Realtek Ac97 Audio Ses Kartı Kullanan Arkadaşlar Yardımcı Olsun Lütfen

Benim bilgisayarımın ses kartı marka/modeli Realtek AC97 Audio
Elektro gitar bağlarsam bu ses kartından verim alabilirmiyim sizce?
Teşekkürler .
 
Yanlış hatırlamıyorsam berbat bir onboard karttır Realtek AC97 Audio. Bilgisayara bağlamaktan ne kastettiğini biraz daha açarsan yardımcı oluruz. Gitarı doğrudan (arada hiç bir pedal-prosesör vs olmadan) ses kartına mı bağlayacaksın ? Bu şekilde verim alamazsın. Yine de ben basit bir açıklama yapayım:
Ses kartının line-in girişi var mı, önce ona bak. Gitarı bağlama gereken jak girişi budur. Normal elektrogitar jakları 1/4 inç TRS tabir edilen ölçüdedir; senin ses kartının jakları ise çok daha küçüktür (1/8 inç). Normal elektro gitar jakını bu jaka bağlayabilmen için araya bir adaptör (küçültücü) takman gerekir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet elektro gitarı hiç bir ek ekipman olmadan sadece bilgisayara indirilecek olan program sayesinde çalıştırmayı hedefliyorum.
ses kartını tekrardan kontrol ettim. 6 adet girişi var .
mavi renk olan giriş line girişi olduğunu tahmin ediyorum.
eğer bu ses kartı ile bir şeyler olucağına inanırsam dönüştürücü alıp programları yükleyeceğim.
anladığım kadariyle ilk yorumunda bu ses kartı berbat bir ürün :S
 
Ses kartının mikserini aç (sağ alt köşedeki hoparlör simgesine tıklayıp), oradaki ayarlara bak. Line girişi olup olmadığı orada gözükür. Dönüştürücü (adaptör) çok ucuz bir şey zaten, alıp denemekten bir şey çıkmaz. 6 adet jak 6 adet giriş anlamına gelmez, onların çoğu çıkıştır:) Bu tip ses kartları dışarı ses vermek için tasarlanır daha çok, içeriye kaliteli sinyal göndermek için değil:)
Ancak asıl problem şu: Ses kartına sinyali göndermeyi başarsan bile, o sinyaller çok zayıf ve dengesiz olacaktır. Direct box tabir edilen cihaza ihtiyacın olacak. Çok pahalı bir şey değil, ama bilgisayardaki yazılım yoluyla yapacağın şeylerin işe yaraması için sinyalin oraya düzgün gitmesi lazım. Bildiğim kadarıyla o yazılımlar (amplitube vs...her ne kullanacaksan) bu sorunu kompanse etmez. Ben senin yerinde olsam ucuz yollu da olsa işimi görecek düzgün bir ses kartı alırım. Line 6 gibi firmaların bazı ürünleri doğrudan direct box özelliği taşıyor sanırım. O ses kartı ile ciddi ciddi müzik yapmayı düşünme, zamanına ve emeğine yazık olur:) Duplex kayıt yapabiliyor mu o kart (yani aynı anda hem playback hem kayıt özelliği var mı), ona bile emin değilim. Sana bir "audio interface" lazım, "bilgisayarda ses verebilen bir şey de bulunsun" mantığıyla anakarta eklenen uyduruk bir çip yetmez bu işe:)
 
gmulak'a katılıyorum kesinlikle bir ses kartı edinmen lazım.Öylesine takılmak için idare edebilirsin.Fakat "Verim" ve "Kalite" istiyorsan eğer,harici bir ses kartı alman şart.
 
Geri
Üst