Evde PC ile Kayıt...

hardal demiş ki:
Merhaba,

m-audio mobilepre usb ses kartı,cubase sx 2.2 ile laptopta gitar ve vokal kayıtı yapmaya çalışıyorum. Kayıtda bir dip gürültüsü mevcut ve kayıt sonrası elde ettigim mp3 de de bu ses duyuluyor. Mantık olarak bunun olmaması gerekir diye düşünüyorum. Acaba ne yapmamı tavsiye edersiniz? Gitarı channel 1 girişine, mikrofonuda ses kartının arkasındaki yuvaya takıyorum. programdan kayıdı mono olarak seçiyorum.
tşk.
Mantık olarak dip gürültü olması gayet doğal.
Bu gürültünün en büyük kaynağı(genelde) elektrik hatlarındaki topraklamanın yetersiziliği veya hiç olmamasıdır.Ayrıca evdeki prizlerin faz dağılımın iyi yapılmış olması gerekir.
Şöyleki;
1.odada 3 priz var ve buraya 3x2,5 NYA kablo çekilmiş olsun,2. odaya yine aynı kablo ile 13 priz olsun.Dolayısıyla 2. odadaki prizler çok zayıf kalacaktır.
Bir de tüm cihazları tek prize girme,dağıt dağıtabildiğin kadar.
 
Me_ThuS demiş ki:
Kayıttan bahsediyorsanız şimdilik vista ile devam etmek daha mantıklı. Vista hiçbir şekilde kullanılmaması gereken bir işletim sistemi fellik fellik kaçınız.
İki kere vista yazmışsın,ilk vista XP olacak.Ayrıca (dediğin gibi) müzik yapımı için Vistadan kesinlikle uzak durmalı.
 
çekirdek sayısı ve xp

p4 3.6 ghz 2mb cache 800mhz
gigabyte ank ınt 775 p35c-ds3p ddr2 16x gl/s sata2
kingston 1gb 800mhz ddr2(4 tane--4gb oldu:)
seagate hdd 320 gb sata 7200rpm 16mb(2 tane)
sapphire ekr 16x 512mb atı 3870proddr4 256bit
asus tab41 350w 1*80mm fan 2*usb audıo
thermaltake w0093re tr2 500watt
asus dvdy ınternal drw-1841blt sata siyah l.scribe
cardreader fastrack ck-050f ınt.siy.(metal kasa)
samsung monitör lcd 19' 932nw siyah
microsoft klavye kit
samsung cdy ıde 52x32x52 combo siyah
mikado 2.0 v11b(sub-hoparlör)
xp pro 32 bit

sistemim bu...makinaya format atıp cubase ve vsti leri tekrar kuracağım merak ettiğim şu an tek çekirdek var açtığım vsti sayısı 4-5 olduğu zaman sanki makina biraz kasıyor...bunu ortadan akldırmak için çift ya da 4 çekirdeğe geçmek gerekirmi?xp çoklu çekirdeği desteklemiyor deniyor sp3 yüklemek gerek o zamanda verim düşer yorumları okudum...vista zaten sakat...
ne yapmak gerek...
 
Şöyle bir durum var,cubase de aynı anda çalıştıracağın VST 1,5 Gb ile sınırlı.Bu 1,5 gigabyte'a 20 tane vst de sığabilir,5 tane de(vst nin büyüklüğü ile alakalı).

Sistem çalışırken vstlerin tamamı RAM'e yazılır,RAM ne kadar büyükse,o kadar çok vst çalışır,ama RAM'de biraz da yer kalması lazım ki,kayıt sırasındaki diğer işlemleri rahat yapabilsin.

Yani çift çekirdek'e gerek yok ram ve işlemciyi büyütmek kafi.
 
Re: cubase

ortakoy_cadde demiş ki:
iyide zaten ram 4 gb ve xp 3.5gb olarak görüyor zaten...işlemci 3.6ghz daha hızlısıda yok aslında :)

belkide formattan sonra düzelir...

Formattan önce buffer size'ı arttır,latency de artacaktır ama,yaşadığın clipping'in ortadan kalkması büyük olası.
 
Selamlar. Bir kaç sorum var arkadaşlar yanıtlarsanız sevinirim...

Kendi çapımda evde kayıt almaya başladım. Cubase SX3 kullanıyorum. Line6 UX2 ses kartım ve Sennheiser e835s dinamik mikrofonum var. Bir adet daha dinamik mikrofon ve bir tane de condenser mikrofon almak istiyorum.Sorularım şunlar.

1. İkinci eli maksimum 150TL civarı dinamik mikrofon önerileriniz?
2. İkinci eli 300TL civarı condenser mikrofon önerileriniz?(Rode düşünüyorum ama nasıldır acep?)
3. Condenser mikrofon da dinamik gibi amfi önüne konulup mikrofonlamak için kullanılabilir mi yoksa sadece geneli almak için mi kullanılır?

Şimdiden teşekkürler...
 
selam hocam con. mic. olarak rode düşünüyorsan rode nt1a önerebilirm ikinci elini bulabilirmisin bilemiyorum ancak o kadar ucuza bırakmazlar sıfırı 500 civarıydı sanırım ben hem vokal hem amfi kayıtlarında kullanıyorum gayet basarılı bi mic. ancak amfiden kulağa gelen seslerden biraz daha tiz alıyor sesleri birazda mikrofonlama tekniği ile ilgili su aralar cok urasamıyorum ancak doğru pozisyonu yakaldığımda gayet iyi sonuclar verecek sanırım.dinamik olarakta shure sm57ler var amfi kaydı için canlıda kullandım ancak kayıtta kullanmadım cok iyi bi mic ancak biraz tuzlu su ara o tarz bi mic. arastırmasındayım aynı karakterde olan baska mikrofonlarda varmıs onları arastırıyorum samson q7 yi buldum deneme fırsatım olursa almayı düşünüyorum.
 
Selamlar cubase de bir kanala atadığımız amplitube ya da guitar rig gibi plug inleri diğer kanallara da bağlayabiliyor muyuz bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim...
 
gurkanisevic demiş ki:
Selamlar cubase de bir kanala atadığımız amplitube ya da guitar rig gibi plug inleri diğer kanallara da bağlayabiliyor muyuz bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim...


sağ tıklayıp kanala duplicate diyip altına kopyasını alabilirsin
 
gurkanisevic demiş ki:
Selamlar cubase de bir kanala atadığımız amplitube ya da guitar rig gibi plug inleri diğer kanallara da bağlayabiliyor muyuz bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim...


Dublelemek de bir çözüm tabi.Yeni bir kanal açıp insertden tekrar amplitube yada guitar rigi gösterip yeni tonlarla yada eskiden çalıp kaydettiğin tonları seçerek yeni kanallarada atayabilirsin.
 
Arkadaşlar shure sm57 ile yapacağım basit elektro gitar kayıtları için desktop pc min 50 dolarlık 7.1 leri falan destekleyen ses kartı işimi görür mü? Öyle çok da fazla bilgisayardan efekt falan filan kullanmayacağım sade ritimler üzerine sadece gitar olacak. Bir de basit bir metronom ile yapacağım kaydı daha sonra moviemaker gibi bir programla backingtrack ile birleştirsem daha mı iyi yoksa backingtrack ile aynı anda mı kaydetmeliyim?
 
Ona göre Pc toplayacağım arkadaşlar. Sadece backing track üzerine amfiden mikrofonlama ile araya başka efekt sokmadan yapacağım. Bu durumda ses kartının illa bahsedilen 300 400 liralık mallardan olması gerekiyor mu? Bilen biri cevap yazabilir mi?
 
Selamlar,

Ben PC'de multitracking ile amatör kayitlar yapıyorum. Acoustica Mixcraft ile Midi, VSTi ve vokal kullanarak profesyonel'e yakın sonuclar alıyorum. Panning, Compression, Reverb ve EQ'lari track bazinda yapip mixlememe rağmen sonuçta, o CD'lerde dinlediğim ses efekti gelmiyor.
Son yıllarda çıkan ticari CDlerin hemen hepsi böyle...

Özellikle kaliteli bir kulaklıkla dinleyince ,müziği sanki 3 boyutlu gibi veriyorlar. Dikkat ettim, sanki bas, davul, gitar vs, hem sağa hem sola kopyalanmış gibi. Bazı sesler ortadan geliyor. Halbuki normal mixlerde biz bas ve davulu ortaya alıyoruz, bu etki olmuyor.

Bu işin sırrı nedir? Doubling mi yapiyorlar masteringde? Sanki sinema salonu gibi bu kuvvetli ses efektinin adı ve yöntemi nedir?

Bilgi verirseniz cok sevinirim.Saygılar..
 
Geri
Üst