JEM tasarımlarım

Dosya 3D Studyo Max dosyası (*.3ds)
Ben Autocad ile açtım ama fretler bir yerde, gövde başka yerde, pick guard uçmuş falan :D Yarın 3dmax'ımla gelecem işe onunla açacam bakalım. Sonra başka uzantıyla kaydedip Solidworks Photoworks'te render yapacam. ;) ölme eşşeğim ölme bu adamlar delirmiş olmalı !
 
Bende eskiden 3dstudio max ile gitar tasarımı yapardım benimkiler custom modellerdi gerçi. Eski bilgisayarın harddiskide kaldı hepsi.(3-4 yıl önce).

Zevkli bir uğraş aslında. Fakat uğraştan öteye götürmek biraz zor.
 
Öyle ya, baksana kızın biri topu topu bir "ateş topu" tasarladı GORA filmi için, yığınla para götürmüştür şimdi. Sırf tutorial'lara bakarak 5 dk.da ateş topu yapılır.

Ama işte çevre önemli böyle işlerle geçinebilmek için. Nette yığınla adam var şahane 3d modelleme yapan, pek azı gerçekten bu işin içinde...

Ben 3d studio max 3.1 ile çalışıyordum eskiden. 4 falan çıktı o sıralarda ben de bırakmıştım. Tam da gerçekten birşeyler yapabilmeye başlamışken bırakıtım. Şimdi çok üzülüyorum keşke bırakmasaydım diye, her şeyi unuttum resmen. Şimdi de tekrar başlayım diyorum 3d Max bulamıyorum.

Özledim yav 3d modelleme işini. Çok zevkli bir iş cidden :)
 
Genelleme yapmak pekte mantıklı değil aslında???

Yani 3d işinin eğlenceli olanıda var sıkıcı olanıda var. Ben meslek gereği plastik enjeksiyon kalıp tasarımı arada birde ürün tasarımı yapıyorum. Ama bunu zevk için seve seve değilde para için S..e si.. yapınca iş eğlenceli halini yitiriyor(iş için şimdiye kadar hiç müzikle ilgili birşey modellemedim, pena bile modellesem mutlu olacam valla). Hatta sürekli birşeyleri döndürüp sürekli aynı şeyleri görmekten bıkabiliyor insan.(Bkz. Ben)

Birde işin en nalet yeri, Güzel yurdumuzda hiçbir firma sahibi, bize iş getiren hiçkimse bize tasarım yapma imkanı sunmuyor.Devamlı kendini kanıtlamış başka markaların ürünlerini kopyalayıp duruyorlar. Düşünün şimdi elinizin altındaki mouse'u size getirip onu birebir çizmenizi istiyorlar...........hırrrrrrrr..Nalet şeyden en az 1000 tane farklı ölçü alıyorsun, printerdan çıktı alıp kesip mastar yapıyorsun, mouse'un üzerine koyuyorsun, baktın büyük küçültüyorsun ve bunun x,y ve z eksenlerindeki mastarlarıyla beraber her eksende 360 tane mastar yapmanız gerektiğini düşünürseniz . Yaptığım işten direk nefret edersiniz ,en azından bu ülkede.

Ama zevk için bi ara jackson RR çizmeye başlamıştım. Ama detaylı ölçüleri lazım yada kendi :D

Yinede para kazanmak için yapılacak birçok işten daha eğlencelidir.Kolay gelsin
 
Peki sana gitar planları yollasam bana bunları modelleyebilir misin?

Ayrıca ej.kalıp modelleyicisi olmak fena bir iş değil, en azından çeşitli disiplinlere uyum sağlayabilirsin. Ayrıca uluslararsı işler de ypabilirsin.
Bahsettiğin konuda da haklısın...Bir işi yapmak ile yapmak zorunda olmak arasında iş sabit olsa bile ÇOK fark oluyor...
 
Bunlar da en tazeler:)

Monet_RG_by_nienturi.jpg

jem77___Rug___by_nienturi.jpg

RG_dreams_by_nienturi.jpg
 
Zappa

Bu da Zappa jem

Zappa_JEM_by_nienturi.jpg


eğer üsttekileri göremiyorsanız, sağ tıklayın. Orada yazılı olan adresi kopyalayp, boş bir safyaya yapıştırın.
 
nienturi'nin bana gönderdiği teknik detaylı ibanez jem resminden yararlanarak modellediğim birkaç resim bunlar. Tabi görüldüğü gibi bitmedi(uzun bir sürede bitmez sanırım :( ) Ama şimdilik kasayla idare edilebilir. Takılıyoruz işte :D
 
Güzel çalışmalar elbette Bunları yapabilmek ayrı bir yetenek. Ama biraz Türk motifleri var sanki
Şöyle biraz daha Metalik duygu taşıyan renkler ve desenler daha iyi olabilir diye düşünüyorum
Ve şöyle üzerine sevdiğin bir grubun ismini orjinal logosuyla yazarak, veya kendi kurmak istediğin
grubun adınıda yazabilirsin tabi o zaman daha etkileyici olur herhalde
Ama burda onu sergileme yoksa senden önce o grup ismini kullanan uyanıklar çıkabilir:)
 
Geri
Üst