Ev Için Full Lambalı Amfi Tavsiyesi + Boost Pedalı Tavsiyesi

Bütçem amfi için 1200, pedal içinse 300 civarlarında,2.ele açığım.
İstediğim ton Malmsteen,Zakk Wylde gibi sanatçıların yaptığı gibi crunchy,overdrivelı lambalı amfi tonunun önüne TS9,Zw44,Dod 308 gibi boosterlar koyarak güzel solo tonları almak.Ton olarak Steve Vai'nin tonu tam aradığım karakter. Bunun içinse güzel bir lambalı amfi + booster-overdrive'a ihtiyacım olacak. Amfide reverb olması tercihimdir,fakat çok tavsiye ettiğiniz varsa reverbsüz de olabilir.
Ben Blackstar HT-5R düşünüyorum şu an FX Loop,reverb,3 band eq,ISF kontrolü ve uygun fiyat açısından ,Orange Tiny Terror de olasılıkların arasında fakat FX loop ve reverb,3 band EQ olmaması beni düşündürüyor.
Gitarım Epiphone Les Paul Standard,tamamen stock.
Şu ana kadar hep hibrit veya transistörlü amfilerde çaldım, bir kez Mesa Boogie deneyimim olmuştu ve muhteşemdi,ondan sonra artık lambalıya geçmenin zamanı geldiğini anladım.
Önerilerinizi bekliyorum.:)
 
Orange çok farklı bir karakterterde ampli steve vai işleri biraz zor olur.Malmsteen , Zakk wylde ise marshall tarzı aletler daha yaklaşıyor tabı genel konuşuyorum yoksa aynı marka çok ayrı dunyalar olan amplilerde mevcut.Blackstar ht iyi seçim marshall dsl 401 felanda gidebilir.Laneylerede göz at gh serileri çok başarılı ama daha lead karakterlidir yani ton daha az yayvandır.Tabi bu amplilerin bana verdiği his ton kişiseldir belki sana farklı gelebilir.Ama orange hiç olmaz aradığına...
 
Blackstar ile ilgili genellikle iyi şeyler söyleniyor. Ancak aslında tam lambalı saymayanlar da var onu (op-amp kullanılması nedeniyle).Bilgin olması açısından söyledim.
http://www.marshallforum.com/other-amps/32701-blackstar-ht-venue-series-hybrid-amps.html

Ama elindeki bütçe için gayet uygun ve kesinlikle çok fonksiyonel amfiler olarak tanımlanıyorlar, pek çok kullanıcı memnun. Memnun olmayanlar daha ziyade kulağı çok daha pahalı ve butik amfi tınılarına alışkın adamlar galiba...

Ancak eğer Mesa Boogie klasında bir şey istiyorsan elinde bütçe ile işin çok zor. Kendine çizdiğin yelpaze de çok geniş aslında. Steve Vai'nin tonu bahsettiğin diğer gitaristlerden çok farklıdır; zaten tercih ettiği amfi Carvin.

Son olarak, kimileri Blackstar ile boost yapmaya bile gerek kalmadığını söylüyor (forumdan "halilpazarlama" isimli kullanıcı mesela...) Sanırım sadece clean boost yapan bir pedal ile bile de yeterli boost alabilirsin. Ben Blackstar'ın HT distortion pedalını kullandım, önünde bir tube screamer ile de gayet iyi sonuç veriyordu.
 
Ht5 ile yaptığım bir örnek ses kaydı koyuyorum aşağıya. Belki fikir verir. Sm57 ve Eco88 i blend ederek kaydettim. 1.20 saniyeye kadar clean kanal ve clean kanal gaini fullenmiş hali var. 1.20 den sonra ise overdrive channel var gain 7 de volume 7 de kayıt aldım. Güzel amfi ben enteresan işlere yatkın ev için canavar bir amfi. Ara sıra MS BB Preamp ile de boostluyorum şahane oluyor. Ama bu kayıtta boostlama yok. Kayıtta eq vb bişey kullanılmadı sadece amfinin reverb ü biraz açık o kadar. ISF tuşu tam ortada. (Yeni tel taktım gitara, ara ara akord kaçmış, teller daha oturmadı.)

http://www.esnips.com/displayimage.php?pid=33040529
 
Jcm 2000 dsl 401 var elimde mesela suhr boosterla harika olcağını düşünüyorum ama rakam bahsettiğinizin üstü orange tiny terrorle dediğiniz tonları almayı denedik malesef sonuç vermedi bu rakamlarda bir alltube amfiyle o tonları yakalamanız birazcık zor gibi bu arada bi yanılgıyı düzeltmek isterim steve vain reklam anlaşması carvin arkada ve kayıtlarda kullandığı bogner ectasy 101b kendi teknikerleriyle mailleşipte öğrenebilirsiniz.
 
Jcm sıfırını amerikadan getirip celestion v30 ( steve vai kabinlerinde kullanıyor ) tesla lamba olarak modifiye ettik bir denemenizi isterim ama yinede fiyat olayını aşıyor gibi ama eğer gerçekten steve vai gibi illede yüksek mid tizli bir sound şartı yoksa bu rakamlara birçok gerçek lambalı soundu sunucak amfi yazabilirim.
 
Booster olarak klasik bir SD-1 ya da TS9 da gayet is gorebilir.
Kendi booster pedalimi da tavsiye edebilirim; ISP Fetish Overdrive.
Klasik bir overdrive/boost olmasina ek olarak, tubescreamer'lardaki o low cut olayi yok, ekstradan fat knob'u ile low midleri de dolgunlastirabiliyorsun gayet.
 
İlk mesajda Malmsteen'den bahsetmissiniz. Elimde DOD YJM 308 Yngwie Malmsteen Signature preamp overdrive/booster pedali mevcut. Ozel mesaj gonderdim, almak isterseniz goruselim.
 
Marshall MA50C hakkındaki düşünceleriniz neler acaba , 50 watt lambalı ev için çok mu büyük olur,veya 2. el Haze 40 nasıldır?
 
İki amfiyi de zamanında öve öve bitiremeyerek satmış bir satış elemanı olarak tavsiyem elindeki paraya yazık etme demek olacaktır :D
Hadi ma serisi yine bi' derece iyidir de haze olayına sakın bulaşma derim. Yahu forumlarda el emeği, göz nuru amfi yapan arkadaşlar var onlara bir danışsan aslında senin için daha iyi olacak gibi gözüküyor burdan bakınca. Tam olarak ne istediğini anlatırsın onlar da sana şu olur bu olmaz bak böyle yaparsak daha şukela olur tarzında yardımcı olurlar.
Marka bağımlısı olmayalım ve yerli üreticiye sahip çıkalım! :D
 
Geri
Üst