midi klavye konusunda yardım ediniz...

midi klavye konusunda yardım ediniz.....


flstudio kullanıyorum..bu zamana kadar notaları elimle yazıyodum fakat normalde bir günde yapacağım aranjeyi bu yüzden 1 haftada zor yapıyorum..bu sebeple bir klavye alacam.midi çıkışlı.............

FAKAT 100 DOLAR MAKSİMUM PARA VEREBİLİRİM............. ozellikle kaydırma ozelliği olan.yani flde pianoroll de istediğim oktavada çalabileceğim bişey........ bana sadece tuş hassasiyeti için gerekli yanii..piyanist şantör değilim. ee flstudioda bilgisayar klavyesini midi gibi kullanabiliyosun ama onda da tuşlar gecikmeli basıyor.(latency olayı yani)

ikinci el de olabilir...tünele gidecem ama ORDAKİ KALPAZAN HERİFLERİN ELİNE DÜŞÜP KAZIKLANMAK İÇİN SİZE SORAYIM DEDİN.YARDIMMM
 
Kaç oktav bir alet lazım? 100$ biraz az bir bütçe boş bir midi klavyesi için aslında.

Bir de, o latency yine olacak, bu ses kartınla alakalı bir şey, latencyden kurtulmak istiyorsan düşük latency destekleyen sürücülere sahip bir ses kartın olması lazım. Bilgisayar klavyesiyle yaptığından farklı bir şey olmayacak yani, sonra hayal kırıklığı olmasın.
Kolay gelsin.
 
pyra,
bende hiç bir ozelligi olmayan 2 oktav bir klavye arıyorum-en amator olandan-en ucuz ne kadara bulabilirim ve nerde bulabilirim ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
ben 4 oktavlık bir klavye istiyorum..gerçi şoyle bişey; oktav kaydırma zaten çoğunda var.....ses kartın maalesef creative live value.....

bilgisayar klavyesinde atıyorum do ya denk gelen tuşa bastığında devamında başka notalara vs... arada gecikme oluyor... normal bir klavyede olmasz dimi bu...yani tuş hassssiyeti konusu!!!
ayrıca compel de 125 euro civarı klavyeler var..fakat bunların ikini eli yokmuş.bunların birinci elini 100 dolar civarında bulabişliceğim bir yer varmı.... TUNEL?????
 
Tuş hassasiyeti denilen şeyin gecikmeyle alakası yok. Tuş hassasiyeti yani diğer adıyla klavyenin bilgisayara "velocity bilgisi" yollayıp yollamamasıyla alakalı bir şey. Tuş hassasiyeti olan klavyeler, tuşavuruş şiddetini de bilgisayarına yollarlar, yoksa yollanmaz.

Tuşlara basınca sesin geç gelmesi ses kartın ve ses kartının sürücüleri ile alakalı bir şey malesef. Güçlü bir bilgisayarın varsa creative kartın için kx sürücülerini yüklemeyi deneyebilirsin, ancak o karttan bir şekilde uzun veya kısa vadede kurtulman gerekecek. Midi klavye alman o seslerin gecikmesini önlemez yani. kx sürücüleri için şuraya bak:
http://www.kxproject.com

bunların ayarları için baya bi google ile uğraşman gerekecek. Umarım ingilizceyle sorunun yoktur.

Bu arada tünel, alabileceğin bir şeyi en pahalıya alacağın yerdir. İkinci el piyasasını internetten kolla forumların alım satım bölümlerine bak. Çok sık midi klavye düşmüyor malesef.
Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
maalesef ingilizce yok...

ya şimdi benim midi klavye almama gerek yok mu...yani, flnin içinde bilgisayar klavyesi ile alacağım midi klavye ile yapacağım şeylerde bir değişiklik olmazmı..OYLEYSE ŞUNU SORACAÐIM..bu kadar studyoda klavyeler kullanılıyo..atıyorum davul larlı ,kickler snare ler vs.. yazmak için midi klavye kullanılıyo..BU SADECE SES KARTI İLEMİ ALAKALI BİŞEY. yani algılama bilgisyar klavyesinin tuşlarının hassasiyei ile ilgili değilmi?
 
Geri
Üst