Fender Mexico Vs Cort G290(made In Korea)

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi iki gitar arasında da hangisini tercih edersiniz.Kullanmış olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Fender Bildiğimiz mexico strat

Cort ise

Made in :KOREA
  • CONSTRUCTION: Bolt-on
  • BODY: Swamp ash w/ quilted maple top
  • NECK: Bird's eye maple, "C" Shape
  • BINDING: n/a
  • FRETBOARD: Rosewood, 12" Radius(305mm)
  • FRETS: 22 / Large (2.7mm)
  • SCALE: 25 1/2" (648mm)
  • INLAY: Abalone Dot
  • BRIDGE: CFA-III
  • TUNERS: Sperzel trim-lok
  • PICKUPS: EMG SA-SA-89 (S-S-H)
  • ELECTRONICS: 1 volume, 1 tone, 5way s/w, 1mini toggle (coil split)
  • STRINGS: D'Addario USA
  • HARDWARE: Nickel
 
Kore malı Cort gitarlar fiyat / performans oranında rakipsizdir, açıkça söyleyeyim. Üstünde manyetikler, kilitli kulakçıklar filan da ciddi bir artı bence.
Ama Fender her zaman daha kolay satılan/elden çıkartılan bir gitardır, Cort'un ise ünü iyi değildir, özellikle de son dönemde ürettiği berbat Endonezya gitarlar nedeniyle...
 
ve bir de eğer sıfırını almayı düşünüyorsan ikinci ellere bakmanı tavsiye ederim, o bütçeye bir amerikan bile bulabilirsin belki tam bilmiyorum ama şu anki dolar bazından gitar almaya kalkmak intihar olur :)
 
karsılastırdıgın ıkı gıtarda gözü kapalı alınacak gitarlar degil,bu tarz gitarlarda,aynı markada ve modelde bile arada cok buyuk farklar olabiliyor,kesinlikle denenmeden alınmamalı.buyuk hayal kırıklıgı yaratır,ozelliklerinin listesi seni yanıltmasın kagıt uzerınde iyi durabilir ama mutlaka denemelisin
 
Eğer drive karakterinin görece sert olduğu (hard rock ve daha ötesi diyelim) müzikler ile uğraşacaksan Cort daha iyi bir seçim olabilir. Ama eğer pop, blues, pop-rock, piyasa rock filan diyorsan Cort'un üzerindeki manyetikler ilk tercih edilecek şeyler değil gibi.

İki gitar arasındaki önemli bir diğer fark da sap-gövde birleşimi. Ben Fender'in klasik neckplate (metal plaka) içeren sap-gövde birleşiminden nefret ederim, kimileri de bayılır. Üst perdelere erişim Cort gibi "all access neck joint " (traşlanmış sap-gövde birleşimi) olan gitarlarda bana çok daha rahat geliyor.

Metal daima'ya da katılıyorum. Her ikisi de denenmesi gereken gitarlar; gözü kapalı alınabilecek ve denemeden kalitesinden emin olunacak gitarlar değilller. Aslına bakarsan, bunlar sanki biraz elma-armut kıyaslaması gibi de duruyor, çünkü her ne kadar her ikisi de Strat görünümde de olsa Cort G290 aslında bir "superstrat". Belki de tam olarak ne çalmak istediğini belirlemelisin. Ben 6-7 yıl kadar Kore malı bir G270 çaldım ve uygun fiyata ikinci el bir Music Man Silhoutte alana kadar da o gitarı bırakmadım açıkçası. Gördüğüm hiç bir Mexio Fender o G270 ayarında veya onun özellikleri ile kapışacak düzeyde de değildi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Arkadaşlar öncelikler yardımlarınız için teşekkür ederim.Ben cort da şeçimimi yaptım ve gitarı aldım.İlk izlenimlerim şöyle:
-En önemlisi hadise Gitar 2004 Kore üretimi,Endonesia üretimi g290 ı deneme fırsatım oldu bu yakınlarda,o da fena değildi ama Kore üretiminde gerçekten bariz farklar var,işçilik ve hissiyat bakımından.
-Üzerindeki donanım sizin de bildiğiniz gibi çok iyi.Emg manyetikler(Yazılım kullandığım için işimi çok iyi görücek gibi.Dip ses falan bariz azaldı.)Coil split le humbucker ı single çevirebiliyorsunuz.
-Köprü cfs III(Tremolo bloğu özellikle çok iyi)Daha önceleri wilkinson kullanıyorlarmış ama bunu da beğendim.Burgular da şayet öyle.
-Sapın hissiyatı çok hoş...12 radiusu var.Arka tarafına ince bi cila atmışlar,fretler gayet iyi ver aldığım gitar hiç kullanılmamış öyle yatmış bir kenarda.
-Gövde Swamp ash ve üzerinde mapple kaplama var,görüntüsü çok hoş vb...
-Ton konusuna gelince tabiki kişiseldir bu mevzular ama istediklerimi alabilldiğimi söyleyebilirim.
Şunu da belirtmek istiyorum,bu adamların(cort) bu huyunu gerçekten seviyorum.Bu gitarın üzerindeki donanımları sıfır olarak ayriyetten almak istersenizi gitardan pahalıya geliyor.Aynı şey akustik gitarlarında da geçerli.500 liralık akustik gitarın üzerine sıfırı 900 küsüre satılan fishman vs preamp koyuyorlar.Preampın yanında gitar hediye geliyor gibi bişey oluyor,ilginç.Yardımcı olan düşüncewlerini paylaşan arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.Bol müzikli günler...
 
Geri
Üst