Matthew Stawicki

Süper kahraman çizimlerinden fantastik çizime kadar fantazi çizime ilgi duymuştur kendisi. Yeni baskı Ejderha Mızrağı kitaplarının kapaklarını çok iyi çizmiştir ayrıca.

1991 yılında Pennsylvania Sanat ve Tasarım Okulu'ndan mezun olmuş, 1992'de kolleksiyon kartları, video oyun ve kitap kapakları gibi işlere soyunmuştur.

Etkilendikleri ve esinledikleri; Walt Disney filmleri, George Lucas ve Steven Spielberg'dür.

En önemli işi Wizards of the Coast için yaptığı çizimlerdir.

Bir kaç örnek vermek gerekirse:

Dragonlance (EjderhaMızrağı) kitap kapaklarından:
Dragons of Spring Dawning (İlkbahar Şafağı Ejderhaları)
dragonsofspringdawning.jpg


Second Generation (İkinci Nesil)
secondgeneration.jpg


Bu da Ankira 2004 EjderhaMızrağı takvimiyle gelen poster:

dragonlancerpg.jpg


Bu adamın çizimleri EjderhaMızrağına yeni ve çok hoş bir tat katmıştır bence. Larry Elmore'un çizimlerini yabana atmamak gerekir tabi ki ama aradaki farka bakınca da yeni nesil illustrator olarak Matt Stawicki görüldüğü üzere çok başarılıdır. Elmore gibi kendi şirketi yoktur henuz ama o da olursa şaşırmam.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kanımca EjderhaMızrağı okuyup da "oha bu kapağı kim çizmiş" diye kafasını kapağa sokan birileri elbet vardır yoksa ne diyeyim işte..
 
Fantastik çizimleri çok severim ama bir o kadar da kıskanırım nasıl çiziyorlar diye ;) şimdi bakıp bakıp imrenmemek elde mi... Matthew Stawicki'yi tanımıyorum tanımak isterdim ;) Yalnız Ejderha Mızrağı posterlerinden gördüm. Eve alsam komplekse mi girerim bilmiyorum. Fantastik çizerler cidden büyük yetenekler. Deviantart gibi sitelerde bu tip çizimler yapanları takip ediyorum, takdir edilesi insanlar...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ya aslında çok başarısız insanlar da var Danilo Gonzales mesela; Ravenloft'un Ölülerin Kralı (King of the Dead) kitabının japağını çizen adam. Berbat bir çizim zaten adamın hiçbir çizimine ulaşamadım yok internette hiçbir yerde.
 
staw,cki çok kraldır bi ara bayaa bi resmini bulmuştum. çok güzel bir raistlin caramon çizimleri var. bayaa başarılı bi adam 2.mesajı atan arkadaşın mesajını da gayet kifayetsiz buldum.
 
ewet stahlberg üç boyut tasarımcısı ama bilgisayar teknolojisiyle bi çok fantastik resim yapmıştır yani 'fantastic artists' sınıfında da yer alıyo... yani bence we işin bilenleri tarafndanda onun bi Angelus'u ya da One Last Time'ı fantastik tarzıdır.
 
hım bu kitapları okuduğum ve ilgilendiğim zamanlarda hoşuma gitmişti adına bakmıştımda hiç araştırmamıştım haliyle unutmuşum güzel çiziyor yanlız bizim ülkede kapakları değişti ejderha mızrak larının yeni kapakları kim çiziyor acaba son kapaktaki tiplerle benim hayalimdekiler yerle bir olmuştu
 

Benzer konular

Geri
Üst