gitar vokal yaparken çarpılıyorum

evet arkadaşlar gitar vokal yaparken dudağıma çatır çutur biniyo biliyorum doğal ama kurtulmanın bi yolu var mı? eğer yoksa arkasından doğan mayışıklığa nasıl son veriyosunuz bugün iki saat aralıksız stüdyodaydım şimdi bitkin bi durumdayım da :? ........
 
Amfiye bağladığın prosesörün fişini bir de diğer yönde takmayı dene.

O da olmazsa amfinin toprak hatlı bir prize bağlı olup olmadığını kontrol et. Eğer topraksızsa topraklı bir prize tak.

Bana da konserlerde hep olur. Doğal bir olay değildir. Olmaması gereklidir. Konser sırasında da dur bir amfiyi kontrol edeyim denemediği için mikrofona ağzımı deydirmeden söylemeye özen gösteririm.
 
Veya çok daha basit bir yöntem, mikrofonun diaframını mikrofon bezleriyle ört. Böylece ne olursa olsun çarpılmazsın, bezi çok ıslatmadıkça... :)
 
Raven'da pek belli olmuyo ne zaman çarpılcağın,bi gün elektrik manyağı oluyosun,bi gün gayet güzel.Küçükest'ın trafosundan kayanaklanan bişeymniş bu.Ama Raven Ankara'da gidilebilicek en iyi stüdyolardandır.
 
Haha :LOL: Benim bi kere konserde başıma gelmişti. Hem de öyle böyle bi çarpma değildi. 220 Volt bile olabilir :D . Millet nasıl gülmüştü.. Aaahh o günler. Rock konser, çarpılma yüzünden bi ara karadeniz havasında gidiyordu.. :LOL:
 
Miktofonla ilgili değil arkadaşlar.
Elektrik tesisatı ile ilgili.
Topraklanmamış amfi, toprağını sizin üzerinizden mikrofona atlayarak alıyor. Bu yüzden çarpılıyorsunuz.
 
Faith_Down demiş ki:
burakcığım hatırlarsan seninle deepte bunula ilgili anılarımız vardı.......

dostum tamamen mic ile ilgili tamammen nocturnale katılıyorum.....


eheheh dostum neydi o gün olanlar :D

bÜrÜtal vokal yaıoduk birde :D :D

mikronun üzerinde sarı bi sünger olmasına rağmen resmen elektrik çarpıyodu ya.. sinir sistemimi felan bozduydu, o derece mauahaa :D
 
Nocturnal_Supremecy demiş ki:
Loomis hocam doğrudur katılıyorum fakat ankara'da da Zoo'nun üzerine stüdyo tanımıyorum..

Hiçbir zaman Zoo'da rahat edemedim,çok küçük olduğundan gitar amplileri davula çok yakın bu yüzden kendi gitarının sesini duymak için volume'u fazla açman lazım.Ordan her çıktığımda sesler kafamda zonkluyo.Ama Adnan abi çok iyi insandır o ayrı mesele.

Konu galiba 'en iyi stüdyolara' kaydı, kusura bakmayın.
 
tamam en iyi stüdyolara kaysın sorun değil bu olay en son başıma geleceğini düşündüğüm yer olan kutuda geldi (önceden orda sadece ritim yaptığım için bilmiyodum) acaba o günlük bi şey miydi yani aranızda kutuya takılan herkesin başına geliyo mu
 
adnan abi babacan adamdır :D

bizde grup olarak sadece zoo'da rahat edebiliyoruz ilginç tabi :D

tonları felan en uyumlu zoo'da oluyo.. zaten zoo'daki amp ler hiç bi stüdyoda yok gördüğüm kadarıyla..jcm-900 felan dı sanırım.. head+4*12 kabin şeklinde..

belkide death'e en iyi giden stüdyo zoo'dur...

bakınız Cenotaph bile albüm kayıtlarını zoo2da yapıyo..
 
neverlasting demiş ki:
tamam en iyi stüdyolara kaysın sorun değil bu olay en son başıma geleceğini düşündüğüm yer olan kutuda geldi (önceden orda sadece ritim yaptığım için bilmiyodum) acaba o günlük bi şey miydi yani aranızda kutuya takılan herkesin başına geliyo mu

Kutu'daki çalışmlarımızda sırasında hiç vokal yapmadım, bu yüzden bilmiyorum.

Ama kutu da güzel yerdir. Zorda kalınca gidilir yani.
 
Geri
Üst