Sahibinden.com Dolandırıldım...dikkat!!!

Tekrar geçmiş olsun . Bu kişinin daha önceden GET ile alışveriş yaptığı kişiler var sahibinden com üzerinden . Onlara ulaşarak bu dolandırıcı şahıs hakkında bilgi alınabilir . Kargo makbuzları duruyorsa adres ve telefon detayları öğrenilebilir.
 
Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım hukuki işlemlerle paranızı kurtarabilir maduriyetinizi giderirsiniz. Bu arada o adam kumaşçı olmayadabilir birlikte çalışıyor olabilirler. O adamın peşini bırakmamak lazım.
 
Cok gecmis olsun, umarim en kisa surede kavusursunuz paraniza.
Bir de guvenli bir alisveris icin siraladiginiz maddeleri siz de uyguladiniz mi bu alisverisinizde yoksa edindiginiz tecrubeden yola cikarak mi yazdiniz?
 
Gecmis olsun, umarim olumlu bir sonuca ulasirsiniz.

Ozellikle sahibinden vb. sitelerden yaptigim alisverislerde urun hakkinda mumkun oldugunca cok cevabini bildigim/bilmedigim sorular soruyorum, o kisinin bu durum ile ne kadar alakali olup olmadigini bir nebze anlamaya calisiyorum. Ama yinede tam bir guven teskil etmiyor malesef.

Alisveris icin verdiginiz oneriler cok onemli, dikkat etmek lazim.

Bundan sonraki surec hakkinda vereceginiz bilgileri merak ediyorum, umarim paranizi alirsiniz.

Tekrar gecmis olsun.
 
Bırakın kumaşçı kaybetsin, hem avukatınız da kazanmış olsun. Böyle şeref fukarası insan olunca bütün maliyetleri çekmeli diye düşünüyorum. Bu arada günlük faiz hesaplatmayı unutmayın. 3-5 demeyin, adamın cebinden çıkan her kuruş sizin zararınızı azaltmakta. Sakın merhametli olmayın, acımayın. Sadece biraz sabredin. Tekrardan çok geçmiş olsun.
 
Cok gecmis olsun, umarim en kisa surede kavusursunuz paraniza.
Bir de guvenli bir alisveris icin siraladiginiz maddeleri siz de uyguladiniz mi bu alisverisinizde yoksa edindiginiz tecrubeden yola cikarak mi yazdiniz?

Maalesef edinilmiş tecrübeler. Kısmi olarak uyguladım.

Herkese dilekleri için teşekkür ederim. Az sonra savcılığa gideceğim. Yasal süreci de size aktaracağım.
 
Tekrar Merhaba,

Cumhuriyet savcılığına başvuruyu yaptım. Örnek olması açısından suç duyurusu dilekçesini ilk mesajıma ekliyorum. Süreç şu şeklide işliyor; bulunduğunuz ilçedeki cumhuriyet başsavcılığına örnek dilekçe ile başvuru yapılıyor. Savcı sizden dilekçenize ek olarak ifade alıyor. Hukuk açısından menfaatin gerçekleştiği (suçun işlendiği) il neresi ise o ildeki savcılığa evrak sevk ediliyor. İlgili ildeki savcılık olayı soruşturuyor. Dilekçenizde bahsi geçen kurumlardan yazılı olarak resmi bilgi isteniyor. Şahısa ulaşılıyor. Şahsın ifadesi alındıktan sonra, savcılık eğer suç unsuru tespit ederse kamu davası açıyor. Bu moktada size de dava tebligatı yapıyorlar ve mahkemeye giderek duruşmaya katılıyorsunuz. Yani savcılık başvurusundan sonra mahkemeye kadar sizin yapacağınız birşey yok. Bu süreç yaklaşık 1 ay sürebiliyor.

Eğer bir gelişme olursa size aktaracağım.

Aşağıda ismi bulunan şahıslar şu anda hukuki takiptedir. Bu kişilerin ismi ile karşılaşırsanız aman alışveriş yapmadan emniyete başvurun;

1.Sever Okur
2.Okkaş Türkbeyler
3.Ali Yimenicioğlu
 
bende biraz param olsa atlardım o ilana bende görmüştüm hatta kendi gitarımıda bi kaç ay önce senin gibi baştan parayı göndererek yaptım ve gitar gelene kadar binlerce kez pişman oldum sonuçta gitarım sorunsuz geldi ama asla bidaha yapmam daha parayı gönderdiğim gibi pişman olmuştum zaten olayın gidişatını ve sonuçlarını güncel olarak paylaşırsanız seviniriz çok geçmiş olsun
 
1200 lira o gitar için çok düşük bir tutar yani piyasasının çok altında. hani kimse gücenmesin ama şahsi tecrübelerimden adana da olması ekstra kıllandırıcı.umarım paranızı en kısa sürede geri alırsınız.
 
yukarıda belirtilen kişi/kişiler ben de dahil olmak üzere 5 kişiyi dolandırmıştır. Ben de Savcılığa başvuruyorum, diğer arkadaşların da aynı şekilde davranmasını tavsiye ederim.
 
bende bu ilanı gördüm ve mesaj attım.hatta hatayda idi ve adanadan gelip elden alacak arkadaşım var dedim.....önce bana numarasını yolladı...aradım telefonda tamam alıyorum ama resim vs dedim ..yalnız google aramada zaten ilandaki resmi gördüm.resme ait gitar bir kaç zaman önce satımıştı.kullandığı resimler zaten mevcut....http://www.trademe.co.nz/music-inst...r-bass/electric-guitars/auction-411075410.htm zaten o yüzden resim istedim.oda abai adres ver okuldayım akşam mesaj atayım resimleri dedi.yalnız bana verdiği ve arayıp konuştuğum numarası farklı idi.özel mesaj atıyorum...
 
Geçmiş olsun, sahibinden.com'daki satıcıları hiç tanımadığımız için güvensiz alışveriş yapılması yanlış ama sağlık olsun, umarım çabuk çözülür.
Şu esnaf olacak şerefsizin de konuşmasını hiç yerinde bulmadım. Sen adama havale yapmışsın, adamın hesabına açıklanamayan bir mebla gönderilmiş, gönderen şikayetçi, yanlışlıkla bankadan havale yapılsa yanlış bi hesaba, bu durumda hangi prosedürler işlerdi acaba diye merak ettim şimdi.
 
Bu opsiyon için bankayla görüştüm. Ancak itiraz oluşturabilmek için 24 saat süre varmış. ve maalesef bu süreyi ben geçirmiş oldum.
 
Geçmiş olsun herkese. Başlığı okuyunca Sahibinden.com tarafından dolandırıldınız sandım ama olayın siteyle alakası yok, tamamen üyelerin insafıyla alakalı. 50 TL için güvenli ticaret seçeneğini es geçiyoruz, 3000 5000 TL için malzemeden çalıyoruz malesef. Dikkatinizi çekmek istediğim bi nokta var, kelepir olduğu düşündüğünüz ürünler için şunu dikkate alın, internette iki dakikada hakkında onlarca kaynak ve fiyat örneği bulunabilecek, daha bi kaç yıl önce iki maaş verilip alınmış bi aletin değerinin çok altında satılması hiç bi mantığa sığmaz. Kelepir ürün genelde alıcısı hazır olmayan, ESKİ, değerli ama adı duyulmamış ürünlerde karşımıza çıkar, alınalı çok olmuştur, mağaza fiyatı unutulmuştur, genelde de satanın değil de bi yakının aletidir. GT-8, Fender Strat, Gibson LP... Bu tarz aletlerin çok ucuza satıldığı ilanlar dolandırıcı çıktı hep, mağdurları da bi iki günde üçer beşer oldu. Bi açıklaması olmalı yani.
 
Güzel ayrıntıymış :) O zaman teklif benden gelsin... Buraya da diğer forumdaki gibi "Sahte Alet-Edevat Radarı" tarzı bir başlık açılsın. Sabitlensin üste. Orada tartışalım bu sahte gitar konularını. Ne dersiniz?

Aklima geldi benim de baslik boyunca konusulanlardan. Bu tip tehlikeli urunlerin (gitarla beraber diger enstruman ve ekipmanlar da dahil) haber verildigi bir baslik, birbirimizi uyarabilecegimiz bir baslik cok faydali olur hepimize.
 
Geri
Üst