Yeni Gitar Yapıyorum, Fikirler, Fotoğraflar, Her Şey Içeride

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, tüm donanımı sipariş verdim, haftaiçi bana ulaşır muhtemelen, sadece knoblar eksik, bu işe yıllarını vermiş çok saydığım ağabeylerimi tenzih ederek söylüyorum ki, çalışmanın mahiyetini anlayamayan bazı kişiler mevcut, yaşıma bakarak yaptığım işin kalitesini sorgulamaya çalışan insanlar, ancak temin ederim ki bu işe düşündüğünüzden daha fazla vakit ayırıyorum, mümkün olan en kaliteli ve benim istediğimi bana verecek malzeme ile çalışıyorum, işçilik kalitemi gitar bitince görüp hep beraber tartışabiliriz, zaten yalnız çalışmıyorum, babamla beraber yapıyoruz, ileride bir custom shop açma planımız mevcut, bunu başarırsak amacım piyasadaki gitar rezilliğini düzeltmek ve insanların tam istedikleri özelliklerdeki gitara fahiş fiyatlar ödemeden sahip olmalarını sağlamak. ancak her yeni şeyi küçümseyen, bazı şeyleri hazmedemeyen bir toplumda, sizlerin desteği olmadan bu pek mümkün değil.
 
Custom Shop açma işini gerçekleştirdiğiniz vakit Web Tasarım konusunda yardımcı oluruz. Sanata ve sanatçıya yönelik en ufak bir çaba harcayan tüm insanlara yardım etmeli ki bağnazlığın boyunduruğundan kurtulalım değil mi :)

Akıl yaşta değil, baştadır.
 
düşündüğüm bir konuydu web sitesi, özellikle sipariş formu konusu kafamı kurcalıyordu, eğer bunu gerçekleştirebilirsek size ulaşacağım, teşekkür ederim.
 
vigiliante

o değil de titebond ithalatı yok şu an, boncukla mı yapıştırsam, bir tutkal için elin ingiliziyle ve tutkalı görüp kimyasal silahmışçasına bakan gümrükçü ile uğraşmak istemiyorum :)
 
Köprü ve fretler elime geçti, Kahler 7330 Fixed köprü hayatımda gördüğüm en iyi köprülerden, Kahler iyi iş çıkartmış.

IMG_0431.jpg




Master of Zımpara


IMG_0428.jpg
 
evet arkadaşlar, eşik de geldi, artık kalkışa hazırız.
gitargovdetaslak.jpg




Gövdenin son şekli bu, maple top yeşil(floresan renk takıntımdan dolayı cırtlak, floresan yeşil :), bir miktar da uv boya), arkada kalan maun kısım siyah. Pickguard koyup koymama konusunda kararsızım, bunu sizin oylarınızla belirlemek istiyorum. Eğer pickguard olursa yaklaşık şekli bu(tabii ki simetrik olacak), karbon fiberden yapacağım pickguardı. Şimdilik tek mesele pickguard olacak mı olmayacak mı? Cevaplarınızı bekliyorum.
 
bencede pickguard olmasın hatta onun yerine yapılabilme imkanı varsa binding olabilir...

hocam gitarın üstü yeşil, arkası siyah, bu durumda binding olmasının bir mânası yok, gitar komple yeşil olsaydı olurdu. gitarın üstünden kasıt, top olduğu gibi yeşil, kenarları da dahil, bu sebeple doğal bir binding görüntüsü oluşacak zaten. pickguard koymamın nedeni krom hardware ile kontrast sağlamak.
 
hocam gitarın üstü yeşil, arkası siyah, bu durumda binding olmasının bir mânası yok, gitar komple yeşil olsaydı olurdu. gitarın üstünden kasıt, top olduğu gibi yeşil, kenarları da dahil, bu sebeple doğal bir binding görüntüsü oluşacak zaten. pickguard koymamın nedeni krom hardware ile kontrast sağlamak.

anladım, fakat ilk sayfadaki klavye fotolarınız açılmadı ama hatırladığım kadar mapple idi. Gitarınız tam olarak olmasada az çok aşağıdaki gibi bir gitar olacak diye düşünüyorum ve bence klavye renginde binding daha hoş durur tabi karar sizin.
IMG_0255.jpg
 
yok hocam tamamen farklı bir gitar olacak bundan :) bu stained, ben direkt düz boya atacağım, sonraki çalışmalarda mümkün olan en iyi üst ağacı ile yapmayı düşünüyorum bunu. buböyle olsaydı natural binding düşünüyordum zaten, kenarı boyasız bırakıp geri kalan yerler boyanıyor, çok basit bir yöntem.
552310707_o.jpg


Benim yapacağım çalışma bu şekil, pickguard koymak istememin bir nedeni de tuşe ile kontrast sağlayabilmek. Bu arada ilk sayfadaki fotoğrafları özellikle yok ettim, çünkü tuşeyi değiştiriyorum, flamed maple çok hoş bir tuşe olacak, önümüzdeki hafta fotoğraflarını koyacağım. Keşke şu ilk mesajı düzenleyebilsem...
 
Geri
Üst