music123.com hakkında (int. alışverişten anlayanlar)

Bu siteye üye oldum, billing adrese kendi adresimi yazdım shipping adresede amerkada yollicağım adresi yazdım. Aleti seçtim en son yazdı orda billinge benim adresi shipinge de amerkidakini. Ödeme için üstte paypal buy tuşu vardı ona bastım, paypala geçti paypaldanda account al dedi aldım (paypala üye olurken kendi adresi yazdım doğal olarak) ödeme yaparken altta shipping information altında iki seçenek vardı. ship to: kutucuğuna benim türkiyedeki adres yazıyodu, altındaki kutucuğada "No shipping address required " yazıyo şimdi pay deyip ödesem mal nere gitçek music123de ship to:amerika, paypalda Türkiye yazıyo. Bide "no shippin.." kutucuğunu seçersem nere gider nası yapcam adamlar türkiyeye yollamasın sakın , acil cevap bekliyorum, şimdiden teşekkürler
 
Cok tereddütteysen paypal accountundaki adresi Amerika'da yollayacagin kisinin adresine cevir.

Sen kendi adresini neden karistiriyorsunki zaten?

Bütün adres kutularina yollayacagin kisinin adresini girsene?
Malin Amerika'ya, faturanin Türkiye'ye mi gelmesini istiyorsun?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
çevrilmiyo country turkey olarak sabitlenmiş hediye olarak yolliyim dedim, yeni adres eklerken (paypalda) herşeyi yazdım altta country: turkey . ben yurt dışına hediye nasıl gönderecem??? benim merak ettiğim "no shipping address required" i seçsem nereye yollicak? bide yeni account aliyim dedim şimdi amerikayı seçsem daha değişmiyo komple karşı tarafın isim adres yazsam ödemede sorun çıkmasın bankadan çekerken isim verecek da ???? kafam iyice karıştı paypal niye adres soruyoki kardeşim alsın parayı nere gitçeğinden ona ne yazmış oraya ship to .. tıkandık orda ,
 
selam


benım bı kac arkadasım musıc123 ten gecen gun bı suru sey getırtıler.onların yaptıkları seyı anlatıyım sana:

onlar paypal la falan uğrasmıyıp dırek western unıon ıle odeme yaptılar. western union tum ulkerle anlasmalı bı odeme sıstemı olduğu ıcın onu tercıh etsen bence daha ıyı yaprsın. yapman gereken paypal seceneğı yerıne western unıon u secmek. orda sıparısını verdıkten sonra sana bı numara verıcek. (account number) sen bu numarayla deniz bank a gıdıp quick pay formu ıstıyceksın.(bu form sırkete para yollama formudur. bı de kısıye para yollama formu var. ancak musıc123 bı kurulus olduğu ıcın quickpay formunu kullanıcaksın) sana bankada oyle bısey yok falan dıyebılırler.merak etme bu ıslemı cok az yaptıkları ıcın hıc bırının fazla bı bılgısı yok.bıraz arastırıp verırler formu sana.

formu doldurduktan sonra. aldığın alet + musıc123 tekı free shıppıng tutarı + western unıon un hızmet bedelı (15$ cıvarı) toplam olarak odıyceksın bankaya. onlarda dırek parayı transfer edıcekler.

1-2 saat ıcınde netten acountuna bakarsan odendı dıye yazdığını gorurusun.


not: zaten kullanıcan formun bı ornegı musıc123 te de karsını cıkıcak. orda bı de referans number dıye bı secenek var.oraya bısey yazmıyosun.banka derse yok ıste bu numara olmassa olmas sorumluluk sıze aittir falan derse takma yok oyle bısey:)

yardımcı olabıldığımı umarım:)
 
x7_SlipKnoT_7x demiş ki:
sen çok geriden geliyon :D artık destekliyo
Arkadaşlar çok saolun yolladık hadi hayırlısı :)

Kafani takma music123 de shippinge ne yazdiysan oraya gider.

Zaten bir aksilik olursa(dogru numaralarini verdiysen) seni ararlar.

Benim bir sefer istedigim bir strap bir karisiklik sonucu stokta olmadigi halde var gibi gözükmüsmüs filan, 3 kere arayip durumu izah ettiler, özür dilediler sonrada hediye birde strap koymuslar :p bende affettim keratalari...

Hayirli olsun...
 
Paypal aşağı yukarı 3 aydır Türkiye'den abonelik kabul ediyor.

Ben 1'i e-bay den olmak üzere 3 tane alış-veriş yaptım ve sorunsuz gerçekleşti herşey.

E-bay'de paypal güvencesi olan mallarda 500$ a kadar garanti altında oluyor, böylece yolladı yollamadı stresi bir miktarda olsa azalıyor.
 
westernunionın aldığı hizmet bedeli yollanan parayla ilgili.. Mesela 500$ için 48$ gibi bir masraf alıyorlar ki bu gerçekten yüksek bir rakam. Kabaca %10 gibi bir hesap yapılabilinir bütça ayarlamadan önce..
 
ya ben şimdi music123ten 595$lık bi gitar almak istiyorum ama nekadar masraf ödeyeceğim ve evime kadar gitar gelicekmi yoksa gümrüklerde sizmi koşturuyosunuz??
 
arkadaşlar music 123 'ün olayı şudur jazzy arkadaşımızın dediği gibi alıcağın mal ne kadar tutarsa tutsun western unionla ödemenin tutarı 15 $ dır. Siparişte ne verildiğinin bi önemi yok 15$... o 48$ 'lar fln amerikadaki bir insana ödeme yapılcağı zaman ödenen para fakat bu quickpay formu ile anlaşmalı şirketlere ödeniyor o yüzden ucuz ... Music 123'e Türkiye'den kredi kartıyla ödenmiyordu ilk siparişimi vericeğim zaman araştırmıştım ama westernle ödedikten sonra bir daha araştırmama gerek kalmadı 4 kere sipariş verdim western ile ve herhangi bir sorun yaşamadım. Tabi siparişleri amerikadaki bir adrese yolladım Türkiye'ye direk yollamadım işin o kısmını bilmem ama amerikadan bir tanıdığınız geliyorsa orada gördüğünüz bir malı diyelim 500 dolar 515 dolar (+ varsa shipping ücreti) tanıdığınıza ulaştırabilirsiniz ... şuan 99 doların üzerindeki siparişler free shipping ile yollanıyor. Bu şekilde yollanan mallar 4 ve 10 gün içinde yollanıyor daha erken gitmesini isterseniz ise 3, 2 veya hemen ertesi gün yollama seçenekleri var 500 dolarlık bir malı 3 gün sonra adrese ulaştırmak 10 dolardı hatırladığım kadarıyla fakat bu "shipping" ler fiyat arttıkça artıyor onu siparişi verirken "calculate shipping" diyerek görüyorsunuz zaten...
 
Şİmdi ben order yaptım adreslerimi yazdım paypal ile ödicem dedim kredi kartı bilgilerimi falan istemedi hop e-mail geldi order ettiniz diye... 350 dolarlık ibanez 80 dolar falan masrafla geliyo acaba başka sorun çıkarmı sizce? kredi kartım olmazsa adrese ödeme mi geliyor nasıl oluyor?
 
Geri
Üst