Analog Pedallarda Dip Gürltüsü

arkadaşlar elimde ch-1 df-7 cs-3 tu-3 ns-2 pedallarım var add çoklu adaptör kulanıyorum daha önce böyle bir sorun yoktu volume pedalı aldım fv-50 h bağladım dip yaptı çıkrttım eski halind ekullandım pedalları ama devam ediyo dip yapmaya nois gate yi sonuna kadar açsamda fark etmiyo sizce sorun nerde
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
eski halinde kulanndım ama devam ediyo dip clean da bile devam ediyo gitarım usa les paul bütün kombinasyonları denedim
 
Bende on uçlu kullanıyorum ama yaklaşık 14 pedal bağlı olduğu için bir de 6 uçlu aldım ADD'den. Adaptörü çok zorlayınca gürültü yapıyor mesela. Bende tamamen doldurmadan en azından bir ucu boş bırakıyorum. Öyle sorun olmuyor. Bu arada topraklamadan vs. de olabilir diyeceğim ama önceden yok demişsin. Bilemedim :(
 
pedalların kalitesi, kablo ve ara kabloların kalitesi çok etkiler. pedalların true bypass olup olmaması da tuz-biber eker. amfiyi topraklamasız bir yerde çalıştırıyorsan bu da yapabilir. single manyetikler her halükarda ses yapar. sanırım rocktron'un hush diye bi pedalı vardı, ciddi bi kısmını kesiyor.
 
DF7 zaten başlı başına gürültülü bi pedal, önüne bi CS-3 bağlanmış halini hayal etmek bile istemiyorum. :D Ama sorunun böyle bi şey olduğunu sanmıyorum tabi, bu aralar ben de NS-2 kullanıyorum, Squier'in dip sesini bile kesiyo, NS-2'nin bağlantıları doğru yapıldığında gürültü olmaması lazım normal şartlarda. Tahminimce volume pedalını da bağladığında adaptörün desteklediği miliamperi geçtin, BOSS pedallarla güç sorunu pek olmuyo ama DigiTech'ler biraz fazla güç istiyolar. Hepsinden önce, düz mantık pedalları pille kullanıp, adaptörde sorun var mı onu öğrenmen gerek.
 
bu aralar favori olan bir pedalı önereyim "isp decimator" . dip gürültüsü olayına gelince çok garip bir durum. evdeki buzdolabı , topraklama sistemi , yakında çalışan elektronik alet , kullanılan kablolar ve pedallar , aynı prize birden çok alet bağlama ya da bozuk kalitesiz adaptörden bile kaynaklanabilir.bazen önüne geçemezsiniz. bazı konserlerde oldukça iyi ses sistemlerinde bile dip gürültüsü olabiliyor. fazla takmayıp minimal düzeye indirebilmek önemli.
 
selamlar benim de ayı konuda başım dertte ancak bende aynı şey vox v847 a wah pedalını bağlayınca oluyor vox true buypuss değil acaba ondan labilirmi
 
Arkadaşlar öncelikle şunu unutmayın, bu sorun her hangi bir şeyden kaynaklı olabilir. Ayrıca tamamen true bypass pedallarla dizili bir setup kurmakta sakıncalı, kaldı ki Gilmour bile araya bir iki tane true bypass olmayan pedal konulmasını tavsiye ediyor. Bir de şöyle bir şey var, true bypass diye bildiğiniz çoğu pedal true bypass değil (Çoğu MXR, EHX modeli). Emin olmak için açın pedalın içini bakın switch 9 bacaklı mı?

Boss'un çoğu pedalı analogdur. DS1, SD1 vs. Bunlar preamp değildir. Ama bir DD6 dijitaldir, kaldı ki adı da Digital Delay'dir.

Üçüncü konu ise, allah aşkına ne kadar hassas kulaklarınız var da yok true bypass değil kötü, true bypass iyi diyebiliyorsunuz? Size iki pedal dinletsem hangisinin true bypass hangisinin olmadığını anlayabilir misiniz? Onun için kimse çok kasmasın. Çok kasıyorsanızda Türkiye'den değil, Amerikadan Fulltone, Zwex vs. pedallar alın. Ya da almayın DS1 alın çalın, ne olacak yani.
 
Geri
Üst