Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

Bu başlık altında kendi web alanınız üzerinden forum üyeleri ile paylaşarak, üzerine teknik yorum almak istediğiniz kayıtların (muhtemelen mp3 formatında) linklerini verebilirsiniz...

Başlığın kullanımı ile ilgili notlar:

* Kayıtların mümkün olduğunca çok üye tarafından hızlı edinilebilmesi ve doğru yorumlar yapılabilmesi için mp3 dosyalarınızın 44.1/48 khz, 128 kbit/s formatında olması iyi bir tercihtir..

* Burada yapılacak değerlendirmelerde kaydın yapılış şeklinin ve miksajın birinci derecede önemli olacağını, beste güzelliğinin ise ikinci planda olacağını unutmayın.. Ne de olsa burası teknik bir kategoridir.. Amacınız "müziğinizi paylaşmak" ise, "Amatör Gruplar" kategorisini kullanmalısınız...

* Kayıtlarınızı asarken, kullandığınız tekniklerden bahsedin.. "Nasıl bu kayıt, eleştirin bakiym" diye kestirip atmayın.. Hem sizin kaydınızı beğenip nasıl yapıldığını merak eden insanlara da rehber olması açısından hem de size bir öneride bulunacak insanların imkanlarınızı doğru değerlendirmesi açısından, kaydı oluştururken uyguladığınız adımları en azından kabaca anlatın... Tam doğru bilgi aktarmak için, kullandığınız tüm yazılımlardan ve parçadaki her bir kanala uyguladığınız efekt çeşitlerinden bahsedebilirsiniz...

* Bu başlık dışında, kayıt eleştirisi yapılmayacaktır ve yöneticiler böyle bir başlığa rasladıkları anda sileceklerdir...
 
herşey çok güzel olmuş, ben teknik yorum yapamam ama, çok beğendim.

sadece ilk başta bas gitarda uyumsuzluk var gibi geldi, ama diğer yerler güzel.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bas gitarlar kick'in üzerini kapatmış gibi... Ki bunun eksikliği çok önde olan trampet yüzünden çok belli oluyor...

Basları biraz daha yukarı çekip (lo-mid bölgesine) ve kick'lerin en altlarını arttırmak belki bir işe yarayabilir.. Öte yandan trampet biraz fazla kuru gibi... Reverb-delay ve benzeri ile biraz uzamasını sağlamak yararlı olabilir...

Vokal'lerin duble'leri ile ilgili bir sorun var.. Daha uyumlu olabilirler...Ayrıca vokaller miks'e göre farklı bir ortamdan geliyor gibiler... Buna da yine delay-reverb ikilisi ile bir çözüm getirmek lazım..

Ayrıca dikkat ederseniz, gitarların üstleri (high'ları) gerek zillerden gerek hihat'lerden bile yukarıda.. Bu elbette olmaz... Gitarlar bu tercihten ötürü gövdesiz geliyorlar...

Şarkının giriş ve çıkışlarında zaten problem var... Daha derli toplu bir şeyler düşünmek lazım...

Ayrıca vokallerde sanıyorum bağırılamamış rahat rahat.. Çevredekileri rahatsız etmeme durumları söz konusu olabilir.. Ama bu haliyle vokalin o rahatsızlığı belli olmakta....

Düzenleme ile çok çok uğraşılması gerekli.. Monotonluk problemi var..

Biliyorum çok eleştirdim, ama henüz daha bitmedi de, daha dinamik efektlerle ilgili kısma giremedim, oraya girersem herhalde hiç çıkamam....

Davuldan ve buna bağlı düzenlemeden başlayarak şarkıyı canlandırmak, heyecanlandırmak lazım... O zaman neler yapmak gerektiğini hissedersiniz zaten...

Başarılar...
 
Selamlar,

Bende fırsat buldukça yaptığım kayıtlardan bir tanesini sizlere sunmak, fikirlerinizi almak istedim. Nitekim son zamanlarda yaptığım hiçbirşeyi beğenemiyorum :cry:
Direk mp3'ü indirebileceğiniz bir yere upload edemedim şarkıyı, o yüzden Soundclick.com adresine yükledim(biraz uğraştıracak ama denemeye değer bi parça)

http://www.soundclick.com/bands/1/skulkrushermusic.htm

Bu adreste en üstteki şarkı, Şarkının adı "October Tide 1" (birincisini bitirebilirsem, 2, 3 dye seri yapmak istiyorum bu şarkıyı ) :D

Mutfaktakiler ? (Kayıtta kullanılan ekipmanlar) ;

-Gitar : Aylardır forumda satmaya çalıştığım fakat alıcısını bulamayan dandik ESP Explorerim :D Yekparedir kendisi, gayette iyi sustaini vardır, EMG-Hz pasif manyetik seti bulunmaktadır üzerinde (almayanlar pişman olacak)
- Efektler için fazla uğraşamadım DigiTech Rp100 gitar prosesörü kullandım. Çok detaylı bir alet değil kendisi ama iş görür raporu verilmiştir. Fiyatına göre yetenekli bir alettir.

Mutfağın Özellikleri
- Kayıtları evdeki Amd2600Xp, 1gb ram, 80+80samsung sata Hdd, Sound Blaster Live ses kartlı ve creative4400 4+1 sistem ile yaptım. Kayıtları test etmek için Philips hpbilmemkaç kulaklık kullandım.
Kulaklık ve hoparlörden çıkan sesin birbirileri ile alakalarının olmadığını söylemeliyim. Ortalama birşeyler tutturup mp3 yaptım.

Mutfağa Giriş;
- Kayıtları herzaman yaptığım gibi Önce Fruityloops isimli programda yazdığım davulların üzerine gitar çalmak sureti ile yaptım.

-Fruityloops'ta yazdığım davulları wav. olarak export ettikten sonra davullar Winampta çalarken Stainberg Wavelab'da ben gitarları kaydetmekle cebelleştim. Nitekim kazanan ben çıktım ve kayıtları yaptım.

-Sonra bu davul ve gitarların kayıtlarını Acid'e import ederekten mixledim kendilerini. Nitekim onları mixlemeye çalışırken Acid'in Eq ve compres pluginleride bana destek oldular ve yine biz kazandık.

notlar:
- Gitarları 1'er kez çalabildim, nitekim 3-4 saatte falan yaptım kaydı.
- Solo, davul ile gitarlar birleştikten sonra 2-3 kez çalınıp parmaklar ısıtıldıktan sonra kaydedilmiştir. (yine benim yeteneksizliğimden ötürü pek birşeye benzememiştir) :D Solonun tonu çok kötü farkındayım, ama istediğim tonu yakalayamadım, sinirlenip bunu kullandım(yalan değil ben bile rahatsız oluyorum) :?
-Şarkıda solonun olmadığı her yere vokal yapılacaktır, fakat ortada yazılmış bir söz, vokal melodisi kıvamında pek birşey olmadığı için, yapılamamıştır kendileri. Yapılsada birşeye benzeme olasılığı düşüktür ki sesim çok kötü. ;)

Bu arada Vokal yapmak isteyen arkadaşlara duyuru, Tarzım hep böyledir, kapım hep açıktır. Söz yazabilecek, şarkılara düzgün vokal yazabilecek ve yazdığı vokal partisyonunu Düzgün bir şekilde icra edebilecek (ben yazdığım soloyu atamayan bir insan evladıyım, ve bu özelliğim sayesinde kendimle gurur duyuyorum) :D Bir vokalist arkadaş aramaktayım.Davulcu(Nam-ı değer Baterist), Gitarist, Basçı(bunada Basist derler) falanda olabilir. Ortada grup falan yok(artık)

Çok uzatmış gibi hissediyorum, çünkü bayağı bir zamandır yazıyorum ve sıkıştım acilen 100 numarayı ziyaret edip halini hatırını sormam gerekiyor. Linki şuraya tekrar yazim ki diğeri çok yukarıda kaldı görmeyenler olmasın.


http://www.soundclick.com/bands/1/skulkrushermusic.htm
Bu adreste en üstteki şarkı, Şarkının adı "October Tide 1"

Dosyayı çekmek isteyenler Bloodbath' ın verdiği kullanıcı adı ve şifresini kullanabilirler.

Byz
 
eternalcry:

Parçayı dün dinlemiştim şimdi hatırlamıyorum ama dinlerken kulağıma çarpan bir kaç şeyi söyleyeyim.

Kaydın kalitesi genel olarak kötü, tartışılacak çok mevzu var ama en büyük terslik tahmin edeceğin gibi davullar. Hihatlari sağa snarei sola panlamak çok çok büyük bir yanlış. O kadar rahatsız edici ki. Davul sampleların da çok iyi değil ama o çözülür.

Davul programlama ile ilgili bir hata da, davulcunun çalış pozisyonunu göz önünde bulundur, bir davulcunun 2 kolu 2 de bacağı(bu değerli anatomi bilgisi için skull krusher a teşekkürler :) ) vardır. Hihate vururken crashe vuramaz. Crashe vurduğun zaman, o vuruşta hihat vuruşunu silmen gerek. Ve hiç bir elemanı tamamen sağa veya tamamen sola panlama. Kick ortada olmalı. düşündüğüm kadarıyla snare de. Çok özel bir sebebin varsa azcık sağa sola oynayabilir, ama dediğim gibi, azcık. hihatte biraz daha esnek davranabilirsin, ama dinleyici bunların bir yere panlandığını hissetmemeli, sadece genişlik duygusunu verecek kadar bunu yapmak gerek.

Daha başka şeyler de var ama vaktim yok. Davul için benden bu kadar, kolay gelsin. ;)
 
AAHHA bende ne yahu bu olay diye düşünüyodum :D ahtapot gibi
bide skull'cuğum kayıt teknolojisi olayında akedemy yapan arkadaşlar varken teknik bir yorumda bulunmak bana düşmez ama kayıt genel anlamda bakıldığnda akıcı bir tema üzerine oturmuş
yanlız,
1.armoni bilgini kuvvetlendirisen daha iyi işlere imza atabilirsin
2.melodik fikirlerin ana temayı gölgelemeyecek şekilde olmalı ve mezur dışlarına çıkan atraksiyonlarada dikkat etmelisin
kolay gelsin
cash
 
Cash estağfurullah deme öyle akademik makademik, işini güzel yapıyorsan okuluna falan bakmazlar bu sektörde sen de iyi biliyosun.

Evet parçada iki yerde ton dışı çakışan rahatsız edici bir şeyler yakaladığımı hatırladım, belki cash ondan bahsetti, ama dosyayı sildim. Nerede olduğunu öyleyemiyeceğim. :)
 
Kayıt çok ayrı bir olay , ben sadece gitaristim ve kesinlikle kayıt işinden anlamıyorum ve kayıtla uğraştığım bir kaç sene evvelki dönemde kötü şekilde köreldim ve yapamayacağımı anlayıp bıraktım zaten bir işi yapınca en iyisini yapmak gereklidir hani bir söz vardır ''ya yap ya yapma denemek yok'' denedim olmadı ayrı bir meslek , ayrı bir dal ayrı bir uzmanlık alanı , kayıt yapmak istersem sizin gibi eğitimini ve uzmanlığını bu yönde geliştirmiş arkadaşların kayıt evlerinde yada studyolarında yapıyorum...
 
Armoni konusunda beni istediğiniz duvara vurma hakkına sahipsiniz. Hiçbir bilgim yok o konuda, acayip cahilim :oops: en kısa zamanda işinin ehli olmuş bir insan ile bu konuda görüşmelere başlayacağım. Öğrenmem gerektiğinin farkındayım ama hiçbirşey bilmeyen bir adamın kendibaşına öğrenmesi biraz zor gibi geldi(itiraf ediyorum üşendim ve çok tembelim) :oops:

Daha çok yorum, daha fazla, daha fazla.Acımayın vurun yerden yere. Bu arada cash imzana bayıldım, alo danam kaçtı :D
 
Skull, benim ton dışı ses dediğim senin parçana değildi, henüz dinlemedim. Eternalcry a idi, cashin senden bahsettiğini düşünemedim. Yanlışlıl olmasın.
 
Geri
Üst