M-audio Delta 1010lt Ilk Bağlantı

D

drider1

Öncelikle merhabalar.Geçenlerde elime M-Audio Delta 1010lt (bir tanıdığımız alıp kullanmamış) ses kartı geçti.Yeni bir bilgisayar toplayacağım için bu kartı kullanmaya karar verdim.Çeşitli forumları gezdikten sonra kafamda bir ana kart vb alınacaklar listesi oluştu.İşin bu kısmında pek sorunum yok.Ancak elimde bir adet elektro gitar var ve bu gitarı ses kartına bağlayıp Guitar Rig,Amplitube vb. gibi programlarla efekt ihtiyacımı karşılamak niyetindeyim.Forumlarda okuduğum kadarıyla gitarın direkt olarak ses kartına bağlanması yanlış.Direckt box,true bypass olmayan bir efekt pedalı vs. ekipmanlar gerekiyor.Öncelikle bazı forumlarda dijital efekt prosesörlerini bağlayarak kullananlar olduğunu gördüm ve kendi prosesörümün kullanıcı kitapçığını indirip okudum(korg ax1500g o da aynı tanıdıktan kalma).Ancak kitapçıkta true bypass olup olmadığı gibi bir bilgiye rastlamadım.Gerçi dijital bir efekt prosesörü iş görür mü bilmiyorum.
Bunun dışında bir adet de M-AUDIO AV-30 StudioPhile hoparlör var.Bazı sitelerde referans monitör hoparlörü olarak geçse de sanırım standart bir desktop hoparlöründen hallice bir alet.Ancak bu hoparlör direkt olarak ses kartına bağlanır mı yoksa ayrıca bir mikser vs. gerekir mi bilmiyorum.
Sonuç olarak toparlamak gerekirse elimde bir adet elektro gitar,bir adet M-AUDIO AV-30 StudioPhile,bir adet Korg ax1500g prosesör,bir adet de M-audio Delta 1010lt var.Bu aletlerin dışında ihtiyacım olan şeyler hakkında yol gösterecek birisi çıkarsa çok mutlu olurum.Bütçem maksimum 500TL olacak. Şimdiden teşekkürler.
 
korg ax true bpass değildir, bağlantın şu şejkilde olmalı

gitar - korg ax ( bypass olarak yada istersen beğendiğin bir tonu daha şekillendirmek için ) - ses kartı girişi..... seskartı çıkşına da hoparlörlerini direk bağlyabilirsin çünkü aktif sendeki monitörler..
 
Bir tane direct box alıp (pahalı bir şey değil) sinyali ordan ses kartına göndermeni tavsiye ederim. Eğer dijitale kaydettiğin sesi yazılım ile işleyeceksen (guitar rig vs...) bu durumda prosesöre ihtiyacın yok, zaten o cihazlar çok renk verirler sinyale. Ama sesi bir yandan efektli de duymak istiyorsan direkt boxtan çıkan iki sinyalden birini direkt ses kartına gönderirsin, diğerini prosesöre bağlayıp oradan gitarı dilersen efektli olarak da duyarsın. Miksere ihtiyacın yok. Direct box almayıp sesi prosesör üzerinden ses kartına gönderecek isen bu durumda ses kartı üzerindeki BÜTÜN efektleri (preamfi, kabin, dijital efektler...) kapatmanı ve mümkün olduğu kadar ham bir sinyali ses kartına göndermeni tavsiye ederim. Aksi takdirde bilgisayarda yazılım ile işleyeceğin sinyal önceden de bir miktar "işlenmiş" durumda olur ve sağlıklı sonuç vermez.
 
Geri
Üst