Bu Efekti Bilen Gören Duyan Varmıı :) Yardım Pls..

özellikle yabancı slow parçalarda bayan vokallerinde kullanılan bi efekt var ya arkadaşlar bilen varmı nedir? sese sanki extra nefes sesi gibi tiz yumuşak bi ses veren yani tam anlatamıyorum ama böyle vokalde tizler fazla gibi ama bozmycak şekilde veren bi efekt var. daha iyi anlamanız için aşağıdaki parçaya bi göz atın özellikle vokallerde aaaa uuuu falan diye uzayan yerlerde çok belli oluyor bilen gören duyan varsa nasıl yapıldığını paylaşırsanız sevinirim. (mixaj ve mastering konusunda bilgim var teknik olarak anlatabilirsiniz hiç bişey bilmeden pat diye bu nedir diye sormuyorum yanlış anlamayın mixaj konusunda tek eksiğim şimdilik bu)



bu parçada dediğim olayı anlayabilirsiniz..
 
Bahsettiğin şey nefes verirken ortaya çıkan "air" frekansların ortaya çıkmasındandır. Bu da vokal kanalına aux kanalı ekleyerek ikinci bir vokal kanalı varmış gibi o kanala dinamik efektler ve EQ ile ekstra frekans değerleriyle oynamak gerektirdiği anlamına gelir. Bu aux kanalını orjinal kanala dokunmadan yaparsın ve orjinal kanal ile birleştirirsin. Buna ek olarak birkaç firmanın 3d party pluginleriyle vocal enhancer vb. pluginleriyle vokal kanalını zenginleştirir, masterout kanalına total soundu yönlendirirsin. Yani, tek kanal üzerinde efektlendirmekle olmuyor. Buna ek olarak çok yüksek kalitede mikrofonlar ve preamplar (strip channellar) kayıt sırasında sıcak tonlar yakalanarak kayıt ediliyor. Evde böyle bir kayıt almak hi-end cihazlar olmadan imkansız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
anladım biraz kurcalamak gerekicek sanırım deneme yanılma yöntemiyle yaklaşabilirim belki bu tarz bir tona air olayınıda biraz araştırayım belki yardımcı olabilcek bişeyler bulabilirim çok teşekkürler
 
Geri
Üst