Spor Toto Süper Lig

Ankaragücü - Manisaspor maçında gitmek istedim şimdi.

Rutin yaprak dökümü sezonu başlamış. Fakat Skibbe, Berlin'den teklif alınca kendi gitmek istemişti diye hatırlıyorum. Eskişehirspor onun gidişine kadar 4-5 maçlık galibiyet serisindeydi.
 
Trabzonspor Gaziantepspor macinda Gaziantepsporlu Popov'un kendi kalesine gol atmasi, penalti kacirmasi, yetmeyip bir de kendi aleyhlerine penalti yaptirmasi, daha da yetmeyip takimin kural ihlali yaparak sahaya 7 yabanci oyuncu sürmesi, uzerine yine ayni takim kalecisinin kirmizi kart gormesi "sike, tesvik" konularinin hala konusuldugu gunumuzde Trabzonspor camiasi icin oldukca manidardir.

Ayni sekilde Emenike'nin Fenerbahçe macinda oynamayisi ve sene sonunda Fenerbahçe'ye transferi hakkinda konusanlarin Antalyaspor maci gunu Necati ile anlasip oyuncuyu mac gunu saf disi birakmalari, Kayserispor'lu Amrabat'in aklini celerek kadro disi kalmasi eylemleri de hayli hayli manidardir.
 
Derbideki durumdan haberim yoktu AykanKK

Soyle bir guzellik daha paylasmak isterim:

2ub6y.jpg
 
Kupanın başlığı yok deyu buraya yazıyorum. Bu nasıl bir kupadır ki son 8'e dört büyüğün sadece biri kalabildi. Onun da elenmesi an meselesi :D Yayın hakkını ATV almış. Ettikleri zararı düşünün. Kırk yılın başı yayın hakkı almışlar derbi maç yok :D
 
Ohh içimin yağları eridi şunların ellerinde patladı ya o yayın muhabbeti... Biz de elenelim tam olsun, ondan sonra Bursaspor-Eskişehirspor maçını Anadolu derbisi diye pazarlamaya çalışmakla yetinsinler...
 
2 sayfayla koca sezonu kapamisiz yakisti mi simdi :p

2012-2013 sezonu 2.haftayi geride biraktik sayilir. Umarim zevkli bir lig izleriz bu sene.
 
Kalp krizi geçiren Eskişehirsporlu Ediz'e çok üzüldüm beyav, allah rahmet eylesin. Novi Pazar doğumluymuş, Bursaspor altyapısında yetişmiş Ediz.
Kimseyi zan altında bırakmak değil niyetim ama bir şeyler okudum. Gerçek olma ihtimali bile yoktur umarım. Ersun Yanal'ın çalıştırdığı takımlarda üçüncü kalp kriziymiş bu. Manisaspor'da Meduna kalp krizi geçirdiğinde farmakolojik katkılar ile aşırı yüklenme yapılmış olabileceği tartışılmış o dönem.
 
işyerinde klasik işe başlamadan evvel nette haber okumak amacıyla girdiğim bi sitede gözüme çarpan ilk haber oldu ve yıkıldım desem yeridir. futbolcu bir kardeşi olan birisi için bu daha da endişe verici bir olay. eğer bu ölümler şans eseri artmıyorsa bunların sebepleri çok ciddi bir şekilde araştırılmalı, hiçbirşey halının altına süpürülmemeli, adam daha 26 yaşında gece (büyük ihtimal) uykusunda kalp krizinden hayatını kaybediyor. son 3-4 ay içinde ne yaptı ne yedi ne içti, nasıl idmanlardan geçti? çünkü çok şeyler duyup okuyoruz, kimseyi itham etmeden gerçekten bilimsel olarak araştırılmalı, kimse "ömrü bu kadarmış, eceli gelmiş" pespayeliğine girmemeli, gencecik bir adam nasıl kalp krizinden gidiyor. şimdi buna bin tane gereksiz argümanla karşı konulabilir. "bugün 1 yaşını doldurmamış bebekler bile kalp krizinden ölüyor, koca adam mı ölmeyecek" denilebilir?
eğer sağlıklı bir sporcudan bahsediyorsak kolay kolay sağlığını bu denli etkileyecek bir şey yüzünden bu genç yaşında ölmez. futbolcuların her gün ne yiyip ne içtikleri belli olan, öğünlük yemekleri kalori hesaplarına bilmem ne yağ-karbonhidrat dengelerine kadar hesaplanıp öyle beslenen insanlar bunlar, son derece sağlıklı bir şekilde yaşayan bir insanın, 5-6 aylık son derece korunmasız bir bebekle kıyaslanması çok saçma. yani bu ölüm 5-6 aylık bebek ölümünden daha anormal bir durum bence. dediğim gibi sonuna kadar araştırılmalı ve sonuçları tüm kamuoyuna bildirilmelidir.
 
Ediz icin uzgunum, allah rahmet eylesin. Ailesi ve sevenlerine de sabir diliyorum. Olumun her turlusu kotu, soylenecek de bir soz yok ne yazik ki geride kalanlar icin iyi temennilerden baska.
Ani kalp durmasi seklinde de sporcularin basina gelen bir hastalik var. Onun nedeni ve caresi uzerine hatirladigim kadariyla herhangi bir cozum bulamamislardi. Sporcu adam sagliklidir ama demek ki sporun yaparak yukseltilen saglik degerlerinin bile yetmedigi durumlar oluyor ne yazik ki.
Basimiz sag-olsun tekrardan.
 
"Kamuoyuna bilgilendirme
Görülen lüzum üzerine Teknik Direktörümüz Metin Diyadin'in görevine son verilmiştir."
Diye yazmislar sitelerine. Gorulen luzum nedir aciklasalarmis keske..
 
Ulan Metin Diyadin nasıl güzel adamsın ve ne kadar talihsizsin yahu. Fenerbahçe'de oynarken Löw zamanı öyle bir form tuttu ki. Alex öncesi Alex'imiz olmuşken Samsunsporlu kasap Ercan ibnesi geldi ayağını kırdı. Sedyede giderken "futbol hayatım bitti" diye ağlamasını unutamam. Orduspor'un başındayken Hector Cuper'i getirmek için gönderdiler. Şimdi de Kasımpaşa'nın helal takım kurma idealine kurban gitti. Ertuğrul Sağlam'ı milli takıma yapamadılar, buraya olacak galiba. Feyzli takım, Ultimate Kasımpaşa.
 
Aykut Kocaman'ın istifa denemesi ile başlayan süreç,
Şenol Güneş'in bugün Trabzonspor'dan istifa etmesi ile devam ederken ,
Bir istifa haberi'de Bursaspor teknik direktörü , Ertuğrul Sağlam'dan geldi.
Bursa halkına şampiyonluk yaşatan Ertuğrul hoca an itibari ile takımı bıraktığını açıklamış . . .
 
Niye süreç olsun ve niye Kocaman ile başlasın beyav? Şenol Güneş daha önce de Trabzon'da istifa etti, Fatih Terim Galatasaray'dan etmişti. Aykut Kocaman daha önce çalıştırdığı takımlarda da etmiştir. Hedefler ıskalandığında doğal olaylar bunlar bence, süreç değil.
 
Bursaspor , Ertuğrul hoca'nın yerine bir daha takım çalıştırmayacağını söyleyen efsane futbolcuyla görüşüyor(muş).
O isim , Diego Armando MARADONA . . . (İlginç bir tercih :))
 
Geri
Üst