Elixir Teller Hakkında Uyarı!

Carvinin hayırlı olsun :) ben tel temizleyici ile ernie ball ları her çalışma sonrası silerdim fakat hep sol teli 1 ayda kararırdı. Şimdi üşendiğimden sanırım tel kopardığım zmn eski elixir tellerimi tkrr takıorum öyle bi tel yani :D yalnız elixire nazaran ernie balldan daha çok haz alıyorum gitarımla daha iyi bütünleşiyorum çalarken buda dediğim gibi tel yapısından kaynaklanan bişi sanırım :)

Öncelikle teşekkür ederim. :)

Tellere alışma ve hissiyat konusunda katılıyorum sana. Örneğin ben 2-3 yıllık Elixir kullanıcısıyım, bana sorsan çok çok memnunum, tonundan, hissiyatından, salınımından vs. vs. Ama bu gelen Carvin'in üstünde başka teller var, markası ne bilmiyorum ama kafayı yedim, o kadar rahat o kadar güzel teller ki, insanın çalışı bile değişiyor.
 
Dean Markley 010 luk tel gerçekten süper tavsiye ederim. Gözlemlediğim sol si mi telleri cddi derecede 010 luklara göre çok rahat ve elixir 010 a göre daha rahat nota alabiliosunuz. Dean Markley 010 ve ESP kurukafa pena tek geçerim ;)
 
Elixir' e göre daha iyi ses alman normal. Birisi ses +, dayanıklılık -, diğerinde ise tam tersi durumda çalışıyor. Kısaca denge bir teli arayıp bulmak çok zor.
 
uzun süredir elixir kullanan biri olarak, gitarımda böyle bir şey gözlemlemediğimi söyleyeyim. çok farklı nedenlerden dolayı, arkadaşının öyle bi durumla karşılaşıyor olma ihtimali var demek ki. veya bilmiyorum yani, belki sadece gitarın kişisel olarak nasıl kullanıldığıyla alakalıdır. ben şahsen fretlerin ömründen memnunum.
 
Dediğim gibi benim tecrübe ettiğim konu, burada gitar tuşe fret bir sürü etken var. Ama ben yine de gözlenmesi taraftarıyım bu telleri eğer takıyorsanız gitarınıza..
24 aralıktan bu yana, 2 paket Ernie Ball bitirdim. Valla parmaklarım rahat etti diyebilirim elixirlerden sonra. Çok mu güzel tonu var yok tabi öyle aman aman. Tek olayı çok yumuşak...

Değişik markalara sarmış durumdayım. Rotosound Yellows satın alıcam bugün yarın. Çok merak ediyorum tele ile yellows modeli çok yakışıyor diyor tdpri forumundakiler. Sizle de tabiki paylaşıcam iyimidir kötümüdür.
 
Dean markley blue steel 2552 kullanıyorum uzun zamandır. elixir de kullandım belli bir süre . normal tellerden biraz daha sert gelmişti bana bu yüzden kullanımını bıraktım. dean markley ile bendinglerde ciddi performans farkı yaşadım. şu an favori ikilim jazz III XL ve blue steel 9-42 :)

Harun, benimde favorim blue steel di uzun zaman. Ama O' da fretlerin canını yakıyor haberin ola.
Şimdi uzun zamandır Ernie Ball Super Slinky kullanıyorum. Evet çabuk yıpranıyor, sık değiştirmek gerekiyor ama memnunum.
Gerçi Tünel' de Fatih Yılmaz takılabilecek en kötü markanın Ernie Ball olduğunu ve tansyonunun düzensiz olduğunu söylemişti. Bir kaç aldığım pakette de hatalı tel çıktığı da oldu. Ama markanın artist bölümü içimi rahatlatmada yardımcı oluyor :)
 
Ya o blue stell i bi kere aldım taktım bir ikikere çok kulllanmadan baktım parmak uçlarım grileşiyor. fretlerin am*na koymuştu resmen bir daha yanından geçmedim.
 
Gitardan gitara değişiyordur tabi etkisi ben kullandığım dönemde les paul jumbo fret kullanıyordum. Aşındırması biraz zaman aldı ama tabi diğer tellerin aşındırmasına göre dikkat çekici olduğu için bıraktım bende. Tabi bu bilgi takriben 7 sene öncesine dayanıyor hala aynı tel mi üretiliyor bilmiyorum.
 
Rotosound yellow lar geldi.. İngiliz markası ve ingiltere üretimi teller 15 lira. İçinden birtane ekstra ince mi teli çıkıyor kopmaya karşı. Diğer tellere göre hakkaten gitarın gövde soundunu çok çok iyi yansıtıyor. Twang muhabbeti için çok keyifli. Blues junior'da gitarın teleyi tele yapan tonunu acayip iyi yansıtmasına karşı demin provada marshall avt ye taktığımda çok parlak kaldı tonlar.(zaten parlak kalıyordu gerçi ama biraz daha parlaktı)
Yumuşak ve tansyionu gayet dengeli yerinde. Kolaylıkla bend yapabiliyorsunuz. Hissiyatı biraz daha farklı.


Ben bir süre rotosound yellows takılıcam sanırım çok hoşuma gitti.
 
Belli bir kuralı olmayan bir konu aslında.. Bende mümkün olduğunca Elixir ve Ernie Ball kullanıyorum. 3. seçenek de Dean Markley.. Eğer çok uzun süre çalmamanıza rağmen tellerin korozyona uğrayıp birkaç haftada kullanılmayacak duruma gelmesinden şikayetçiyseniz Elixir çok ideal. Ama sık kullanımda nasılsa kararmıyor mantığı ile hareket edip aylarca bunu kullanınca da söylenenler gibi fretlerde direkt aşınma söz konusu oluyor. Daha önce GHS, Gibson, Daddario vs. kullanmıştım ancak tercih etmek için sebep görememiştim, gerçi çok uzun zaman geçtiğinden tam da hatırlamıyorum. Sadece Daddario'yu görünce kaçarım o kesin :) Aldığın günün akşamına kararmaya başlıyor ve 3-4 günde tonal olarak ölüyor resmen.

Ernie Ball ise benim Elixir'den sonra gördüğüm en dayanıklı teldi. Tabii kıyas olarak yanına yaklaşamaz ancak genel olarak başarılı. Salınım ve konfor olarak ise Dean Markley bu 3 tel içerisinde en iyisi diyebilirim şahsi olarak. Ama onun da dayanımı bu 3 tel içerisindeki en kötüsüydü benim gözlemlerime göre..
 
Öncelikle teşekkür ederim. :)

Tellere alışma ve hissiyat konusunda katılıyorum sana. Örneğin ben 2-3 yıllık Elixir kullanıcısıyım, bana sorsan çok çok memnunum, tonundan, hissiyatından, salınımından vs. vs. Ama bu gelen Carvin'in üstünde başka teller var, markası ne bilmiyorum ama kafayı yedim, o kadar rahat o kadar güzel teller ki, insanın çalışı bile değişiyor.


bence o carvin mühendisliği ve malzemesinin farkı.Her gitarları usa ve custom shop.İneternette nereyi gezsem herkes değerinin 3-4 katı iyi olduğu söylüyor.Gitarın yapımına malzemesine göre tellerin gerilim ve rahat çalma etkileniyor.Carvin sapları efsanedir.custom shop da dünyada 5 marka saysan biri carvindir.
 
Dean markley blue steel 010, elixirden sonra acayip rahat geliyo fakat ben alışamadım pek :/ düzenli telleri bakım yağı ile sildim temizledim vs ernie ball a göre daha zor karardığını gördüm :) edindiğim görüşler bir ay içerisinde bunlar . Fakat 010 sol si mi telleri bana çok ince geldi bi 010 a göre sanırım bu elixir kullandığımdan kaynaklanıyor :) bi 011 siparişi vermeyi düşünüyorum yada elixire dönebilirim kısmetse bana elixir daha dirençli daha bi şeyli geliyor ama fret meselesi sorun :)
 
Geri
Üst