noise gate uyarısı !

Bir kaç gün önce carl martin marka bir noise gate edindim , ama maalesef çok büyük bir aptallık yaptım ve çeşitli alet , edevat inceleme sitelerinin yorumlarını göz önünde bulundurarak aldım...
Alet plexi'de gerçekten başarılı ve görevini yerine getiriyor genel anlamda blues , country , acid vs gibi net drive'lı tonlar kullanan müzisyen arkadaşlar için oldukça kaliteli ve noise terminator özelliğini yani tondan %100 kayıpsız çıkma özelliğini başarı ile uyguluyor...
Fakat yüksek sürüşlerde ,aşırı yüklemelerde ve setupda kullanılan extra phaser gibi gürültüsü olan fxlerin kullanılması ile ortaya bir kaç sorun çıkıyor maalesef.

hard modda iken;
1. sustain tamamen emiliyor
2. yarı yarıyo ses kaybı (volüm'de inme) yaşanıyor
3.gürültünün % 40'lık kısmı kesilemiyor
4.sürüş tamamen kontrolden çıkıyor

eğer bu üründen edinmek isteyen ve yukarda belirttiğim tarzlarla ilgilenen arkadaşlar var ise önerebilirim fakat genel bir değim ile ''metalci ''adama yaramaz...


Roctron hush pedal;

Denediğim ve fazla takdir etmediğim bir alet daha,
Kısaca şöyle diyebiliriz gürültüyü kesiyor ama sustain yanındada ton nerdeyse %50 emiliyor
noise gate görevini başarılı bir şekilde yaptığını söyleyebilirim ama tonumun kurumasıda beni çok ama çok rahatsız eder
Bir anahtar vazifesi ile kullanıldığında iyi bir sonuç elde edilebilir yani çaldığın sırada görev dışı yapacaksınız.

Uzun lafın kısası herkeskendi setup'ına göre değerlendirmeler yapıp puanlama yapıyor kesinlikle ama kesinlikle tercihinizi bu tür ürünlerden
yana yapacaksanız ya deneyin , yada güvendiğiniz birinin fikrini alın...

(yapılan testte kullanılan ekipmalar : jimmy hendrix wah , sansamp gt-2 , mxr 10 band equelizer , mxr pahese 90 , ehx small clone.)
 
saol cash yorumlarınlarını bizle paylaştığın için her insan oturup yapmaz bunu.
beni çok rahatsız eden bi konu dip gürültüsü bundan tam anlamıyla kurtulmak için ne yapmak gerek aktif hum.mı takıcaz başka model bi noıse-gatemi alıcaz nedir bunun çözümü.
bide laf arasında sorayım sansamp gt2den memnunmusun thrash için alınması gereken bi aletmi?? (boss distorsionları hiç sevemedim)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Dip gürültüsünden kurtulmanın yolu yok , çektiğin tona görede değişir bu olay bende normalde çok alt safhada ilerliyor çünkü tonumu çok özene bezene çekiyorum kafa yoruyorum bayaa bir zaman alıyor ama geçen bi pantera çalayım dedim kirli sürüş bir ton çektim bi baktımki bayaa bir gürültü var noise gate'den yararlanmayı denedim ama maalesef tonu yedi...(manyetik takıntın olmasın çok yanlış bir durum!!!!)
tam manaı ile kurtulmak demek $$ demek bilmem anlatabildimmi tabi kişisel yaklaşımlarıda unutmamak lazım
gt-2 bir preamp'dir, istediğin sürüşü sağlayabilirsin çok doyurucu , hesaplı ve pratik bir ürün ,trash'de yapılır death'de yapılır ama bana göre ;)
bi equelizer şart çok geniş bir yelpazede çalışacaksan eğer...
cash
 
equelizer işini halletim geçen hafta bide jackson soloistim oldumu tamamdır drive olayı için büyük ihtimalle sansamp alıcam aklıma yattı gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
İstediğin tarza çekeceğin ton için biraz gürültü yaşayacaksın ama ;) ek olarak kullanman gereken ürünler çıkacak tabi normalen.
tercihini ada mp-1 den yanada yapabilirsin biraz daha çıkışırsan (400$ ve civarı)geçen hafta bir arkadaşta denedim oldukça iyi bir ürün övdükleri kadar var ama onunda bayaa bir eksileri var hani...
almadan önce bi ö.m patlat artısı eksisi konuşulur şimdilik bak keyfine
 
Ben boss ns-2 kullanıyorum. Gürültü kesmede ve transparan kalmada başarılı sayılır. Gitarın input'una göre çıkışını kapatması ve kullandığınız gürültülü nesnelerin aletin loop'un da kalması sebebiyle gürültü diye bir problem kalmıyor.

Ama ne olursa olsun buda her boktan boss pedal gibi 9v voltluk pille çalışan gerizekalı bir alet. Teknik limitasyonları sonucunda yer yer deli edebiliyor kullanıcısını. Benim kullandığım preamplinin volümü belli bir seviyeyi geçtiği zaman 9v luk headroom fakiri bu alete fazla hot geliyor sinyal ve feedback destroyer diye geçen bu alet feedback'ın babasını yapmaya başlıyor.

Keşke şunun daha geniş dynamic range e sahip bir modelini çıkarsalar. Kaç paraysa verilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Evet şahsen bende uzun süre boss ns-2 kullandım iyiydi be emektardı görüyodu işini topallaya topallaya , ama boss firmasının bir kötü yanı ürünler hemen bozuluyor valla :x her yerden patlak veriyor tatlı ve temiz kullanılması gerekiyor yapacağın en ufak kabalıkta bitiyor alet ben 5 ay içinde 2 kere boss super overdrive değiştim yaa !!
Hiç takmıycan gürültüyü kafana yoksa sıyırırsınız :kaydim
 
Boss drive tonları

Daha önce de çok konuştuk bu konuda ama; Boss processorler üzerindeki drive pedallar amfi simülatörüne gönderilmek üzere yaygın bir sinyal gönderir. Dolayısıyla Boss drivelarının, çirkin zannedilmesine ya da çok dijital olarak adlandırılmasına neden oluyor bu olay. Halbuki bi kere daha söylüyorum bunun bir nedeni var.

Eğer sözünüz analog Boss pedallara ise, buna hiçbir sözüm yok tabi. Tamamen zevk meselesi.
 
Bu arada eğer single coil bir manyetik kullanıyorsanız, sustain ile gürültü arasında bir tercih yapmanız gerekir. Bu iki özelliği zaten fiziksel olarak beraberinde getiren bir pedal bulmak çok zor. Dolayısıyla, bir prosessor almak ya da gitar manyetiğini humbucker yapıp, bir single switch taktırmak çözüm olabilir.
 
Geri
Üst