Carparelli Guitars

Verdiğiniz linkteki ve diğer kendi araştırdığım gitarın videolarını izledim de sesi gerçekten teneke gibi. Ben açık konuşayım markacıyım, yıllardırda kullanırım gitarımı hiçte şikayet etmedi ettirmedi. Riske girmektense daha fazla para ödeyip markanın verdiği güven ve garantiyle ömürlük kaliteli gitarım olur ayrıca ömür boyuda garantisi de.
linkteki tonlara teneke diyebiliyorsanız elinizdeki gitarın tonunu ciddi merak ettim.
 
Gitarım fender road worn player stratocaster amfimde blues junior. Kayıt işini pek beceremiyorum yani kayıt yapacak ne bir bilgiye nede ekipmanım var eğer yardımcı olursanız dinletirim neden olmasın. Yanlız şu videodaki olayı beğendiğinizi söylemeyin. Birde gitar signature hani eminim benim amfi gitar parasıyla eş değerdir.
 
Verdiğiniz linkteki ve diğer kendi araştırdığım gitarın videolarını izledim de sesi gerçekten teneke gibi. Ben açık konuşayım markacıyım, yıllardırda kullanırım gitarımı hiçte şikayet etmedi ettirmedi. Riske girmektense daha fazla para ödeyip markanın verdiği güven ve garantiyle ömürlük kaliteli gitarım olur ayrıca ömür boyuda garantisi de.
linkten gitar dinleyipte tonuna karar veriyor olamazsin.Ayrica maun bir gitarin teneke gibi sesinin cikmasida mantiksiz.dinledigin linkteki kayitlardan olabilir.ben cok isterim Carparelli s4 denemeni.Eline alip tonunu dinlemeden karar verme derim.Ben yeni bir siparis verdim Kanada dan.Herkesin kendi tercileri var elbet ancak cogu insan denemeden yorum yapinca olmuyor
 
Haklısınız kayıttan ziyade elemanın sweep yapmasından rahatsız oldum. Les paul tipli gitarlarda treble yüksek olduğu için sweep pickinglerde sesi bozuyor diye düşünüyorum. Bende çok isterdim denemeyi. Yanlış anlaşılma olmasın gitarın verdiğiniz linklere göre kendi düşündüklerimi söyledim mutlaka iyi bir gitardır tercihinize ve keyfinize saygım sonsuz. Umarım gitarınızdan memnun kalırsınız. Güle güle kullanın :)
 
Bugün bir adet yeşil Carparelli S4 (Les Paul) model deneme şansım oldu arkadaşlar. Amerika'dan henüz gelen bir arkadaşım ikinci el almış, bugün iki LP takıldık kargalar kahvaltısını yapmadan :)

Flamed top finishli güzel bir gitar, görünüşü gerçekten harika; ayrıca ben gitarda yeşil rengi sevdiğim için iki kat hoşuma gitti. Şunu söyleyeyim eski DOS gitarlar ile alakasız, kalitesi ve çalınabilirliği daha yüksek bir marka olmuş. Tam olarak üretim yerini anlayamadım ama Cort olabilir, göze hitap eden "eye candy" kısımları (özellikle sap ve gövdedeki istiridye binding) bana Cort imalatı gibi geldi zira gitar genel olarak standart Schecter'lara çok benziyor.

Sapın çalınabilirliği gayet iyi, sap gövde bağlantısı set neck ve biraz ilginç bir traşlama yapılmış; ellerim büyük olmasına rağmen 19. perde sonrası ben rahat edemedim pek; alt perdelerde takılma oluyor biraz. Ama solocu değilseniz pek rahatsız etmez gibi. Yalnız gitarın ses özellikleri hiç hoşuma gitmedi, sap özellikle bendlerde yeteri kadar parlak ton veriyor ve rosewood tuşe de fena değil. Sapta oldukça kaliteli, iyi bir maple kullanılmış; ancak gövde maunu gayet kalitesiz hatta DOS'lar ile aynı diyebilirim. 60'lık Marshall ile gayet kalitesiz tonları var, daha ufak amfilerde herhalde daha kötü tınlayacaktır. Kısacası gövdenin hem hafif hem de biraz boş bir tonu var. Bunda manyetiklerin de etkisi var büyük ihtimal; arkadaşla kafamıza göre çalmak için biraraya geldiğimiz için voltmetre falan bağlamadım ama fırsatım olursa daha ayrıntılı inceleyeceğim gitarı, buraya da yazarım.

Kendi fikrimi yazayım, sıfırı kesinlikle 600$ üzeri edecek gitar değil. Bu benim fikrimdir. Arkadaşım gitarı 2 ay kadar önce lokal dükkandan 490$'a almış, 2010 yapımı ama aşırı temiz kullanılmış durumda. Ancak USA satış fiyatının 1000$ civarında olduğunu da kendisi belirtti (zaten o da bu yüzden almış). Import gitar olmasına rağmen sıfırının bu şekilde yüksek fiyattan satılması bence tamamen ticari politika (aynı standart ESP ve Schecter'larda olduğu gibi).
 
Geri
Üst