Sahibinden.com Dolandırıldım...dikkat!!!

çok geçmiş olsun ,, herhangi bir platformda dolandırılmak hepimizin başına gelebilecek bir şey ,, dolandırılmaktan daha kötü olan ise " umarım adalet yerini bulur " diyebileceğimiz bir sistemin olmaması ,, herif suçlu bulunsa bile para geri alınamıyor ,, güvenebileceğimiz tek şey İlahi Adalet olmuş ,, ne günlere kaldık ,, ağlamak da gülmek de gelmiyor içimden halimize :degersiz:
 
Bu rr1 satan vodafone genel müdürüyüm falan ayakları çekti,ikide birde değiştirip kaktırıyor ilanı.hatta corpsegrinder88 adıyla sevenstring te kendi ilanım falan dedi.İnadına mesaj atıyorum her seferinde vazgeç diye.
 
ahanda caps koyayım birde

aa.jpg
 
Az sonra savcılığa yola çıkıyorum tekrar. eğer dinleme lütfunda bulunursa savcı sahibinden üzerinden adamın yazışmalarını ve olayları anlatacağım. 2011 yılı teknoloji çağındayız. devletimiz ip üzerinden cep telefonu üzerinden şahısları tespit edemiyorsa ben daha ne yapabilirim bilmiyorum. şansımı deneyeceğim. lütfen sizlerde fırsat buldukça sahibinden destek merkezine yazın bu adamı durduralım. bunu durdursak başka kullanıcı adı alacak başka ilan verecek. ama en azından elimizden geleni yapalım.

anlamıyorum. telefon bayıleri bile ikinci el telefon alırken kimlik fotokopisi ve tc kimlik no alıyor. içeriği tamamen alım-satım olan bir site nasıl oluyorda tc kimlik no almadan geçerli bir email adresi ve cep tel numarası ile üyelik kaydı oluşturup ilan vermesine olanak sağlıyor. hiç mi sorumluluğu yok bu sitenin?
 
sanıyorum örgütlenme de yatıyor olay. bundan birkaç hafta önce fırsatürünü.com adlı site hayali satışlara başladığında forum donanaım haber sitesindeki yüzlerce sayfaya varan paylaşımlar ve örgütlenme ile konu basına kadar taşındı ve binlerce insanın parası iade edildi. bu adam tabii ki aynı vaka değil ama adam herkese meydan okuyup gözgöre göre dolandırıcılık suçuna devam edecek bir insan. nasıl yapsak bu adamı durdursak?
 
dostum bilgi edinme hakkını kullanarak içişleri bakanlığı sitesinden başına geleni,kimin yaptığını,hangi sitenin aracı olduğunu,ve aynı kişinin hala aynı yerde aynı işi yaptığını dolyasıyla ne yapabileceğini danıştığın bir mail atsana bakalım işler nasıl değişecek...yasal hakkın
 
Az sonra savcılığa yola çıkıyorum tekrar. eğer dinleme lütfunda bulunursa savcı sahibinden üzerinden adamın yazışmalarını ve olayları anlatacağım. 2011 yılı teknoloji çağındayız. devletimiz ip üzerinden cep telefonu üzerinden şahısları tespit edemiyorsa ben daha ne yapabilirim bilmiyorum. şansımı deneyeceğim.

Devletimiz isterse facebook'ta ekşisözlükte muhalif eleştiri yazanları çok güzel bulup hemen hakaret gerekçesi ile yargılıyor, işine gelirse teknolojiyi gayet güzel kullanıyor. Neyse konu dağılmasın. Bu dizini okuyunca asabım bozuldu birden. Herkese büyük geçmişler olsun diyorum.
 
böle başlıklar sabit kalınca bende ne yaptığımı anlatıyorum ibret olması için. geçen sene ismini veya nickini tam hatırlamıyorum bi vatandaşla takas durumuna girdik ben 2 pedal karşılığı bir wah alıcaktım. adresine yollattı baya tel numarası falan filan şehir dışındaydım sonuçta gelicektim ankaraya tekrar aldı pedalları ve wahı vermedi. 3 ay araştırdım sonunda başka bi siteden satarken yakaladım. bende başka bir kullanıcı adıyla buluştum zatı muhteremle buluşunca pedallarımın üstü biraz kan oldu kirlendi ama olsun 3 aylık sinirimi fazlasıyla aldım. yönetici arkadaşlar silmesin bunu. bu şekilde karaktersiz adamlar çok. ağzının tadıyla müzik yaptırmıyolar onlara böylesi lazım. arkadaşım olurda denk gelir bu adamı ben yakalarım canını sıkma geçmiş olsun
 
son gelişme...

adana eczacılar odasından sever okur'un kimlik fotokopisini aldım. odayı 6.000 TL dolandırmış. inşallah bu kimlik fotokopisi ile savcılık işlemi tamamlayacak.
 
jackson ilanını kaldırtmayı başardım. sahibinden sitesine son 1 ayda 3 ayrı hesap açtırmış. önce fender, sonra jackson denedi. sanırım şimdi de gibson sırada. ilanları antalya, hatay, adana, mersin, kilis bölgesi üzerinden veriyor. herkese dikkat diyorum.
 
Arkadaşlar,

Öncelikle hepinize bu süreç içinde gösterdiğiniz destek ve iyi temenniler için teşekkür ederim. Yapmış olduğum şahsi araştırmalar ve forum üyesi değerli arkadaşların da desteği ile Sever Okur'a ait kimlik fotokopisi, telefon, banka hesabı vb. bilgilere ulaştım. Özellikle sevgili dthakankoca'ya yardımları için teşekkür ediyorum. Mudanya Cumhuriyet Savcılığı'na 2011 / 2740 sayılı suç duyurusu ile başvuruyu yaptım ve ilgili dosya Kilis ve Adana'ya sevk edildi. Kilis'te ikamet eden tüccar Ali Yimenicioğlu ve Adana'da ikamet eden Sever Okur hakkında organize suçlar tarafından işlem yapılacak. Bu süreç Türk hukuk sisteminin genel sağlık durumuna orantılı olarak işleyecek buna şüphe yok. Bugüne kadar edindiğim tecrübe bana her zaman "hukuk nüfuzlu ve varlıklı insanlar içindir" dedirtmiş olsa da, sade bir türk vatandaşı olarak haklarımı hukuki yollardan aramayı deneyeceğim.

Edindiğim bilgiler Sever Okur adlı kişinin defalarca benzer suçlardan arandığını gösteriyor. Belli ki türk adaleti ve kolluk kuvvetleri, delil yetersizliği, zamanaşımı, ilgisizlik vb. nedenlerle bu adamı zaptetmeyi başaramamıştır. Dilerim benim başlattığım bu hukuk süreci bunun son noktası olur.

Lütfen internet alışverişlerinizde ilk mesajımda belirttiğim huususlara titizlikle uyun ve özen gösterin. Buna rağmen hakkınız gasp edildiyse haklarınızı aramak ve hukuka başvurmaktan imtina etmeyin. Gururla söylüyorum "Aradığın asil kan damarlarında mevcuttur..." Çaresiz değiliz. Çare biziz...

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Gökhan
 
Haberlere sevindim, umarım tez zamanda cezasını çeker.

Yeni sahibinden.com nicki jackson_96 bu arada aklınızda olsun.. Bana yine mesaj atmış get açamıyorum diye :)
 
Geri
Üst