Dip gürültüsü sizce doğal bir rahatsızlıkmı yoksa...??

Dip gürültüsü takıntısı başladı bende bu günlerde o garip sesi duyduğum an dayanamıyorum soğuyorum ve çalmak istemiyorum noise up'ım bi yere kadar kesiyo ve gürültü azda olsa devam etmekte ısrarcı :?
Hani şu milyarlık anfilerle çalan adamları örneklersek mesela zakk wylde onunkide böyle ötüyomudur?? hem bu dip gürültüsü o dev gibi anfilrde hasta eder insanı nasıl bir çözüm yolu uyguluyorlar yoksa onların dip gürültüsünü kesmek için ayrı bir sistemlerimi var(sitelerde baktığımda kullanmıyor adam noise up)
Sizce bendemi bi kompleks yada takıntı var yoksa sizide rahatsız edermi bu gürültü gerçekten soğudumda çalmak istemiyorum yahu :cry: çok kötüyüm

ekipman;boss super overdrive , boss 7 band equelizer , boss super chorus , boss noise up, electro harmonix memory man delay -----marshall mgfx 30.
 
Herhalde doğal bir durum o manyak sistemlere sahip adamlarında oluyor gürültü problemi hemde nasıl ;) zaten adamın arkasında ekip çalmadığı zaman devre dışı bırakıyor o ampliyi hemen...

Bendede var hemde of of off :D hiç soğuma normaldir ama gürültüeğer çınlama ve ıslık şeklinde ise bi problem olabilir :roll: hani viuuuuuuuuuuuuuuuwwwwwwww diye bir şey duyuyormusun çok tiz çıyak cıyak belkide noise gate'in bozuldu?
analog kullananların tümünde var o problem kimse çıkıp benimki ötmüyor diyemez herhalde(hayvani sistemi olan arkadaşları saymıyorum)
 
Normal amfilerde vs. çalarken aynı tiksintiyi bende yaşarım ama eğer iyi bir "noise gate" sahibiyseniz sorun yaşamazsınız.

Ben rocktron taboo artist'i kullanmıştım bir adet Jem, bir adet UV ve bir adet de Jpm-4 ile ve ses oldukça açık olmasına rağmen eğer ben tellere vurmuyorsam HİÇBİR istem dışı ses çıkmıyordu. Hatta aletin açık yada kapalı olduğu anlaşılmayacak kadar :) Müthişti :)
 
o neymiş be abi harbi aletmiş o zaman :roll: benimkindende hayvan gibi gürültü geliyor 2 tane noise gate kullanmayı düşünüyorum olurmu böyle bir şey??
Bide yokmu gürültüyü engellemenin başka bir yolu gerçi ben fazla şikayetçi değilim rahatsız etmiyor
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
nienturi demiş ki:
Normal amfilerde vs. çalarken aynı tiksintiyi bende yaşarım ama eğer iyi bir "noise gate" sahibiyseniz sorun yaşamazsınız.

Ben rocktron taboo artist'i kullanmıştım bir adet Jem, bir adet UV ve bir adet de Jpm-4 ile ve ses oldukça açık olmasına rağmen eğer ben tellere vurmuyorsam HİÇBİR istem dışı ses çıkmıyordu. Hatta aletin açık yada kapalı olduğu anlaşılmayacak kadar :) Müthişti :)

hakkatten yaaaa ne alet yaa o markası ne anlamadım ama?? uffffff yaaaa bunaldım bu gitaristler kayıt yaparken nası oluyorda en ufak cazırtı olmuyor aklımı kaçırıcam aranızda canlı konsere giden varmı hiç gitaristlerin??????????? ses çıkıyomuydu ekipmanlarından böyle gürültülü bir olay:roll:

ne biçim cümle kurdum yaa :D
 
Bu arada o gürültünün bir kaynağı da kötü kablolar, gitar iletkenleri, kötü lehimler ve kötü manyetiklerdir. Ayrıca evin yoğun manyetizasyona maruz kalan bir ev ise (örneğin bir yüksek gerilim hattının altında falan ise) de böyle bir gürültü olabilir.
 
Dip gürültüsü değil, her türlü gürültü insanı deli ediyor hastalık olabiliyor takarsan. Benim Marshall TSL 100 kafayı açtığım zaman aletten elektro mekanik bir ses geliyor, speakerlardan değil, kafadan, trafosundan :) O cılızzz ses bile deli edebiliyor taktığında.
 
Olur olur...en iyi noise gateler bile kesmiyor bu olayı tam anlamda yapacak hiç bir şey yok boss'umu satıp carl martin aldım 180$'a yine aynı olay tam manasıyla doyuma ulaşılamıyor bendede gürültü var ooldukça ama takmıyorum carl yarı yarıya indiriyor o da yetiyor işte en azından tonuma kesinlikle bi zarar gelmiyor :)
 
Evet klasik bir sorun bu gürültü istersen2.000 - 3.000$ lık setuplarla kablolarla çal yinede olur %90. ama seviyesi ne olur onu bilemem...
 
benim bildiğim, yani bende olan dip gürültü, çalarken kayboluyo, sadece boşta iken gürültü çıkıyo ve rahatsız da etmiyo :) gitarın volume unu kısıyorum, çalarken açıyorum..

zaten dikkat etmişseniz, ünlü gitaristler, her fırsatta volume düğmelerine sarılıyorlar :D
 
Gitarı çalmıyorken çıkan dip gürültüsünü engellemek için noise gate kullanılır zaten. Noisegate denilen şey, input belli bir seviyeyi geçtiği an devrayi açan, ses geçişine izin veren, ses belli bir seviyenin altına indiği an(misal siz gitarı çalmıyorken) devreyi kapatan ve ses akışını kesip gürültüye engel olan(gürültüyü manyetikler yapıyor sonuçta) bir alettir. Yukarılarda yazılmış, 2 tane noisegate kullanmayı bırakın 50 tane noisegate bile kullansanız bir fark olmaz zira noisegate sesten gürültü temizleyen bir edevat değildir. Sadece basit bir anahtardır, "adam gitarı çalıorsa aç, durduysa kapat".

Gitaristlerin volume knoblarıyla oynamasının sebebi bu değildir kısaca(o anda altlarında bir noise gate yoksa ayrı tabi. Eğitim videolarında falan bazen karşılaşılıyor). Zira sahnede noisegate kullanmayan kimse yoktur tahminimce. Bu dip gürültüsü gitarı çalarken duyulmaz, bu yüzden noise gate yeterlidir.

Tamamen normaldir, high gainde her ekipmanda olur diyebiliriz.
 
Tamamen manyetikle alakalı.
Özellikle pasif manyetiklerde çok sık yaşanan bir sorun. Ben Ibanez'imde INF1/2 manyetikleri kullanıyorum, ve illa ki noise gater kullanmak zorunda kalıyorum. Az açınca yavaş yavaş kısıyor sesi, çok açınca da tuşeden veya duyarlılıktan, kısaca tondan kaybediyorum.

Emg'de ise dip gürültüsü sorunu yaşamadım şimdiye kadar. Monitörden falan fazla etkilenmediği için de evde kayıt yaparken emg'li Stager gitarımı kullanıyorum. Çok daha temiz oluyor.

Eskiden noise gate'imiz falan yokken (emg'de yokken) doğru düzgün duyarlı tonlar elde etmek için distortion'ı köklerdim. O zaman hakikaten oldukça duyarlı tonlar elde edilir ama aynı zamanda da çok fazla dip gürültüsü oluşur. Ta o zamanlardan elim alışmıştır volume knob'unu hemen açıp hemen kapamaya. Bence herkes bu alışkanlığı en kısa sürede edinmeli. O derece alıştım ki bu olaya, gitarı amfiye takmadan çalarken bile çalıp bitirdikten sonra volum'u kısıyorum hemen artım refleks oldu resmen.
 
başlık çok hoş yaw,
Dip gürültüsü sizce doğal bir rahatsızlıkmı yoksa, insanlık tarihinde yüzyıllar boyu süre gelen sosyal bir çatışmamı :p
 
hoca ben sallamıyorum artık çünkü sayılmicak kadar çok sebepten oluyo.. hele bu aktif pickup lar normalinde pasiflere göre daha az gürültülüdür ama çaldığın yerde bi monitor tv falan olsun seyret şamatayı, emg81 kullanıyorum kayıt yapamaz oldum pc nin başında..
bu volume potu kullanma konusundada artık söylemek bile icap etmemeli gitar çalıyorum kardeşim diyen adamın el alışkanlığı olacak böyle şeyler..
chuck ın hali çok içler acısıydı x2n kullanıyodu onlarda sağolsun feryat figan bi pickup olduğundan adamın eli devamlı volume de oluyodu :)
 
Geri
Üst