ilk kez stüdyoya gideceğim tavsiyeler

14 aydir akustik gitar çalıyorum. Bunun 9 ayında ders aldım. Fender Gemini 2 akustik gitarım var. EQ su yok yani jack girişi falan da yok.
Davulcu bir arkadaşım vardı o çalışmak için stüdyo ya gidiyordu. " Gel birlikte takılır , şarkı çalışırız" dedi.
Çok sert müzik dinlemiyorum. Hala sadece ritm atabiliyorum :) solo olayına pek giremedim. Tamamen çalabildiğim bir iki şarkı var akustikle çalınabilen. Örnek olarak oasis-wonderwall , dido-hunter . Bryan Adams'tan da back to you ,heaven var mesela.
Stüdyo'ya gidince galiba benim gitarın önüne mikrofon koyacaklar , yoksa davul duymaz heralde :) . Bir de gitmişken bir iki şarkı çalim elektrogitar ile diyorum. Ama hiç bilmeden gidince adam güvenmeyip gitarı vermemezlik falan yapar mı? :) Elektro gitarda ilk elime alınca nelere dikkat edim mesela? Anouk - nobody's wife var mesela onu da akustikle deniyorum ama powerchords lar var elektroyla olur heralde . en kaba olarak nelere dikkat etmeliyim?
Çok uzun oldu kusra bakmayın :) İlkkez gidiyoruz zaten aletleri bozmayayım veya rezil olmayayım iyice :) şimdiden teşekkürler.
 
Yapmazlar verirler gitarı amfinin sesine çok abanma birde amfiyi kapatmadan gitarın jackını çıkarma bunları biliyosundur herhalde söyliyeyim dedim.
 
Yok canım ne elektro çalarsın bişey olmaz. elektro adamı çarpmaz :) sende zarar vermezsin istemediğin sürece. powerchordlar yapılır elektroyla evet.

dikkat ediceğin şey hmm kulaklarına dikkat et ehe çıktığında çınlıyo olabilirler. benim gibi gaza gelip 1 saat boyunca amfi önünde durduğu farketmeden çalarsan beynin falan dağılır çıkışta ehe. mikrofon vardır iiyi bi stüdyoysa halledilir dediğin gibi. en kötü ihtimal şu kelebek mikrofonlarmı ne var takıyosun aletin üstüne 3-4 milyon bişey. ses kaliteleri çok iyi değil ama istersen al bi tane . ama bi çare bulurlar.

adam gitarı verir merak etme :) ben 3-4 yıl elime gitar almadan stüdyoya gitmiştim hiç bişeyde olmamıştı ehe
 
akustiğinin önüne mikrofon koymazlar, direk eline elektro verirler. Stüdyo ortamında prova esnasında asla akustik mikrofonlanmaz. Zaten akustik gitar mikrofonlanıp amfiden geçirildikten sonra amfiden çıkan ses akustiğin sesinden daha yüksek olacağı için mikrofon akustiğin sesini değil de hoparlörden çıkan sesi alıp geri hoparlöre yollayacaktır. Yani feedback olacaktır, bu yüzden sana direk elektro verirler hiç uğraşmazsın akustikle...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Me_ThuS demiş ki:
Yapmazlar verirler gitarı amfinin sesine çok abanma birde amfiyi kapatmadan gitarın jackını çıkarma bunları biliyosundur herhalde söyliyeyim dedim.

Yok hayır bilmiyorum valla :)

Prelektro , çarpılmam umarım :) ya daha önce elime elektro almadım diye kasıyorum şu an kendimi biraz. :) anfinin önünde durmam merak etme :)

Jeff_Loomis , önceden giden bir arakadaş vardı onun akustiği mikrofonlamışlar ondan dolayı acaba diye geçirdim içimden. :) Direk elektro verirlerse daha iyi olur :) clean da çalınca zaten akustik gibi çıkıyor değil mi sesi?
 
Akustik gibi değil yani farklı.Akustik sesi için simülatörler var.

Ya hiç kasma.Birşey olmaz yani.Muhtemelen sap daha ince gelir biraz yadırgayabilirsin.Ama şöyle drive'ı yükseltip solo attın mı "ne akustiği ya, elektro istiyorum ben!" diyebilirsin :)
 
Valla ben anlamadım, bişey yapmana gerek yok yada herhangi bir tecrubeye :D sakınılan göze çöp batar...gir çal gönlünce herhalde coşup ampli falan dağatmayacaksın :) istediğin gibi takıl rahat ol...

galthor sana katılmıyorum çekip girerse daha yaratıcı olur :D avatarda bi potansiyel var zaten emre'nin.
 
Bide istersen oturarak çalma...Ayakta calmaya alış..çünkü bizim gruptaki kazma arkadas ayakta çalamıo gectiğimiz 2 konserde de(zaten baska konser vermedik :) neyse işte konserlerde hata yaparak çaldı butun parcaları...
 
cash demiş ki:
Valla ben anlamadım, bişey yapmana gerek yok yada herhangi bir tecrubeye :D sakınılan göze çöp batar...gir çal gönlünce herhalde coşup ampli falan dağatmayacaksın :) istediğin gibi takıl rahat ol...

doğru deneye deney öğren hem bir bilmemle bin nasiyattan iyidir gibi bi söz vardı kafana göre takıl
 
aga bu ne eziklik böyle yumurtadanmı çıktın sen, nedemek elektroyu vermez falan çeksin kepengi çıksın herif ozaman studyo diilmi orası.. bırak onu bunuda ben sana asıl önemli noktalardan birini söyliim bu benim en gıcık olduğun hususlardan biridir şöyleki:eger gitarın teli koparda herif parasını senden isterse arkadaşa yöresel bi el işaretimizle karşılık veriyosun...
arkadaş bin kişi çalar o gitarla tel çürür sen elini atarsın tak!! soora aliim parasını.. yok ya..!*@#
bana zimmetledi herif sanki teli kardeşim burası senin studyonsa gitarın üstünde eskiyen telide sen değiştireceksin kimin elinde patlarsa ona kitlemiceksin..bide adama abi muhabbeti çekmeye başladınmı tamam.. istanbul burası hoca sen gözünü açmazsan tepene binerler.. sevgiler&saygılar
 
yok be emre şaka yaptık :D

bir de öyle anlaşmadan gidince ulan ne çalsak oluyor insan. yani önceden çalacağınız şarkıları falan kararlaştırıp çalışıp gidin.
 
Galthor demiş ki:
yok be emre şaka yaptık :D

bir de öyle anlaşmadan gidince ulan ne çalsak oluyor insan. yani önceden çalacağınız şarkıları falan kararlaştırıp çalışıp gidin.

Evet tek sorun bu :D odun gibi kalıyor insan ne çalsam diye afallıyor ben şahsen ömrümde 3 yada 5 kere studyoya gittim sıkıcı oluyor :) evde kuruyorum drum machine'i kendimce takılıyorum yada arkadaşlar geliyordu zamanında altın günü gibi bi onda bi şunda çalışıyoduk öyle
 
Evet, stüdyoya gidilir, her şey yerine takılır ve:

-ee ne çalıyoruz?
-sen şunu biliyo musun?
-hayır, sen bunu?
-hayır
-bu?
-hayır

sonra herkes kendince takılmaya başlar. çok komik bir manzaradır aslen.
 
bi rezillikde aylarca çalışma yapmazsın grubu toplar studyoya sokarsın çalmadan ewel yanındakilere bakar "arkadaşlar biraz insaflı olalım" bakışı atarsın zira rezalet çalıcanız kesindir... :kemancı
en güzeli kendi studyon oluyo hacı yine diriliyoruz yakında avcılardayız.. :metal
 
bu ne abi herkes askerlik anısı gibi stüdyo anılarını anlatıyor:) Stüdyo gitarının telinin kopmasından daha kötüsü kendi gitarının telinin senin hayvanlığından kopmasıdır.sonra şey gibi kalınıyor ortada allahtan stüdyo sahibi iyiydide ordaki bir gitardan çıkarıp verdi sonra parasını veriyim dedim almadı (herhalde o rezalet stüdyodan sonra acıdı bize:))
 
gitarımda enson bikaç sene ewel tel koptu oda biyere çarpmıştım la teliydi.. onun haricinde hiç çalarken koptuğunu hatırlamıyorum, başka türlü ya çok hayvanlaşıcaksın yada çok ihmal ediceksin başka türlü nasıl çatır çatır tel kopartıyo millet anlamıyorum.. bide kalitesiz köprüler sebep olabiliyo tabi onuda unutmamak lazım.. şu an 10-52 tel kullanıyorum zaten kopmaz.. :)
 
Geri
Üst