Amerikadan Gitarla Gelmek

case ile gelirken bagaja vermen gerekebilir, eger bagaja verme olayini kurtarirsan ucakta ufak ozel bolmeler oluyor oraya koyarsin, tepeye koyamassin sigmaz zaten. eger gig bag tarzi birsey alirsan case yerine onu tepeye rahatca koyabilirsin. gitarini yanina alirsan amerikadan cikarken kontrolde acip icine bakacaklardir nasil birsey bu diye.. baska da birsey yok..
 
italyadan gitar getirdim ucak ta yanimdaydi bi bok demediler.alip bi koseye koydular inerken aldim.sadece koltukta bacaklarimin arasina getirmeme izin vermediler :).ama bence hangi sirketle gelceene de baali.turkish de sorun cıkarmazlar mesela....
 
Gelirken bana da bi Gibson SG getir. :LOL: Bir keresinde MTV TRL programında stüdyoya gelen herkese ücretsiz Epiphone Les Paul kasa gitar dağıtmışlardı. Öyle bir çığlık kopmuştu ki.. Gitarını alan stüdyodan çıkıyordu ve içerisi tıklım tıklım insan doluydu. Ulen dedim ben bu şansımı s******. :sniper
 
Merhaba arkadaşlar,

ben de amerikadan bir arkadaşıma gitar sipariş ettim kabine alınır mı endişelerim vardı.

Luftansa'da check in işlerinde çalışan bir arkadaşımla görüştüm ve kabine gitar, bağlama vs. müzik enstrumanlarını sorun çıkartmadan aldıklarını söyledi. bir keresinde çello ile kabine girmek isteyen bir yolcuya da bir bilet daha satmışlar o koca enstruman hiç bir yere sığmayacağından.

sanırsam müzikal enstrumanlar ebatları devasa olmadığı sürece sorunsuzca kabine alınıyor.

uçağın büyüklüğüne göre de yukarı bagaj bölmesine sığar diye düşünüyorum.

ben gitarımı bagaja vermezdim. ne kadar dandik olursa olsun, enstruman enstrumandır.

her türlü kabine sokmayı deneyin derim.
 
Hocam en iyisi yapabiliyorsan çin bir epiphone ile giriş yapıp, havaalanında ne getirdiğine dair belge dolduruyorsan oraya mümkünse marka belirtmeden, gerekiyorsa da "Gibson" yazarak gitarı kaydet. Birşey derlerse Epiphone'un zaten Gibson firmasının ürünü olduğunu belirt. Çıkarken de al Gibson'ı at çin gitarını. Yalnız uyarayım bu yöntem Rusya'da söküyor, Amerika'da bu aralar söker mi bilmem.
 
Vallahi ben 2007 yılında ingiltereden gelirken yanıma bir elektro birde akustik gitar aldım.

Hiç bir sorun yaşamadım. Gitarlar üst kattaki bölmeye sığdı.
Tafsiyem ise sorun olacagını sanmıyorum ama hard case i almaman. Sıradan bir kılıf ile gel Burdan case'ini alırsın.
 
geçtiğimiz cumartesi günü kuzenime verdiğim siparişim fender american deluxe jazz basım sapasağlam ulaştı. klm havayolları ile geldi ve gitar hardcase i ile birlikte kırılgan ürünler için ayrı olan bölmeye konmuş. havaalanında diğer bagajlardan ayrı olarak görevliler ellerinde taşıyarak getirmişler. gitarda sorun olmadığı gibi case te en ufak çizik dahi yoktu. yanına alabileceğini sanmıyorum ancak belki gigbag le olur oda şüpheli tabi. ben olsam gigbagle kabinde taşıyacağıma hardcase ile kargo bölümünde taşırdım.
 
G. Amerika'dan (Brezilya), THY ile guzel yurdumuza donerken gitari ucaga alma konusunda herhangi bir sorun cikarmiyorlar. Tabii bu benim THY ile olan deneyimim icin gecerli bir sonuc.

Farkli bir havayolu sirketinin baska baska kurallari ve takintili elemanlari olabilir. Biraz da kisinin konusma sekline, hal ve hareketlerine, hitap tarzina yani meramini nasil dile getirdigine bagli.

Er kisi sinirli konusursa, ''Usama ve Kor Imam kitar istedi, afgan daglarinda duet yapacaklarmis'' derse haliyle dogal bir netice olarak Abd'den cikis yaparken kimseyi ikna edemez ve birak ucaga gitar mitar almayi, seni gitar yapip o bicim calarlar. Adami cizerler valla. Guantanamo'ya kadar yolu var bu tip faullu hareketlerin. :D

Fakat nazik olunursa ve; ''Eger mumkunse cok makbule gecer efendim, bu gitar cok narin bir enstruman, kargoya verirsem kirilabilir. Bu nedenle yanima almak isterim efendim sultanim vs.'' seklinde durumun hassasiyeti en sairane ve tasavvufi bir uslupla izah edilirse bu caba iyi bir netice verebilir.

Malum, bu tur durumlarda nezaket her kapiyi (cogu zaman) acar.

Heyyula bir hard case problem yaratabilir. Soft case ile sokmayi dene. Fazla goze batmaz.

Denemeye deger.

Hayirli olsun ve iyi sanslar.
 
Ben ingiltereden birtish air lines hava yolları ile geldim. 2 gitarı kimseye birşey söylemeden kimseye sormadan kimse ile bu tip mevzuları konuşmadan yanıma aldım. Ne kabin memurları nede başka çalışanlar birşey demedi.

Ayrıca türkiyeden ingiltereye giderken de elektro gitar almıştım yanıma. Aynı konu türkiyeden ayrılırken de geçerli oldu.
 
Arkadaşlar gayet hepinizde tecrübelerinizle halletmişsiniz bende aynı seferde gitar head amfi ve 2x12 kabin getirilebilinir mi diye soracaktım :D
 
TÜrk hava yollarından bilet aldığımda yanımızda getirmememiz gereken eşyalar hakkında bir yazı okumuştum. Orda mıknatıs lı ürünlerden bahsediyordu. Ucagın elektronik sistemine zarar vereceğinden dolayı. Oyuzden yanıma amfi almamıştım. Keza voltaj farkı var. önce bunu düşünmek gerekiyor.

kabini bilmem de kafa amfi getirebilirsin diye TAHMİN EDİYORUM. lakin yanına almazsan zarar görebilir. sağlam paketlemen gerekir. Aslında bu durumları hava yolu yetkilileri ile konuşupta ucaga binmek daha dogru olur
 
Arkadaşım Amerika'dan gelirken gigbag ile yanında getirdi gitarı. Uçaktaki en arka koltukların arkasında boşlukvari biryer varmış, oraya koymuş gitarı. :)
 
Geri
Üst