Ice Age I-II

benim izlediğim en iyi,en sempatik çizgi sinemalardan biri.haluk bilginer ve ali poyrazoğlu nun seslendirmeleri de çok başarılı olmuş.filmde çok güzel espriler ve karakterler var..

ezik mi ezik ama bir o kadar da kahraman dahi! bir miskin..
aslında yalnızlığı seçmiş ama yufka kalbi kendisini hep iyiye yönelten bir mamut..
kötü kalpli kaplanlar arasında sonradan dışarı yansıyacak iyi bir kalbe sahip,kaplan diego..
kaplanlar tarafından kaçırılmak istenen sevimli bir bebek..
soylarını tüketmeye meraklı,son dişilerini de,karpuzlarını da aptalca kaybeden tavuklar..
son kalan çiçeği bir türlü yemeleri nasip olmayan sinirli gergedanlar..
klasik bir avcı kabile..
çeşit çeşit güneye göç eden hayvanlar..

ve de

filmin en komiği,filmi başlatıp sona erdirten,arasıra ortalarda gözüken figüran sincap..çok önemli bir amacı var bu sincabın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Sid çok sevimli ya..manfred ve diego için tam bir baş belası ve aynı zamanda vazgeçmesi zor bir dost..ailesi değerini bilememiş sid in.o sevimli şey her sene göç zamanında ekilir mi!
 
filmin bu kadar iyi olduğunu bilmeden ufak kuzenleri eğlensinler diye götürmüştüm bu filme...ve uyumayı planlıyodum(tam bir çizgi film delisi olan ben önyargılıydım...evet....)
ama film başladı sincap çıktı ve o andan itibaren film boyunca yarıldım gülmekten....

bu arada başlık açarken orjinal isimlerle açarsanız daha iyi olur...
 
çok ii ya o sincap fare karışımı şey zaten en i o koparıyor ehuahua ama film genel olarak güsel ki modellemeler züper olmuş ki o kaplan kadar sevimli bişey yok gibi geldi bana hasdhuaea
 
Tek kelimeyle mükemmel!!! En komik bu, en duygusal shrek1, en güzel ise finding nemo okyanus ancak bu kadar güzel yapılır.
Bide benim palyaço balığına bi hayranlığım da var zaten, çok tatlı ya...
 
en çok sid'in karpuzla rugby oynadğı yerde gülmüştüm :D
sincapsa kahramanım yaa fındığa kavuşamadıysa da koskoca bi hindistan cevizi oldu hayvancaazın sonunda ne güzel :))
 
thulsa_doom demiş ki:
bu arada başlık açarken orjinal isimlerle açarsanız daha iyi olur...

aslında ben şu ana kadar hep öyle açıyordum ama bu sefer nedense böyle açtım.aslında filmin türkçe ismi de pek doğru değil,buz öncesi ve ya buz devri öncesi falan olmalıymış..neyse böyle kalmasının da pek zararı yok.

bu arada sid in kendi türünü ölümsüzleştirmek için çizdiği resim ve buz mağarasında kendi cinsinin evrim süreciyle karşılaşması çok komikti..
 
Fil değil o Mamut :)

Bu filmi sinemada 3 kez (sırf dublajlardan ötürü :) ) evde de sanırım 5-6 kez seyretmişimdir. En iyi animasyon filmlerinden biri diyebilirim. Özellikle sincap süper bi hava katmış filme :) bebeğinin annesinin gittiği sahnede ise bayağı üzülmüştüm. Filmin sonunda sincabın buzdan çıkmayı bekleme sahnesi de süperdi :)

yanlışlıkla filmin sonunu da söylemiş olduk böylece :D
 
Benim en sevdiğim kare Stonehenge'in önünden geçerken Sid'in "şu modern mimariyi anlayamıyorum" demesiydi.

Buz dağının içerisindeki kayak sahneside süperdi. Hepsi ilk başta korkuyorlar sonra en karizmatik kayakçı nidalarında kayıyorlar.
Hele bir de zavallı sincabın film byunca peşinde koştuğu palamutu mısır çıktı ya :) :) harika bir animasyon çizgi film ya ;)
 
scrat ın sessiz sinema biçiminde kaplanları anlatmaya çalıştığı sırada sid in verdiği cevaplar,özellikle de son cevabı,uçan balıklaaar
en güzel esprilerden biriydi.
 
Geri
Üst