Paulo Coelho

tabii cnm! bütün kitapların herkesi aynı derecede etkilemesi mümkün değildir zaten ... ve herkes kendince farklı farklı görüşler çıkarır... o yüzden sanıyorum pek de sorgulamamak lazım hangi kitaba nekadar hayran kalındığını!!???
 
ahh ahhh şu 11 dakikalar, bazen yıllar gibi gelir, bazen de 1 saniye bile etmeyebilir....!!! tabii bu herkese göre değişir, adamın öyle yorumları oluyor ki kavramlar üzerine, okuyucuyu derin düşünmeye itiyor sanki....
 
11 dakikayı kime sorsam anlamadım..
hayal kırıklıgına ugradım fln dio.
benim hosuma gitti sahsen pauloyu seviyom,kitapta vermis oldugu ve okuyan arkadaslarımın anlayamadıgı bi msj var umarım siz msjı simyacıdaki gibi yureğinizde hissetmissinidir..


bu arada kırbaç çoğu kiside iz bırakmıs anlasılan :D
 
simyacı en fazla bilinen ve okunan kitabı.yani simyacı en fazla sevilen kitabı ama ben okuduğumda hiç beğenmedim ve çok zor bir şekilde okuduğum bir kitap oldu.bundan dolayıda diğer kitaplarını okumaya hiç kalkışmadım ve bu düşüncede bana çok itici geliyor.simyacı yı sevmememin nedenini bilmiyorum ama çok sıkıldım kitabı okurken ve kitap okurken beni içine almadı.
 
Sevmek



Sevmek; uyusturucu almak gibidir.

Baslangicta kendini iyi hissedersin,

butunuyle verirsin.

Ertesi gun, daha fazlasini istersin.

Henuz zehirlenmemis,

o duygudan hoslanmissindir

ve onun uzerindeki egemenligini surdurebilecegini sanirsin.

Sevdigin kisiyi iki dakika dusunur,

sonraki uc saat boyunca unutursun.

Ama yavas yavas onun varligina alisir,

ona butunuyle bagimli hale gelirsin.

Boylece onu uc saat dusunur,

iki dakika unutmaya baslarsin.

Yakininda degilse,

bagimlilarin uyusturucu bulamadiklari zaman hissettikleri

seyi hissedersin.

Uyusturucu bagimlilarinin,

gerek duyduklari seyi bulamadiklari zaman

hirsizlik yaptiklari gibi,

kendilerini asagiladiklari gibi,

ask icin her seyi yapmaya sen de hazirsindir. "




Paulo Coelho
 
ve işte benim adamım bende bu abime yoksa sayfa acmamıslarmı diyodum ki gördüm
5. dag hariç bütün kitaplarını okudum şeytan ve genç kadın
simyacı veronika ölmek istiyor bunlar favaorımdir
 
Ben de Işığın Savaşçısının El Kitabı, Veronika Ökmek İstiyor, Simyacı (hem İngilizce hem Türkçe) ve 11 Dakika (İngilizce) 'yı okudum. İlk okuduğum Simyacı'ydı ve çok etkilemişti beni. 11 Dakika tarz olarak ilk bakışta farklı belki ama aynı tadı veriyor sonuçta. Anlattıklarının bir kısmı bilinen, söylenen şeyler belki ama onun kaleminden tadı bambaşka.
 
Simyacıyı siteden bir arkadaşım sayesinde okudum bayagı oluyor ama buraya yazmak aklıma gelmedi işte..yine harikaydı kitap..burda dendigi gibi ordaki mesajda cok onemli.. ;)
 
neredeyse bütün kitaplarını okudum ve çokda sevdiğim bir yazardır kendisi yalnız bugünlerde çeşitli kitapcılarda bir kitabını görüyorum ingilizce olarak yayınlanmış sanırım henüz türkçeye çevrilimedi zahire ya da ona benzer birşey sarı bir kapağı var bu kitapla ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilirmi ?
 
şeytan ve genç kadın dışında tüm kitaplarını okuduğum , okurken yeryüzünden bulutların üstüne uçuş yaptığım,harika bi anlatımı olan ,çok sevdiğim yazar...
 
Şeytan ve Genç Kadın ile 11 Dakika... çok sevdiğim kitaplarıdır. Bilhassa Şeytan ve Genç Kadın beni dumurlardan dumurlara sürüklemiştir.
 
ya ben simyacıyı iki kez okudum .. okuduğum her cümlenin altını çizerim- bir daha bir daah okurum .. o kadar güzel cümleler ki. keşke orijinal dilinde kuyabilsek ama portekizce nerden öğrenebiliriz??
 
SİMYACI gerçekten çok güzeldi.ayrıca son kitaplarından FERRARİSİNİ DATAN BİLGE de hayatımızı nasıl daha verimli hale getirebileceğimiz konusunda güzel şeylerden bahsetmiş.ben sevdim valla.
 
Ferrarisini Satan Bilge Paulo Coelho kitabi değil ki.
Ya kardeş sen bütün başlıkların altına "şu kitap çok güzeldi" yazmışsın, bizle paylaşsana niçin çok sevdin ya da nedir bir kitabı bu kadar güzel kılan :LOL:
 
Geri
Üst