devam.
 
tartismaya girmek istemem ne de olsa zevkler tartisilmaz ama sonucta sunu bilmek gerekir ki herseyi caldigin mekandan beklersen olmaz kendi amfi ni veya sistemini getirirsen iyi bi sound check yaparsan oldukca guzel bi sound elde edilebilirsin. bugun ku konserin sound u guzel diyen baska arkadaslar var mi acaba merak ediyorum yoksa ben baska bi konsere mi gittim yanlislikla!!!
 
hayır sen dogru konserdeydin sanırım.ama ses sistemi konusu bana biraz abartılı geldi. ama onun dısında haklısın sanırım.ozellikle konserin gec baslaması pek hos bi durum degildi.ama her seyi gruba mal etmek yanlıs olur.geç kalıs kesinlikle davulcudan kaynaklanan bi problemdi. ve bu problemde ne yazıkki diger problemleri dogurdu.(alper inde dedigi gibi sound tam tamamlanamadı.) ama tum bu olumsuzluklara ragmen yine hair iyi bi is cıkardı bence. tebrikler
_ hair in fotografcısı :)) -
 
nevarsaeskilerdevar demiş ki:
bu sorunda gitarist arkadaslarin da payinin buyuk oldugunu dusunuyorum sectikleri gitarlar(daha once de elestirildi hatirlamiyosam) inanilmaz kotu ayrica effectorler de inanilmaz kotuydu tras makinesinden farksiz seslerin geldigi cok yer oldu. Ben gitarci arkadaslara kendi sistemlerini(gitarlar effectorler ve hatta amfi) tamamen degistirmelerini oneriyorum cunku death metal yapmadiklari surece o gitarlarla hicbisey olmaz, yada grubu biraksinlar cunku cok goze batiyolar!!!
ya arkadaşlar bir şey söylemek istiyorum. birincisi öyle ha deyince gitar alınmıyor di mi, bunu hepimiz biliyoruz. yani guven de emrecan da o gitarları işte biz grubu kurduk, playlist de böyle böyle, iyi o zaman biz gidip fender alalım demediler tabiki de. ama ellerinden geldiği kadar tonu uydurmaya çalışıyorlar, studyoda da sahnede de. bu arada zaten uzunbi süredir akıllarında gitar alma fikri vardı ikisinde de. ama dediğim gibi ha deyince iyi bi gitar alınmıyor. biz de elimizdekilerle en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
bu arada amfiler - hatta amfi :) - bilkent müzik klubüne aitti (bu arada her şey için çok teşekkür ederiz, bilkent müzik klubüne, gerçekten çok yardımcı oldular, ve çok da sabırlıydılar. :) )

nevarsaeskilerdevar demiş ki:
umarim elestirilerim icin bana fazla kizmazsiniz..ne derler bilirsiniz gercekler acidir..
tabi ki kızmayız. kızılcak bi durum yok. bunlar söylenecek ki biz de kendimizi dışardan görebilme şansına sahip olacağız. kimi zaman "ya haklısınız" diyeceğiz, kimi zaman da kendimizi savunabilme hakkımız olacak di mi? ;)
her şey için teşekkürler. yine bekleriz. ;)
 
benden baska Muzik Klubunden forumu takip eden yok herhalde o yuzden Asli'nin tesekkurunu ben iletirim yonetime..bize rock n roll dolu bir gece yasattiklari icin butun Hair grubuna ve ozellikle Alper'e :) de ben ayrica tesekkur edererim supersiniz ....
 
merak etme duff_mania.. Blkent muzik klubu heryerde.
Bu arada konser fena degildi bence (sound guzel degildi, o bir gercek).
Ama gitarcilarada biraz hak vermek gerekiyor, iyi bi gitar ve amfi ha
deyince alinmiyor yani.. money talks..
genel olarak iyi gordum yani grubu, bu ilk izleyisimdi onlari..
beni rahatsiz eden diger sey sahnedekilerin cok duragan olmalarıydi.
Yani biraz action fena olmazdi.. hepinize basarilar dilerim sonraki konserlerinizde
 
selam hair!beğenerek dinlediğimiz gruplardan birisiniz. Yakaladığınız ses düzeni çok iyi ve vokalistiniz de çok başarılı takdir ettik sizi. devam
 
Hair'i tebrik ediyorum, benim izlediğim en başarılı konserleri buydu bence.
Sesler bana da çok güzel geliyodu, gitar tonlarından çok anlamam ama, herşey gayet net duyuluyodu en azından... belki ben sahneye yakın olduğumdandır bilmiyorum.
Hey Joe'da vokalle davulun yer değiştirmesi konusu bence biraz abartılıyo, çünkü iki arkadaşın da şarkıda yeterince başarılı olduğunu düşünüyorum, hem de kendi alanları olmamasına rağmen.
Yeni şarkılar da güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Özetle sizi izlemek çok eğlenceli, devamını bekliyorum....
 
Sevgili Hair;

Öncelikle büyüklerin ellernden (ki aranızda büyüğüm yok biliyorum.) küçüklerin gözlerinden öperim.
Bilkent'e gelemedim özür dilerim. Kendimden utanıyorum. :oops: Ama işte bana bir özür dileme fırsatı. Gölge'ye gelmek istiyorum. 26 Mart'ta Fizik sınavım var ama yetiştirdiğim taktirde. Kesin ordayım.
Yaşasın Rock'n Roll. Hepinizin yanaklarından Öperim :zipla :zombi
 
afisgolge.jpg
 
Yasak Bölge'den selamlar.....
Bugün ben konserdeyim......... Haberiniz olaaaa...... Öptüm yanaklarınızdan tüm gerçek hair grubu.....
 
Geri
Üst