Evde PC ile Kayıt...

Kutusu elimde şu an.. kırmızı yarı şeffaf bi kutusu var modeli "f-V20||" yazıyo..

"||" bunun yernde roma rakamıyla 2 yazıyor da çıkaramadım roma rakamını :D
 
İki

Şu üç tane alet konusunda bilginiz var mı? (Almayı düşünüyorum ama saçmalamiyim alıp da. Evde demo kayıt ve vs. için kullanacağım alırsam)

1-Phase 88 Computer Recording System (link de veriyim: http://www.musiciansfriend.com/srs7/g=rec/s=computer/search/detail/base_pid/708205/

2- EDIROL UA-700 24-Bit USB Digital Audio with COSM Effects & MIDI Interface (link: http://www.musiciansfriend.com/srs7/g=rec/s=computer/search/detail/base_pid/705349/)

3-CREATIVE SoundBlaster Audigy2 ZS Platinum Pro 7.1
 
Nocturnal_Supremecy demiş ki:
yaw bende bi tane marshall 15dfx var ben evde kayıt yapıyordum eskiden amfi yokken.. direk line ine giriyodum pedaldan..

şimdi amfi var amfiden line'in e girmeyi hiç denemedim muhtemelen daha yi olucaktır fakat benim niyetim amfiyi mikrofonlamak.. elimde sony'nin eski bi dynamic mikrofonu var.. bunu amfinin önüne koyuyorum :D ses çok zayıf,güçsüz oluyo kaydettiğimde.. bunun ne gibi incelikleri vardır biraz anlatabilirsen memnun olurum.

Elimden geldiğince yardımcı olayım ama öncelikle birkaç şeye dikkat etmenizi isteyeceğim sizden.
-alışkanlık olmuş olabilir ama "yaw, bi" kelimesi gereksiz gibi, özen gösterelim biraz. ;)


Senin sorunun bilgisayara bağladığın mikrofonun sesinin düşük olması sebebiyle bilgisayara kaydettiğin sesin güçsüz ve zayıf olması değil mi?
1.Sebebi kullandığın ses kartının preamp'ının olmaması ve seninde buna rağmen preamp kullanmaman.
Mikrofonlar ses dalgalarını elektrik akımına çevirir ama ampli(preamp) olmadan hiçbir işe yaramazlar.
2. sebep, amplinin sesini yüksek seviyelere getirmeden mikrofonla kayıt yapsan bile amplinin karakterini hiçe saymış olursun. Ben ampliden mikrofonlama yaparak kayıt yapacağımda 65 wattlık amplinin sesini 3-4. seviyeye getirierek mikrofonuda digitech rp10 prosesör yoluyla bilgisayara bağlayarak kayıt yapıyordum (her prosesör aynı zamanda preamp'tır). Dolayısıyla seninde 15wattlık marshall amplinin sesini nereden baksan 7-8. kademesine getirerek kayıt yapman gerekir.

Mikrofonu amplinin speakerinin direk karşısına dik olarak yerleştir, amplinin tizleri çok açma yoksa çok cızırtılı sesler duyarsın.

Anlayacağın ampli mikrofonlayarak kayıt yapacağın zaman amplinin sesini oldukça açık tutman gerekir.
 
skull hocam yazım yanlışlarım hakkısında üzgünüm..

1.maddede bahsettiğin preamp olayından bir haberdim şu an kafamda daha iyi oturdu "preamp" terimi.. dediğin gibi ses kartında +1boost'u açmama rağmen düşük seviyede kaydediyor sesleri.. yani ben 10/2 felan anca açıyodum tabi :D

ev ortamı olduğundan fazlası tepkiye yol açıyor :D

ama hiç değilse çeyreğe getirmeye çalışıcam kaydederken.. dediğin gibi bende tam amfinin karşısına direk,dik olarak koyuyorum fakat bi kaç forumsever mikrofonu diyaframın tam ortasına değilse kenarlara yakın ve mikrofonu direk koyma gibi şeyler söylemişlerdi.. neyse en iyi sonucu kendim deneye deneye alıcağım..

saolun geç de olsa cevap verdiğiniz için..
 
Preamp gerekli tabi ama sesi açmadan preampında çok bir işlevi olmaz mutlaka iyi seviyede girdin olması gerekiyor.

Mikrofonu direk membranın tam karşısına koydugunda -büyük ihtimalle distortion gitar kaydediyorsun- gainin fazla açık olduğu için tiz sesleri alıcaksın.
Mikrofonu mümkün olduğunca yakın tut ampliye yani daya ve deneme yanılma yöntemiyle istedigini eldetmeye çalış.

Çok fazla yazı var mikrofonlama ile ilgili Mahcem zamanında fazlasıyla değindi mikinge.

Ancak mikrofonlamadan önemlisi dogru tonlamayı yapmak amplide özellikle gain ve EQ ayarları çok ince elenip sık dokunmalı.

Her şeyin azı karar fazlası zarar!
 
Mikrofonlamanın binbir türlü yöndemi var!
Kabinin içine koyarsın, ampliye uzak tutarsın, ampliye yakın tutarsın, ampliye üstten tutarsın, ampliyi duvarın köşesine bakacak şekilde dayar mikrofonu boşluğa bırakırsın..........yaparsında yaparsın. Hayal gücünden tutta, imkanlarının verdiği rahatlığa, herşeyle ilgilidir bu mevzu.

Ben senin birtane mikrofonun, 15 wattlık amplin olduğunu bildiğim ve tek girişli ses kartına sahip bir bilgisayardan kayıt yapacağını tahmin ettiğim için böyle yapmanı önerdim.

3 mikrofon ve 3 preampın olsave aynı anda 3 kanal kaydetmek gibi bir imkanın olsaydı(benim yok) bir mikrofonu hoparlöre dik olarak 1 metre uzağa, bir mikrofonu off-axis konumunda çapraz olarak speakere yaslayarak ve diğer mikrofonuda kabinin içine kabine temas etmeden yerleştirmeni ve bunların hepsini ayrı kanallar halinde kaydetmeni önerirdim.
Sana kalmış yani dene yanıl yöntemi.

ama benim tek mikrofon ile 15 watlık amplilerde yaptığım denemelerin hiçbirinde off-axis konumunda başarılı olduğumu söyleyemeyeceğim. In-axis konumunda yapacak ve fazla treble açmayacaksın(bunu daha evvelde söyledim)
 
krushercim denedim yani sesi evde açabileceğim kadar açtım ama gene yetmedi yani yarıya getirmek gerekiyo muhakkak.. mikrofon dış sesleri ok alıyo buna bi çözüm lazım.. kapalı bi ortam felan gibi.. tizi ne kadar kıssamda ,mikrofon bassları almamaya niyetli.. kaliteli bi sound elde edemiyorum neyse.. bunlan da bu kadar olur harhalde..

saolun herşey için..
 
Öncelikle hiç amfi mikrofonlamadım, mikforonlayanlardan öğrendiğim ve gördüğüm kadarını anlatacağım....

Bir amfi mikrofonlarken, mikrofonun kendi karakteristiği son derece önemlidir.. Yani mikrofon size tam spektrumu, doğru şekilde sunmuyorsa, yapılacak bir şey yoktur pek.. Çünkü orada olmayan şeyi açamazsınız.. Eq falan da kâr etmez o yüzden..

Gelelim olayın, "Fat sound istiyorum ben" kısmına.... Sesin fat olması için, amfiyi bir noktadan mikrofonlamaka muhtemelen yetmeyecektir.. Bir tane de odayı da alan, geride mikrofona ihtiyaç var ki, bu odanın da doğru bir oda olmasını gerektirir.. Evlerinde böyle odaları olan insanlar var mı bilemiyorum ? :)... Kaldı ki Preamp'sız, yani harbi, reel bir mic-preampsız olmaz o iş kolay kolay... Amfi'nin sesinin de ne kadar açılması gerektiği yakalanmak istenen tonun şekli şemali ile ilgilidir... Bir de amfinin sesini açtıkça eklenecek olan poweramp saturasyonu girer devreye... Eğer poweramp düzgün birşey ise daha da bir zenginleşir ton...

Bizim gitar kayıtlarının birinde, amfinin sesi o kadar açıktı ki, yalıtımı gayet düzgün olan odanın dışında, sesi monitör etmeden gitarı çalabiliyordun.. 4x12 kabine sahip 100 watt bir amfi idi bu.. Sanıyorum master volume 8'lerde falandı... Bu high-gain bir kaydın nasıl yapılacağı ile ilgili bir fikir verir sanırım..

15 watt bir amfiden bu tarz tonlar yakalamakta çok zorlanırsınız, hatta olmaz.... Ev ortamında simulatörlerin tercih edilmesi de bu yüzden zaten...

Bu arada evet, geç görebiliriz soruları, ama aşağıya o başlıkları açmanız da, size bir cevap kazandırmaz ;)...
 
abrekcanbolat kesinlikle Creative Soundblaster alma, elindeki diger iki secenek de daha iyi tercihler. Zaten ABD'den alet alabildikten sonra Creative ile isin olmaz ;)
SB'nin ic saati 48khzde fixdir, o yuzden kayitlar icin ise yaramaz.
 
Benim de sorum harici USb aygıtları ile ilgili. Başta M-Audio olmak üzere, bu harici USB ses kartları ile gitar amfilemek ve kayıt yapmak ne derecede performans sağlayabilir? Harici kartı hem laptop ile sağda sola gezerken (tatilde falan) gitarı çalabilmek için, hem birden fazla bilgisayarda kullanabilmek için, hem de harici giriş çıkış bağlantıların pratikliği için düşünüyorum.

Ayrıca elimde biraz amatörce de olsa iş gören bir MIDI keyboard var ve Soundblaster midi/joystick portu üzerinden bağlanıyorum. Bu tür bir aygıtın giriş yapabileceği bir harici ses kartı bilen var mı?

Teşekkürler...
 
M-Audio Audophile 2496

M-Audio Audophile 2496 ile Cubase SX kullanarak 24 bit 96 kHz kayıt yapmak mümkün mü? Denemelerimde Soundforge 7.0 ile gayet iyi sonuçlar aldım, ancak Cubase SX ile yaptığım kayıtlarda iyi bir ses elde edemedim; kısa kesilmeler ve patlamalar oluşuyor. Kartla gelen ASIO sürücüsünü kullanıyorum ve 24 bit 96 kHz'de iyi bir sonuç alamıyorum, 16/44.1'de sorun yok... Acaba nedir?
 
Biraz çözdüm galiba... DMA buffer 64 sample gibi düşük değerlerde olunca latency 0'a yakınsıyor. Fakat seste click ve poplar oluşuyor. DMA bufferı 512 sample'a getirdim. Latency arttı ama ses düzeldi. Bu arada başka bir sorunla boğuşmaya başladım. Cubase SX'i açınca sample rate'i 44.1 kHz getiriyor. 96 kHz'i seçebilmek için, M-Audio Delta kontrol panelinden master clock'u S/PDIF In seçtim, sonra sağdaki S/PDIF Sample Rate
'i 96000 Hz yapıp tekrar Internal Xtal'e geçirdim Master Clock'u, böyle yapınca Cubase samplerate 96000 oldu diye haber verdi sağolsun. Sonra kayıtta problemsiz oldu, playbackte...
 
Arkadaşlar burada yniyim birtane sorum olacak Centrino 1.6(2 MB cache)512 ram ve onboard 855(intel ) ekran kartı ile kayıtlarda, vst instrument kullanımında oluşabilecek sorunlar hakkında bilgi istiyorum. Masaüstü PC ile farkları anlatabilirmisiniz?
 
Guillemout Maxi Studio İsis Ses Kartı ses kartı mı yoksa Terratec EWS88MT mı iyi hangisini tavsiye ediyosunuz
 
Selam arkadaşlar ya benim bir problemim var ama kimsede yardımcı olmuyor ,ben bilgisayarda kullanabileceğim bir amfi veya prosesör programı (ya da her ikisi) arıyorum,Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz lütfen.
Yani nerden bulurum freeware varmıdır?
Şİmdiden teşekkürler...
 
Geri
Üst