Sansamp Gt-2 Nedir?

invisiblekid demiş ki:
Yaaa gt2 hakkında o kadar şey duyduktan sonra analogların daha oldugunu bile bile digital bişi icime sinmez artık! Anlamazsın falan deme sen analog konusunda nasıl şeyler dizerek bu gt2 yi studyo veya sahnede kullanırım ona yardım edersen sevinirim. Cunku kullanım konusunda yardım edebilecek kişiler bulurum! şimdiden sagol

Gitar--->Sansamp Triac(Clean ve Crunch için)---->Sansamp GT2 (sert drive için)----> Ultra-G(üzerinde kabin simülatörü olduğu için kullanmak gerekli direk sisteme giricem diyorsan)

Triac ve GT2 içinde preamp devreler bulundurduğu için cleaninde preamptan geçmiş olucak drive'ında böylece ne cleanin ne driveın zayıf kalmaz.
 
Veya farklı bir alternatif için

GT2 yerine Boss OS2 koyarsın Triacden1.switchi clean 2.switchi crunch ve 3.yü drive ayarlarsın clean ve crunch'da OS2 kapalyken driveda yüksek ve sert bir drive almak için OS2yi açıp Boostlarsın sesi ve Triac'den normalde alamıcağın bir sertlikte drive alırsın.
 
cok sagol serkan gercekten gayet net 2 acık cozum sunmuşsun! Bunlardan birini yapardım aslında ama gecen gun savaş abi ye gittim. Bırak amfi modelleyici preamp bilmemneyi dedi adam gibi bi amfi al dedi fe ordaki fender rocpro 1000 i denedik.
Bu yuzden lambalı bir amfi almaya karar verdim. Bu son ve kesin kararım :)
En fazla 1200 ytl fiyatı olan tavsiye edebileceginiz guzel lambalı amfiler varmı?
 
arkadaşlar elimde korg ax1500g var. ben bunu satıp sansamp tri ac + ds 1 + od3 almayı düşünüyorum. amfi yok. sizce clean, distortion ve overdrive tonları mixere girince iyi çıkarmı. yani sahnede canlı performansta?? yada bunun yerine boss gt 6 yada 8 mi alsam? yardımcı olursanız sevinirim. :)
 
_DreamofStyks_ demiş ki:
Berk_Metallica demiş ki:
forumda gt2 müdaili yapan bi arkd.var adı hakan kutluk.alım-satım forumunda başlığı var tam senin istediğin şey.bi kutuda birbirinden bağımsız 2 tane gt2 yapabilio.ayarları fln da ayrı 2 tane gt2 yi yapıştırmışsın gibi düşün ve fiyatları gayet uygundu.bnde ondan alıcam ve kullanıcı yorumlar gt2 den assada degil,gt2 dende gelismis bir alet oldugudur.sitesinde ses örnekleride var.bi bak bence..nicki shakti...

GT2yi taklit etmek için yapılan bir aletin orjinalinden daha iyi olması imkansızdır malesef.Tıpkı DivX'in DVD'den daha kaliteli olduğunu öne sürmek gibi.Fakat tabi ki çok yakın sample'lar elde etmekte mümkün clonelarda ama benim bu tip konularda orjinal takıntım vardır mesala..

Açıkçası ben GT2 muaddilinin orjinalinden iyi olduğunu düşünüyorum, tabii ki ses, ton olayları kişisel beğeni işi ama nedense gerçek GT2'de daha kısıtlı kalıyorum uğraştığımda... GT2 muaddilinde ekstradan bir de mid parametresi eklenmiş bu arada...
 
Basit birkaç soru: Hem GT2 hem de Ultra-G'i birlikte kullanmak nasıl bir sonuç doğurur? Gerek var mıdır? Birini tercih etmek gerekirse (doğrudan sisteme girmek için) hangisini tercih etmelidir?
 
gt2 nin içinde zaten kabin sim.vardır.ancak bu okadar da tatmin etmez insanı.ultra-g ile beraber kullanırsan gerçekten çok güzel tonlar alabilirsin.ama zaten sansamp amfisiz direk miksere girmek için bi pedaldır.gt2 den direk miksere girersende cok kötü bi ton almassın.en azından analog bir pedalı miksere girmekten kat kat daha iyi bir ton alırsın.
gitar hocamla sansamp ı konusurken hocam bana:
sans,fransızcada -siz demektir demişti.ingilizcedeki free gibi.yani sansamp ın türkçe karşılığı amfisiz demektir demişti..arkadaşım forumda satılan gt2 muadili pedalla direk miksere girmişti konserde(ultra-g siz).gitarı ibanez rg370dx.bnce gayet güzeldi tonları..ondan önceki konserde sadece analog pedalı girmişti miksere orda biraz sinek vızıltısı gibiydi sesi :)ama tabi pedalda biraz uyduruk bi markaydı :)
 
Eyvallah yorumun için teşekkürler... Başka yorum yapmak isteyen varsa onları da dinleyebilirim. Ben de zaten forumdaki GT2 Muadili pedalı almayı düşünüyorum. Ama yanına bir de Ultra-G ekleyip GT2 muadilini bir yandan da drive pedalı olarak kullanabilirim diye düşünüyodum. Yine de emin değilim.
 
arkadaşlar ben de tri-ac , gt-2 arasında kaldım.
evde veya stüdyoda boss metal zone ile amfiye girdiğimde aldığım ton beni yeterince tatmin ediyor. ben sadece canlı performansta , amfisiz yerlerde bu tona yakın bir ton almak istiyorum. gt2 veya tri-ac'la beraber metal zone kullanırsan çok kötü bi sonuç alırsın deniyor. Ne yapmamı önerirsiniz ? (thrash/death tarzı çalıyorum)
 
eğer sırf distortion da kullanıcaksan gt2 +overdrive pedalıyla daha sağlam tonlar alabilirsin.mt2 le boostlarsan cıkan ses bööğstst gibi bişi olur zaten :)boost işlemini en düzgün gaini az olan pedallarla yapabilirsin.eğer ben arada cleanlere geçicem dersen triac var nasolsa yine önüne bir od pedal koyup tonu boostlayıp death yaparsın.ama triac de,gt2 de olan mikrofon pozisyonu ayarlama tuşu yok.buda ton aralığını biraz daraltıyor.ancak gt2 de denedimki mikrofon pozisyonu pekde farkedilir bi ton değişimi yapmıyor.benim önerim triac+od pedal+ultra-g dir.bu kombinasyonla yapamayacağın şey yok.
yada şöyle yapabilirsin.forumdaki gt2 muadili olan pedalın aynı kutu içinde 2 tane yanyana olanı var.yani 2 tane gt2 yi yapıştırmışsın gibi..bunuda düşünebilirsin.bence gt2 deneyebileceğin bi yerde mikrofon pozisyonu tuşuyla biraz oyna bakalım sana gerçekten lazımmı.sonra onun önüne bi od la boostla ton nasıl.bide aynı işlemi triac yap.hangisi hoşuna giderse onu al.forumdaki çiftli gt2 yide unutma tabi...
 
hmmm .. görünüşe göre evde,stüdyoda mt2 ile elde ettiğim tonu gt2 veya tri-ac'la elde etmem zor .
Peki boost işlemi için nasıl bir pedal önerirsiniz ?
 
herhangi bir birkanın overdriveları,mxr ların direk boost diye pedalları var..ayrıca marshallın bluesbreaker ıda önerirler.yani dediğim gibi gaini düşük pedallar...bunuda yine senin denemen lazım bir mağazada..değişik pedalları takıp boostlayıp,hangisinin tonu hoşuna giderse onu alman..
 
bir sorum olacak: )

istediğim tonlar clean, overdrive, distortion
gt2 + ds1 + ts9 mu?

tri ac + ts9 mu? en uygunu? (amfi olmayacak)

sıcak bir overdrive tonu ve güzel bir distortion tonu istiyorum ya. (malt'ın şarkılarında kullandığı ton gibi)

yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler..
 
selamlar
ev yapimi sansamp GT-2'ler ile orijinalleri arasinda cok fark var midir?
herhangi bir kullanim dezavantaji var midir?

yoksa ev yapimi sansamp gt-2 almak istiyorum. fiyat ve nereden alabilecegime dair bilgi verebilecek kimse varsa sevinirim
 
holyterror demiş ki:
selamlar
ev yapimi sansamp GT-2'ler ile orijinalleri arasinda cok fark var midir?
herhangi bir kullanim dezavantaji var midir?

yoksa ev yapimi sansamp gt-2 almak istiyorum. fiyat ve nereden alabilecegime dair bilgi verebilecek kimse varsa sevinirim

niye ev yapımı illa hocam merak ettim?
daha az maliyete mi kapatiyim diosun, bilmediğim bir kalite farkı mı var arada nedir?
 
Arkadaşlar önümüzdeki hafta kısmetse Tri A.C. alacağım ancak bunu Metal Muff ile kullanacağım. Tri A.C. gerçekten de kabul etmiyor mu yanına bunu; önceki sayfalarda okudum? Lütfen aydınlatın beni.
 
kafam karıstı iyice benimde bi sorum olcak..

benim anfim yok.. arkadaslarla mini bir studyo kurduk mixerimiz var.. gt-2 almayı dusunuyorum.. fakat saglam clean tonları lazım. metallica soundunda parcalar calıyoruz. gt-2 alsam bitane yanına clean tonlar için pedal daha alsam.. bu 2sini birbirini baglamsam clean için aldıgım pedalı kullandıgımda gt-2 hiç bir işlev yapmıyormu yani direk mixere baglamıs gibimi oluyor.. :S
 
Geri
Üst